Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Τέλος οι ταυτότητες! Ερχεται η κάρτα του πολίτη! • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 01 Μαρ 2021, 07:36


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τέλος οι ταυτότητες! Ερχεται η κάρτα του πολίτη!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2010, 08:51 
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Δεκ 2009, 19:09
Δημοσ.: 109
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.
Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.


Ἀρνοῦμαι νὰ παραλάβω τὴν "Κάρτα τοῦ Πολίτη":


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέλος οι ταυτότητες! Ερχεται η κάρτα του πολίτη!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Σεπ 2010, 18:28 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Ιουν 2009, 15:25
Δημοσ.: 603
Thanks:
Thanked:
time στο post
:ex4 :ex4 :ex4


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2010, 17:14 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Ιουν 2009, 15:25
Δημοσ.: 603
Thanks:
Thanked:
time στο postΗ «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται. Από καιρό είχε εξαγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνησης η «Κάρτα» να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.


Κατά το Υπουργείο Εσωτερικών, η «Κάρτα» - που θα αποτελεί το «το διαβατήριο στον ψηφιακό κόσμο» - θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.

Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).

Τα περί «Κάρτας Πολίτη» ακούσθηκαν από τον πρωθυπουργό στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


[video]http://www.youtube.com/watch?v=HiXmj0dQ44I&feature=player_embedded[/video]

Γράφει το http://massmedia-gr.blogspot.com/

Ανάμεσα σε τόσα που συνέβησαν –ευτράπελα και μη– κατά την επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πέρασε απαρατήρητη –σχεδόν ασχολίαστη– η αναφορά που έκανε, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός(sic), στην λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη».

Πραγματικά είναι άξιο απορίας, o κ. Παπανδρέου να ανακοινώνει αλλαγές στο Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων,να συνδέει αυτά τα «κοινωνικά δικαιώματα» με μια ηλεκτρονική κάρτα και να μην ξεσηκώνεται το σύνολο των «αγωνιστών» της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επί λέξει: Ότι τα δικαιώματα που θα επιτρέπουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη, θα αποτυπώνονται στην (ηλεκτρονική) «Κάρτα Πολίτη» που θα αντικαταστήσει (μέχρι το 2011) τις αστυνομικές ταυτότητες. Επιπλέον, υπονόησε –εκβιαστικά– ότι από αυτή την κάρτα θα εξαρτηθεί η ορθολογική διαχείριση και η εξοικονόμηση των χρημάτων που θα επαναφέρουν την ευημερία στη χώρα.

Με άλλα λόγια μας είπε πως στο κοντινό μέλλον θα ισχύει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση(sic) και την Ελλάδα, το απάνθρωπο δόγμα: Αν έχεις Κάρτα είσαι Πολίτης. Δεν έχεις Κάρτα δεν είσαι τίποτα!

Αυτή η σημαντικότατη ανακοίνωση, που στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, στην Ελλάδα, τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ, την περάσαν ασχολίαστη.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν επιτέλους και να δράσουν, ν’ αντιδράσουν! Διότι διακυβεύεται πλέον –απροκάλυπτα– η Ιδιωτικότητα και η Προσωπική τους Ελευθερία.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί με το ζόρι σε συνειδητοποιημένους και ενωμένους πολίτες. Η ενότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση και είναι εφικτή καθώς βρίσκεται στην τομή των αντιθέτων.

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν,διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νέα βρετανική κυβέρνηση θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.

Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
Αναφέρει το μαχητικό ιστολόγιο Κλασσικοπερίπτωση:Μ' αυτή τη γενικόλογη και γριφώδη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια και να αναρωτιέμαι, τι κάρτα θα είναι αυτή, με ποιές προϋποθέσεις και όρους θα εκδίδεται και μέχρι ποίου σημείου θα σου ανοίγει τις πόρτες για την άσκηση των δικαιωμάτων σου, και ποιών ακριβώς δικαιωμάτων σου; Π.χ. απ' αυτή θα εξαρτάται και η πρόσβαση στους τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς σου;

Δεν ξέρουμε στην κάρτα άραγε θα αποτυπώνονται και τα χρέη μας ή οι ασθένειές μας;

Και όποιος χρωστάει ας πούμε στο δημόσιο, του κόβουν την κάρτα και του κόβουν και την πρόσβαση ακόμη και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή στα τυχόν επιδόματα που δικαιούται;

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, τα δικαιώματά μας σε κάθε κρατική και κοινωνική παροχή, θα εξαρτώνται από μία κάρτα, την οποία θα μας χορηγεί το κράτος, με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις, που ακόμη δεν μάθαμε και στην οποία θα αποτυπώνονται τα προσωπικά μας στοιχεία και δεδομένα, προς γνώση και χρήση, από τον καθένα αρμόδιο υπάλληλο και τα κρατικά κομπιούτερ ή τα κομπιούτερ των τραπεζών;;

Και τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάρτα? Δεν θα έχουν και δικαιώματα?

Όσα μας απέμειναν βέβαια, μετά την κατάλυση που έκαναν, κάθε ανθρώπινου δικαιώματός μας!

Με άλλα λόγια έφθασε, φοβάμαι, η ώρα που οι πολίτες θα μαρκάρονται με κάρτες και αριθμούς και οι κοινωνίες θα "μανατζάρονται" μέσω των κομπιούτερ που θα παρακολουθούν τους πολίτες!!Άρθρα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ περί «έξυπνων» καρτών, «νέων» ταυτοτήτων κλπ βλέπε ΕΔΩ. Υπάρχει παγκόσμιο σχέδιο για επιβολή τέτοιων ταυτοτήτων ακόμα και σε υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες. Μήπως κάτι πολύ κακό έρχεται; Πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει; Και πόσοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου (και του ‘άνετου’);;;


Προσέξτε ορισμένα από τα σχόλια αναγνωστών μίας ιστοσελίδας, μόλις ανακοινώθηκε η είδηση περί «Κάρτας Πολίτη»:

---Αμήν και πότε. Ελπίζω η νέα να θεωρείται ως ΚΑΝΟΝΙΚΗ ταυτότητα και όχι να έχουμε δύο, για διαφορετικές δουλειές. Είπαμε να μειώσουμε την γραφειοκρατία.

--- Εγώ είμαι υπέρ μιας υπερκαρτας/πιστωτικης/χρεωστικης/ταυτοτητας/διαβατηριου και δεν συμμαζεύεται. Να μπορώ να μπω στο μετρό, να την χτυπήσω στο λεωφορείο να την δώσω στον ταρίφα κτλ κτλ.

Πληρης έλεγχος και διαφανεια. Αν εισαι λαμογιο ελληναρας τότε δεν συμφέρει, αν είσαι ο καθημερινός της διπλά πόρτας τότε πιστεύω ότι θα είναι εργαλείο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, σχόλια όπως το παρακάτω δεν βοηθάνε στην αφύπνιση όσο γίνεται περισσότερων συνανθρώπων μας, αλλά απεναντίας τους σπρώχνουν ακόμα πιο κοντά στην ηλεκτρονική υποδούλωση

--- η εποχή του αντιχριστου εφτασε, αλλα ο κυριοσ θα θριαμβευσει. ολα αυτα που γινωνται ειναι απο τουσ σιωνιστεσ εβραιουσ. αισχοσ . θελουν να παει την εξουσια, νεα ταξη πραγματων

Και ιδού η απάντηση:

--- Τώρα με το ΔΝΤ ούτε ο αντίχριστος δεν πατάει στην Ελλάδα

--- χαχαχααχα B.. πέθανα στο γέλιο! Ας βγάλουν τέτοια κάρτα μόνο καλό θα κάνει, εκεί που θα τρέχεις στις ουρές και θα τρως στην μάπα το κλασικό σκηνικό για απλά πράγματα καλύτερα να τα κάνεις online στο μπαμ μπαμ να τελειώνεις.

http://redskywarning.blogspot.com/


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέλος οι ταυτότητες! Ερχεται η κάρτα του πολίτη!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2010, 17:33 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 21 Σεπ 2009, 21:41
Δημοσ.: 3380
Thanks:
Thanked:
time στο post
Το θεμα υπαρχει εδω viewtopic.php?f=139&t=8200

_________________
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέλος οι ταυτότητες! Ερχεται η κάρτα του πολίτη!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2010, 17:45 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Ιουν 2009, 15:25
Δημοσ.: 603
Thanks:
Thanked:
time στο post


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2010, 05:42 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2010, 07:59 
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Σεπ 2010, 16:59
Δημοσ.: 102
Thanks:
Thanked:
time στο post

_________________
Ακούσατε τα λόγια του Εκκλησιαστού, υιού του Δαυίδ, βασιλέως εν τη Ιερουσαλήμ.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2010, 08:22 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τέλος οι ταυτότητες! Ερχεται η κάρτα του πολίτη!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2010, 08:44 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Δεκ 2009, 16:36
Δημοσ.: 903
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΑ ΓΚΑΓΚΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ - ΠΕΡΝΑΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!!!

Εικόνα

Όταν το κάτω κεφάλι τρώει το επάνω και δεν ξέρουν τι κάνουν και τη γράφουν

:χουχου :χουχου :140 :140Εικόνα Εικόνα


πηγη http://avragioz.blogspot.com/

_________________
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Κάρτες πολίτη κατακλύζουν τον πλανήτη.
Δ. Συζήτηση: O Μεγάλος Αδελφός - Big Brother state
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 13
Τέλος η αντιπυραυλική ασπίδα
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 0
Ερχεται η μεταλλαξη του ανθρωπου,θεραπεια του HIV με ΕΡΠΕΤΟΙΟ.
Δ. Συζήτηση: Επιστήμες
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 0
Τέλος η γιορτή του Πάσχα στα στρατόπεδα...
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα γα τις αποδείξεις
Δ. Συζήτηση: MicroChip- rfid Το Χάραγμα της Νέας Εποχής?
Συγγραφέας: anasteli
Απαντησεις: 11


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr