Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Ένας Άξιος Ιεράρχης...για πίσσα και πούπουλα... • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 26 Μάιος 2020, 23:49


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ένας Άξιος Ιεράρχης...για πίσσα και πούπουλα...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιαν 2010, 04:37 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ανθίππη Φιαμού στο Ρεσάλτο


Ένας Άξιος Ιεράρχης


Για τους Τρεις Ιεράρχες έχουν μιλήσει πολλοί πολλές φορές.

Όταν διαβάζει κανείς τους βίους και δει σε όλο της το μεγαλείο την προσφορά τους στον άνθρωπο, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί με κάποια πίκρα: υπάρχουν στον καιρό μας, τον δίσεκτο και σακάτικο, στο χώρο της Εκκλησίας, μορφές που να πλησιάζουν έστω εκείνα τα γιγάντια αναστήματα.

Και βέβαια υπάρχουν. Αλλά μην περιμένετε να μάθετε γιʼ αυτούς από τα ΜΜΕ τον «νταβάδων» της Νέας Τάξης. Αυτά ασχολούνται μόνο με τα σκάνδαλα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα, με απώτερο σκοπό να απαξιώσουν την Εκκλησία και κυρίως την Ορθοδοξία κι όχι με τις μεγάλες μορφές, οι οποίες δεν επιδιώκουν τη δημοσιότητα. Ασχολούνται με το τι κάνουν και τι λένε οι συμβιβασμένοι με τη Νέα Τάξη κι όχι με εκείνου που μένουν πιστοί στα διδάγματα και τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

Εκείνος όμως που ενδιαφέρεται και ψάχνει εκεί που πρέπει, μπορεί να ανακαλύψει μορφές άγιες κι ασκητικές, οι οποίες πλησιάζουν το μεγαλείο των Πατέρων.

Μια τέτοια άγια, ασκητική μορφή ήταν ο μακαριστός Πατριάρχης της μαρτυρικής Σερβίας Παύλος, ο οποίος εκοιμήθη στις 15 Νοεμβρίου 2008, πλήρης ημερών, στα ενενήντα πέντε του χρόνια.

Ο Πατριάρχης Παύλος γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1914 στο Κούτσαντσι της Σλαβονίας (Κροατία) κι έμεινε ορφανός από μικρή ηλικία. Ήταν τόσο ασθενικός στο σώμα ώστε κάποτε έφτασαν να του ανάψουν κερί, σύμφωνα με το νεκρικό έθιμο πιστεύοντας ότι είχε πεθάνει. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου δουλεύοντας ταυτόχρονα σε πολλές δουλειές όπως φορτοεκφορτωτής του λιμανιού και οικοδόμος, για να επιβιώσει.

Το 1948 εκάρη μοναχός και το 1954 χειροτονήθηκε ιερέας Από το 1955 ως το 1957 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του εξελέγη Επίσκοπος Ράσκας και Πρίζρεν στο Κοσσυφοπέδιο.

Πατριάρχης Σερβίας εξελέγη την 1η Δεκεμβρίου 1990 με τον αποστολικό τρόπο δηλαδή με κλήρωση ανάμεσα σε τρεις εκλεγμένους από τη Σύνοδο υποψηφίους. Και ήταν ο μόνος που δεν επιθυμούσε να εκλεγεί Πατριάρχης. Μετά την εκλογή του, απευθυνόμενος στην Ιερά Σύνοδο είπε:

«Οι δυνάμεις μου είναι μικρές κι εσείς το γνωρίζετε. Εγώ σε αυτές δεν ελπίζω. Ελπίζω στη βοήθειά σας και, επαναλαμβάνω, στη βοήθεια του Θεού, με την οποία Εκείνος με στήριξε μέχρι σήμερα».

Στο λόγο της Ενθρόνισής του είπε μεταξύ άλλων:

«Ανερχόμενος ως 44ος Πατριάρχης Σερβίας στο θρόνο του Αγίου Σάββα, δεν έχω κανένα δικό μου πρόγραμμα. Το πρόγραμμά μου είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού!»

Ο Πατριάρχης Σερβίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων Πατέρων όπως ο Μέγας Βασίλειος και άλλοι, ήταν πάμπτωχος, ασκητής, νηστευτής, αδιαλείπτως προσευχόμενος, ταπεινός, θυσιαστικός, μαχητής ανυποχώρητος, πύρινος λειτουργός, ειρηνοποιός, ευρυμαθής θεολόγος και άνθρωπος της ελεημοσύνης, έστω κι αν δεν είχε τίποτα δικό του.
Ακόμα κι όταν έγινε Πατριάρχης κυκλοφορούσε μόνο με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, κοιμόταν σε ένα απλό, φτωχικό δωμάτιο στο Πρίζρεν και όχι σε κρεβάτι, αλλά σε μια ψάθα όπως οι παλιοί μεγάλοι ασκητές της ερήμου, τους πρώτους αιώνες της Χριστιανοσύνης. Έραβε και επισκεύαζε ο ίδιος τα ρούχα του και τα παπούτσια του κι ετοίμαζε πάντα μόνος του το πάντα νηστίσιμο φαγητό του.

Από τότε που εξελέγη Πατριάρχης λειτουργούσε κάθε μέρα ενώ αυτός είναι που έδωσε λύση στο οδυνηρό σχίσμα της λεγόμενης «Ελεύθερης Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας» φέρνοντάς την ξανά στους κόλπους του Σερβικού Πατριαρχείου.

Η εκλογή του συνέπεσε με την πιο τραγική περίοδο στην ιστορία της Σερβίας, τότε που ο πόλεμος που σχεδίασαν και οργάνωσαν οι Η.Π.Α και η Γερμανία διέλυε τη χώρα και κατέστρεφε την άλλοτε ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Τότε ακριβώς έδειξε την αγιότητά του. Συνέπασχε με τον μαρτυρικό λαό της κατατρεγμένης από τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και καταφανώς αδικούμενης Σερβίας αλλά ποτέ δεν παρασύρθηκε σε ακραίους εθνικισμούς.

«Κάτω από τον ήλιο υπάρχει αρκετός χώρος για όλους», έλεγε και τόνιζε «Την ειρήνη τη χρειάζονται εξίσου όλοι οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει συμφέρον ούτε εθνικό, ούτε προσωπικό που θα μπορούσε να αποτελεί δικαιολογία του να μην είμαστε άνθρωποι!»

Η φράση αυτή μάλιστα, την οποία επαναλάμβανε συχνά, συντέλεσε ώστε τα παιδιά να τον φωνάζουν χαϊδευτικά «Ο Παύλος να είμαστε άνθρωποι».

Όταν κάποτε βρέθηκε στις Η.Π.Α. σε αποστολή για την επιστροφή και επανένωση των επαρχιών της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας της Αμερικής με την μητρική Εκκλησία της Σερβίας, το καλοκαίρι του 1992, πριν φύγει από το Λος Άντζελες για το Σικάγο ο Πατριάρχης σήκωσε το ράσο του και μπήκε στα νερά του Ειρηνικού. Έμεινε εκεί και προσευχόταν ατενίζοντας τον ορίζοντα. Έσκυψε, έπιασε δυο βότσαλα από το βυθό, τα φίλησε και τα έβαλε στην τσέπη του. Μετά έκανε το σταυρό του και γύρισε στο αυτοκίνητο. Ένας από τους πράκτορες του F.B.I. που τον συνόδευαν πλησίασε γονάτισε και του φίλησε το χέρι, λέγοντας «Να ένας άγιος που περπατά πάνω στη Γη!» Επαληθεύοντας έτσι τη ρήση του Αποστόλου: «Τους μωρούς του κόσμου εξελέξατο ο Θεός!»

Την εποχή των βομβαρδισμών είδε μια μέρα στο δρόμο μια ομάδα προσφύγων να πορεύεται μέσα στη βροχή, ο Πατριάρχης άνοιξε την μεγάλη δρύινη πόρτα του Πατριαρχείου και τους έβαλε μέσα να μη βρέχονται. Κι όταν οι συνεργάτες του είπαν ότι μπορεί ανάμεσά τους να ήταν και άνθρωποι εχθρικοί εκείνος απάντησε σαν άλλος Αγ. Ιωάννης ο Ελεήμων:

«Πώς μπορώ εγώ να κοιμάμαι στα ζεστά κι αυτά τα παιδιά να βρέχονται;»

Και οι εξής συγκλονιστικοί λόγοι είναι δικοί του: «Εάν ηδυνάμην να προφθάσω, μάρτυς μου ο αναστάς Θεός, θα εστεκόμην ενώπιον των ναών, των νοσοκομείων και ενώπιον των πολυτελών χώρων δια τας δεξιώσεις και τας επιδείξεις μόδας, και προσωπικώς θα εζήτουν ελεημοσύνη δια τα δοκιμαζόμενα αδέλφια και παιδιά μας. Ο κάθε εξ ημών θα έπρεπε, με ενεργόν τρόπον, να εντροπιάση όλας εκείνας τας επιδεικτικάς πλεονεξίας, αι οποίαι υπάρχουν εις τόσους δημοσίους χώρους, και όχι μόνον απλώς να σκανδαλιζόμεθα και να απελπιζώμεθα, επειδή η αναισχυντία κυριάρχησε γύρω μας».

Ο Σέρβος ποιητής Μ. Μπέκοβιτς είπε για τον Πατριάρχη Παύλο: «Κανένας στη θορυβωδέστατη εποχή μας δε μιλούσε τόσο χαμηλόφωνα και ταυτόχρονα κανένας δεν ακουγόταν μακρύτερα. Κανένας δε μιλούσε λιγότερο και η ομιλία του να έλεγε περισσότερα. Κανένας στη θεληματικά τυφλή εποχή μας δεν αντίκριζε την αλήθεια με περισσότερη ηρεμία».

Στην τελευταία επίγεια κατοικία του συνόδευσαν τον μακαριστό Πατριάρχη Παύλο εξακόσιες χιλιάδες και πλέον πιστοί, πράγμα που φανερώνει την αγάπη που έτρεφαν γιʼ αυτόν οι άνθρωποι.

Ήταν ένας Ιεράρχης άξιος να σταθεί πλάι στους Τρεις Μεγάλους Πατέρες και μακάρι να αξιωθούμε κι εμείς έναν τέτοιον κάποτε. Γένοιτο.


Σημείωση: το κείμενο της Ανθίππης Φιαμού βρίσκεται στο τελευταίο τεύχος-46 του περιοδικού, που ήδη κυκλοφορεί...

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Τελευταία επεξεργασία απο KostasL την 17 Φεβ 2010, 08:03, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ένας Άξιος Ιεράρχης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2010, 22:32 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΠΗΝΗΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

http://orthodox-watch.blogspot.com/


Ο Πατριάρχης Σερβίας απάλλαξε των καθηκόντων του τον γνωστό αντιοικουμενιστή επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο
http://aktines.blogspot.com/
Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία, η ηγεσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απάλλαξε των καθηκόντων του τον γνωστό αντιοικουμενιστή επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο.Την ανακοίνωση εκ μέρους της Συνόδου έκανε ο επίσκοπος Μπάτσκας και Νόβισαντ Ειρηναίος Μπούλοβιτς.Αρκετές εκατοντάδες ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί συγκεντρώθηκαν παρά τη σοβαρή χειμωνιάτικη καταιγίδα μπροστά από το Πατριαρχείο στο Βελιγράδι για να υποστηρίξουν τον επίσκοπο Αρτέμιο .(δείτε στο video από 1.32΄κ.ε)
Προσωρινά την ηγεσία της επισκοπής του Κοσσυφοπεδίου ανέλαβε με εντολή της Συνόδου ο επίσκοπος Ζαχουμίου Αθανάσιος Γιέφτιτς.
Ο Μητροπολίτης Ράσκας καί Πριζρένης, Κοσσόβου καί Μετοχίας Ἀρτέμιος είναι από τους πρώτους που έχει υπογράψει την ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού.

Ας θυμηθούμε μερικά για τον σπουδαίο Ομολογητή της Πίστεως και άξιο Αποστολικό διάδοχο Σεβ. Μητροπολίτη Κοσσόβου Αρτέμιο Ραντοσάβλιεβιτς.


ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, εξέδωσε η μαρτυρική Σερβική Ορθόδοξη Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης (Κοσσόβου & Μετοχίων), σήμερα 28-1-2009 μ.Χ., επ΄ αφορμής της ανακίνησης από τα Σκόπια του ζητήματος τοποθέτησης Πρεσβευτή τους στο Βελιγράδι, μετά την αποπομπή της εκεί διπλωματικής τους αποστολής πέρυσι τον Οκτώβριο, ως αντίδραση της Σερβίας στην Ανακοίνωση των Σκοπίων για αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσόβου!


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ


Ο ηρωικός Μητροπολίτης Κοσσόβου & Μετοχίων Αρτέμιος, που μαθήτευσε υπό τις ευλογίες του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, αποτελεί σήμερα ένα είδος Εθνάρχη των Σέρβων του Κοσσόβου, οι οποίοι όντας εγκαταλελειμμένοι από το επίσημο Βελιγράδι, έχουν μοναδική παρηγοριά και στήριγμα τον Μητροπολίτη Αρτέμιο, έναν μεγάλο Ορθόδοξο αγωνιστή και φιλέλληνα, που αντιμετώπισε αυτός, το ποίμνιο, οι Ιεροί Ναοί και τα Ορθόδοξα Μοναστήρια, την παράνοια, το μίσος και την τρομοκρατία του νεοϊσλαμικού-αλβανικού φονταμενταλισμού!
ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΙΑ
Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί άλλωστε την ιερή κοιτίδα των Σέρβων, με τα περίφημα Μετόχια, μια και από το 1253 η έδρα της Σερβικής Εκκλησίας βρισκόταν εκεί, στη μεγάλη του Σωτήρος Χριστού Εκκλησία στο Πετς!Ταυτόχρονα όμως η περιοχή αποτελεί και το σύμβολο της σερβικής ιστορίας, καθώς εκεί, στις 27 Ιουνίου 1389, ο Σέρβος Πρίγκιπας Λάζαρος έπεσε ηρωικά και μαρτυρικά, αντιμετωπίζοντας με ασύγκριτη γενναιότητα τον πολυάριθμο Τουρκικό Στρατό, σκοτώνοντας ακόμη και τον Σουλτάνο Μουράτ Α΄, γενόμενος αληθινός και αιώνιος θρύλος των Σέρβων!

Τα τελευταία δε χρόνια, με τους διωγμούς και την τρομοκράτηση των Σέρβων από τo UCK και τα παρακλάδια του, 200.000 σχεδόν Σέρβοι ξεριζώθηκαν, ενώ πάνω από 150 Μοναστήρια και Ναοί γκρεμίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε μια προσπάθεια «εθνοκάθαρσης»? για την αυτο-ανακήρυξη της «Δημοκρατίας του Κοσσόβου», πρώτου βήματος της «Μεγάλης Αλβανίας», που προετοιμάζουν οι Δυτικοί, σε αντικατάσταση της «Μεγάλης Γιουγκοσλαβίας» του Τίτο, καθώς και τη δημιουργία της «Μεγάλης Μακεδονίας» με τη Θεσσαλονίκη και το στρατηγικό λιμάνι της στα χέρια των Σκοπίων και ιδίως των κεκρυμμένων αφεντικών τους?


«ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ» ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Υπό αυτές τις δραματικές στιγμές, μια διωκόμενης και πολεμούμενης από όλα τα διεθνή Κέντρα Ορθόδοξης Μητροπόλεως στην καρδιά της Ευρώπης, στα πιο ιερά χώματα του Σερβικού Έθνους, η φωνή του Μητροπολίτου Αρτεμίου και της Επισκοπής του, αποτελεί για τον επίσης πολεμούμενο από τα ίδια δόλια Κέντρα Μακεδονικό Ελληνισμό, πηγή δύναμης και εμπνεύσεως: «Ο σερβικός και ο ελληνικός λαός είναι δυο γειτονικοί, αδελφικοί λαοί με την ίδια θρησκεία και εμείς ανεπιφύλακτα υποστηρίζουμε την ελληνική στάση περί του μακεδονικού ζητήματος», καταλήγει η Ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κοσόβου και Μετοχίων (Ράσκας-Πριζρένης).

Η Μακεδονία με τον Φίλιππο, τον Αλέξανδρο, τον Άγιο Δημήτριο, τον Βασίλειο Β΄, τον Μακεδονικό Αγώνα, τη Μακεδονική Εκστρατεία (Βαλκανικοί Πόλεμοι), αλλά και το Άγιον Όρος, είναι για την Ελλάδα, ό,τι τα Μετόχια για τους Σέρβους! Κι αυτό τα λέει όλα?

Πηγή http://www.noiazomai.net
Αναρτήθηκε από ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


Ένας Άξιος Ιεράρχης είπαμε ? :hmmm

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ένας Άξιος Ιεράρχης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Φεβ 2010, 12:38 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12066
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
KostasL έγραψε:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΠΗΝΗΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

http://orthodox-watch.blogspot.com/


Ο Πατριάρχης Σερβίας απάλλαξε των καθηκόντων του τον γνωστό αντιοικουμενιστή επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο
http://aktines.blogspot.com/
Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία, η ηγεσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απάλλαξε των καθηκόντων του τον γνωστό αντιοικουμενιστή επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο.Την ανακοίνωση εκ μέρους της Συνόδου έκανε ο επίσκοπος Μπάτσκας και Νόβισαντ Ειρηναίος Μπούλοβιτς.Αρκετές εκατοντάδες ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί συγκεντρώθηκαν παρά τη σοβαρή χειμωνιάτικη καταιγίδα μπροστά από το Πατριαρχείο στο Βελιγράδι για να υποστηρίξουν τον επίσκοπο Αρτέμιο .(δείτε στο video από 1.32΄κ.ε)
Προσωρινά την ηγεσία της επισκοπής του Κοσσυφοπεδίου ανέλαβε με εντολή της Συνόδου ο επίσκοπος Ζαχουμίου Αθανάσιος Γιέφτιτς.
Ο Μητροπολίτης Ράσκας καί Πριζρένης, Κοσσόβου καί Μετοχίας Ἀρτέμιος είναι από τους πρώτους που έχει υπογράψει την ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού.

Ας θυμηθούμε μερικά για τον σπουδαίο Ομολογητή της Πίστεως και άξιο Αποστολικό διάδοχο Σεβ. Μητροπολίτη Κοσσόβου Αρτέμιο Ραντοσάβλιεβιτς.


ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, εξέδωσε η μαρτυρική Σερβική Ορθόδοξη Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης (Κοσσόβου & Μετοχίων), σήμερα 28-1-2009 μ.Χ., επ΄ αφορμής της ανακίνησης από τα Σκόπια του ζητήματος τοποθέτησης Πρεσβευτή τους στο Βελιγράδι, μετά την αποπομπή της εκεί διπλωματικής τους αποστολής πέρυσι τον Οκτώβριο, ως αντίδραση της Σερβίας στην Ανακοίνωση των Σκοπίων για αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσόβου!


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ


Ο ηρωικός Μητροπολίτης Κοσσόβου & Μετοχίων Αρτέμιος, που μαθήτευσε υπό τις ευλογίες του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, αποτελεί σήμερα ένα είδος Εθνάρχη των Σέρβων του Κοσσόβου, οι οποίοι όντας εγκαταλελειμμένοι από το επίσημο Βελιγράδι, έχουν μοναδική παρηγοριά και στήριγμα τον Μητροπολίτη Αρτέμιο, έναν μεγάλο Ορθόδοξο αγωνιστή και φιλέλληνα, που αντιμετώπισε αυτός, το ποίμνιο, οι Ιεροί Ναοί και τα Ορθόδοξα Μοναστήρια, την παράνοια, το μίσος και την τρομοκρατία του νεοϊσλαμικού-αλβανικού φονταμενταλισμού!
ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΙΑ
Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί άλλωστε την ιερή κοιτίδα των Σέρβων, με τα περίφημα Μετόχια, μια και από το 1253 η έδρα της Σερβικής Εκκλησίας βρισκόταν εκεί, στη μεγάλη του Σωτήρος Χριστού Εκκλησία στο Πετς!Ταυτόχρονα όμως η περιοχή αποτελεί και το σύμβολο της σερβικής ιστορίας, καθώς εκεί, στις 27 Ιουνίου 1389, ο Σέρβος Πρίγκιπας Λάζαρος έπεσε ηρωικά και μαρτυρικά, αντιμετωπίζοντας με ασύγκριτη γενναιότητα τον πολυάριθμο Τουρκικό Στρατό, σκοτώνοντας ακόμη και τον Σουλτάνο Μουράτ Α΄, γενόμενος αληθινός και αιώνιος θρύλος των Σέρβων!

Τα τελευταία δε χρόνια, με τους διωγμούς και την τρομοκράτηση των Σέρβων από τo UCK και τα παρακλάδια του, 200.000 σχεδόν Σέρβοι ξεριζώθηκαν, ενώ πάνω από 150 Μοναστήρια και Ναοί γκρεμίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε μια προσπάθεια «εθνοκάθαρσης»? για την αυτο-ανακήρυξη της «Δημοκρατίας του Κοσσόβου», πρώτου βήματος της «Μεγάλης Αλβανίας», που προετοιμάζουν οι Δυτικοί, σε αντικατάσταση της «Μεγάλης Γιουγκοσλαβίας» του Τίτο, καθώς και τη δημιουργία της «Μεγάλης Μακεδονίας» με τη Θεσσαλονίκη και το στρατηγικό λιμάνι της στα χέρια των Σκοπίων και ιδίως των κεκρυμμένων αφεντικών τους?


«ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ» ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Υπό αυτές τις δραματικές στιγμές, μια διωκόμενης και πολεμούμενης από όλα τα διεθνή Κέντρα Ορθόδοξης Μητροπόλεως στην καρδιά της Ευρώπης, στα πιο ιερά χώματα του Σερβικού Έθνους, η φωνή του Μητροπολίτου Αρτεμίου και της Επισκοπής του, αποτελεί για τον επίσης πολεμούμενο από τα ίδια δόλια Κέντρα Μακεδονικό Ελληνισμό, πηγή δύναμης και εμπνεύσεως: «Ο σερβικός και ο ελληνικός λαός είναι δυο γειτονικοί, αδελφικοί λαοί με την ίδια θρησκεία και εμείς ανεπιφύλακτα υποστηρίζουμε την ελληνική στάση περί του μακεδονικού ζητήματος», καταλήγει η Ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κοσόβου και Μετοχίων (Ράσκας-Πριζρένης).

Η Μακεδονία με τον Φίλιππο, τον Αλέξανδρο, τον Άγιο Δημήτριο, τον Βασίλειο Β΄, τον Μακεδονικό Αγώνα, τη Μακεδονική Εκστρατεία (Βαλκανικοί Πόλεμοι), αλλά και το Άγιον Όρος, είναι για την Ελλάδα, ό,τι τα Μετόχια για τους Σέρβους! Κι αυτό τα λέει όλα?

Πηγή http://www.noiazomai.net
Αναρτήθηκε από ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


Ένας Άξιος Ιεράρχης είπαμε ? :hmmmΑυτά τα άρχισε ο νέος πατριάρχης Σερβίας ο Ειρηναίος,δυστυχώς δεν ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου του,μήπως ειναι σύμπτωση που οι νέοι ιεράρχες είναι στην πλειοψηφία τους φιλοΟικουμενικοι?

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ένας άγγελος από τη σελήνη!
Δ. Συζήτηση: Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
Η εποχή του Κρόνου : Ένας επίγειος Παράδεισος
Δ. Συζήτηση: Ελληνική μυθολογία
Συγγραφέας: LAPTONAS
Απαντησεις: 1
Ένας εβραίος φυτεμένος στην κεφαλή του ελληνικού συστήματος εξουσίας
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Ένας άγιος για το διορατικό του χάρισμα
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr