Ο "3ος Παγκόσμιος Πόλεμος" γίνεται για να "τονωθεί η οικονομία"!

1
Προτείνουν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο για να τονωθεί η οικονομία!

Τα Κινεζικά ΜΜΕ πρώτα και άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ αργότερα σε μεγάλη ένταση ανάφεραν και σχολίασαν την τελευταία συνάντηση μεταξύ της Πολυεθνικής RAND και του Πενταγώνου στις ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός Ροκφέλερ - Φορντ/Κάρνεγκι που βρίσκεται πίσω από τη RAND πρότεινε ότι ένας πόλεμος των ΗΠΑ με μια άλλη μεγάλη παγκόσμια δύναμη θα αναζωογονούσε την οικονομία βοηθώντας την παρούσα Τραπεζική ελίτ να συνεχίσει την άσκηση του ελέγχου της πάνω στην Αμερική.
Οι διευθυντές του Rand που είναι επίσης μπλεγμένοι στη διαβόητη ομάδα Carlyle που διοικείτε από πρώην πολιτικούς ζήτησαν τα $5 τρισεκατομμύρια δολάρια του προγράμματος διάσωσης της οικονομίας που καταληστεύτηκαν από τους Αμερικανούς φορολογούμενους πολίτες να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση ενός νέου πολέμου! Η ακριβής χώρα που θα δεχτεί την επίθεση δεν έγινε γνωστή αλλά οι πιθανοί υποψήφιοι είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και πιθανόν ακόμα και η Ιαπωνία αφού αυτοί κρατάνε το περισσότερο χρέος των ΗΠΑ. Ο αναλυτής της RAND κατέστησε σαφές στο Πεντάγωνο και στους πολιτικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που ήταν παρόντες ότι η επίθεση πρέπει να γίνει σε ένα έθνος μεγάλης επιρροής ξένης ισχύος. Γι'αυτό το λόγο η Βόρεια Κορέα γρήγορα απορρίφθηκε.
Αυτή είναι πιθανόν η "τεχνητή κρίση" στην οποία αναφέρθηκε ο Τζο Μπίντεν (αντιπρόεδρος του Ομπάμα) δύο εβδομάδες πριν σε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον Ομπάμα. Η Μαντλιν Ολμπράιτ και ο Κολιν Πάουελ γρήγορα επιβεβαίωσαν τις προειδοποιήσεις του Μπίνεν, προειδοποιώντας το τηλεοπτικό κοινό για μια επικείμενη διεθνή κρίση που πρόκειται να ανακοινωθεί στο κοινό λίγο μετά την κατά τα φαινόμενα επικείμενη ορκομωσία του Ομπάμα.
πηγές: ειδησιογραφικά πρακτορεία

Re: Ο "3ος Παγκόσμιος Πόλεμος" γίνεται για να "τονωθεί η οικονομία"!

2
Τι ειναι πάλι αυτή η RAND....?
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

3ος Παγκόσμιος πόλεμος για να σωθούν οι ολιγάρχες!

3
Μετά από Γαλλική είδηση, τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης και άλλα ευρωπαϊκά αργότερα, σε μεγάλη ένταση ανάφεραν και σχολίασαν την τελευταία συνάντηση μεταξύ του πολυεθνικού «think tank» RAND και του Πενταγώνου στις ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός Ροκφέλλερ & Φορντ-Κάρνεγκι που βρίσκεται πίσω από τη RAND πρότεινε ότι ένας πόλεμος των ΗΠΑ με μια άλλη μεγάλη παγκόσμια δύναμη θα αναζωογονούσε την οικονομία βοηθώντας την παρούσα Τραπεζική ελίτ να συνεχίσει την άσκηση του ελέγχου της πάνω στην Αμερική.

Οι διευθυντές του Rand που είναι επίσης μπλεγμένοι στη διαβόητη ομάδα Carlyle που διοικείται από πρώην πολιτικούς ζήτησαν τα $5 τρισεκατομμύρια δολάρια του προγράμματος διάσωσης της οικονομίας να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση ενός νέου πολέμου! Η ακριβής χώρα που θα δεχτεί την επίθεση δεν έγινε γνωστή αλλά οι πιθανοί υποψήφιοι είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και πιθανόν ακόμα και η Ιαπωνία αφού αυτοί κρατάνε το περισσότερο χρέος των ΗΠΑ. Ο αναλυτής της RAND κατέστησε σαφές στο Πεντάγωνο και στους πολιτικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που ήταν παρόντες ότι η επίθεση πρέπει να γίνει σε ένα έθνος μεγάλης επιρροής ξένης ισχύος. Γι' αυτό το λόγο η Βόρεια Κορέα γρήγορα απορρίφθηκε.

πηγές:
imdleo.gr
WWIII Encouraged by Rand Corporation
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: 3ος Παγκόσμιος πόλεμος για να σωθούν οι ολιγάρχες!

4
Αν μιλάνε για 3ο παγκόσμιο πόλεμο τι σχέση εχει σε ποια χώρα θα ξεκινήσουν? :0307

Πάντος το ποιο πιθανό είναι να γίνει ενας πόλεμος με το Ιράν..........και δεν νομίζω να γίνει 3ος προς το παρόν.


Αλλά και εαν πάρουμε τα παραπάνω οτι ισχύουν πάλι ειναι πιθανό το Ιράν,διότι αν κάνουν επίθεση στην Ρωσία ή στην Κίνα μετά πρέπει να φτιάξουν καινούργια Αμερική :D


Για τους Ιάπωνες το βρίσκω ακόμα απίθανο διότι οι Ιάπωνες αυτό περιμένουν εδω και χρόνια ........και όπως όλοι ξέρουμε η τεχνολογία τους είναι 100 χρόνια μπροστά απο τους αμερικάνους και έτσι θα τους έχουν πολλες και ωραίες εκπλήξεις :χουχου
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: 3ος Παγκόσμιος πόλεμος για να σωθούν οι ολιγάρχες!

5
Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος εάν ξεκινησει,Θα πρέπει οι Σιωνιστές να χτυπήσουν τις χώρες που τους ενοχλούν να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους.Αυτές οι χώρες είναι η Ρωσία και η Κίνα....Και φυσικά θα ήταν ανόητο απο τους Αμερικάνους να κάνουν μετωπική συγκρουση με κάποιον απο αυτούς....Γιατι όπως είπε και ο Enemy θα πρέπει να φτιάξουν καινούρια αμερική...Άλλους θα βάλουν να ξεκινησουν τον πόλεμο (Ε.Ε.,Τουρκιά,Σκόπια,Αλβανία)(απο μικρή αιτία θα έρθει) και αυτοί θα μπούνε στο τέλος για να καθαρίσουν (νομίζουν).
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: 3ος Παγκόσμιος πόλεμος για να σωθούν οι ολιγάρχες!

6
Αν μιλάνε για 3ο παγκόσμιο πόλεμο τι σχέση εχει σε ποια χώρα θα ξεκινήσουν?
σωστα,αφου στο τελος όλοι θα μπουν στον χωρό,σημασία δεν έχει το που θα αρχίσει αλλα το που θα είναι το πεδίο μάχης.
Οτι είναι να γίνει,θα γίνει πάντως...αλλα οπως είπε και ο Λεων λογαριάζουν κάποιοι χωρίς τον ξενοδόχο.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: 3ος Παγκόσμιος πόλεμος για να σωθούν οι ολιγάρχες!

8
Ναι ,αλλα το πεδίο μάχης θα ειναι στην γειτονιά μας ,Βαλκάνια,Μέση Ανατολή...δεν θα είναι ούτε στον Λευκό οίκο ,ούτε στο Hollywood
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Μπορεί ένας πόλεμος να μας βγάλει από την κρίση;

9
Μπορεί ένας πόλεμος να μας βγάλει από την κρίση;


Προβληματίζει το παράδειγμα του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν σαν ο μεγαλύτερος χρεώστης και βγήκαν σαν ο μεγαλύτερος πιστωτής. Πόσο μάλλον που θυμίζει σε πολλούς ότι σήμερα οι ΗΠΑ είναι πάλι ο μεγαλύτερος δανεισμένος του κόσμου και η οικονομία περνά την μεγαλύτερη κρίση μετά τη δεκαετία του ΄30.
Πολλάκις στο παρελθόν, η καλύτερη διέξοδος σε μια οικονομική ή πολιτική κρίση αποδείχτηκε ένας πόλεμος. Η ιστορία έχει δείξει ότι σύντομες ή μακρές περίοδοι ειρήνης καταλήγουν σε έναν πόλεμο, όπου τα κοντέρ της ευημερίας μηδενίζουν και η τράπουλα της ισχύος ξαναμοιράζεται.

Είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, έλεγε ο φον Κλαούζεβιτς, είναι η συνέχιση της οικονομίας με άλλα μέσα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος άλλος.

Ο τρίτος παγκόσμιος...
Υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, όμως ενδείξεις παγκόσμιων αντιπαραθέσεων που μπορούν να υποστηρίξουν ότι είναι πιθανός ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος; Κατηγορηματικά όχι... Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συγκλίνουν ότι οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τη συνεργασία.

Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για τις εξαγωγές της και η Ρωσία όλους, για να πουλάει πετρέλαιο και πρώτες ύλες. Ένας συμπληρωματικός κόσμος και όχι ανταγωνιστικός λοιπόν...
Υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα γενικευμένο πόλεμο; Ναι... Κυρίως είναι η απόκλιση που υπάρχει μεταξύ της οικονομικής- πολιτικής ισχύος των ΗΠΑ και της στρατιωτική τους ισχύος.

Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια σταθερή καθοδική τροχιά φθοράς και μαζί της εξασθενεί και η πολιτική της επιρροή να επιβάλλει τις λύσεις που επιθυμεί στις διεθνείς εξελίξεις. Αντίθετα, από άποψη στρατιωτικής ισχύος οι ΗΠΑ παραμένουν ισχυρότατες με όλο τον υπόλοιπο κόσμο να υστερεί με μεγάλη διαφορά.

Σε 20-30 χρόνια η διαφορά αυτή μεταξύ της στρατιωτικής ισχύος θα έχει εξαφανιστεί. Φαίνεται λογικό λοιπόν, κάποιοι να σκεφτούν ότι είναι προτιμότερο, αν υπάρξει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που θα επανακαθορίσει επιρροές και γεωπολιτικές ζώνες, αυτός να γίνει σύντομα όσο η διαφορά ισχύος εγγυάται μια γρήγορη και εύκολη επανεπικράτηση. Θεωρητικώς λοιπόν από αυτή την άποψη ένας πόλεμος είναι πιθανός γιατί θα εξασφάλιζε τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Από άλλη σκοπιά βέβαια για να γίνει πόλεμος χρειάζονται δυο και εδώ και πολλά χρόνια καμιά συμμαχία, πέραν κάποιων γραφικών εν δυνάμει «σάκων του μποξ» (βλέπε Τσάβες, Ιράν, Ταλιμπάν, Β. Κορέα) έχουν δείξει έστω και ρητορικά τέτοιες διαθέσεις. Μπροστά στη διαφορά ισχύος ίσως οι πιστωτές πειστούν να υποχωρήσουν ειρηνικά...

Ίδωμεν...
Αφορμές για ένα πόλεμο υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, είτε στο Ιράν είτε στην Κορέα είτε όπου άλλου προκύψει κάποια συνηθισμένη γεωπολιτική τριβή.
Κρίσεις και πόλεμοι...
Τα τελευταία χρόνια λοιπόν με την ένταση της οικονομικής κρίσης και την «θέα» του τεράστιου αμερικανικού χρέους, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που πιστεύουν ότι σε παρόμοια αδιέξοδα στο παρελθόν ένα πόλεμος έχει βγάλει τους ισχυρούς από την δύσκολη θέση.

Μια διαφορετική αλλά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος έκανε ο Paul B. Farrell αρθρογράφος του MarketWatch και συγγραφέας βιβλίων γενικότερου χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος.
Ο Farrell λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πιστεύει ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι θέμα χρόνου να λάβει χώρα κάποια στιγμή μέχρι το 2020. Γράφει στο τελευταίο του άρθρο: "Ο πραγματικός λόγος για έναν πόλεμο...

Αν μετατοπιστούμε από τα διδάγματα της ιστορίας στα διδάγματα της ψυχολογίας θα κάνουμε κάποιες ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις. Ξεχάστε την προπαγάνδα του Πενταγώνου. Ο τρίτος παγκόσμιος θα έρθει όχι γιατί θα μας επιτεθούν. Όχι γιατί οι τύποι που συχνάζουν στα τσάι-πάρτι και οι ρηγκανικοί αγαπούν τις κρίσεις. Όχι γιατί οι δεξιοί πιστεύουν ότι είναι γραμμένο στην αποκάλυψη, όχι γιατί οι συνωμοσίες του μεγάλου κεφαλαίου πιστεύουν ότι οι πόλεμοι είναι ευκαιρίες για οικονομική ανάκαμψη.

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα έρθει γιατί οι Αμερικάνοι αγαπούν τον πόλεμο. Είναι στη ψυχή μας, στα γονίδιά μας, στο αίμα στο DNA μας, στην πολιτιστική μας μυθολογία. Βαθιά στη ψυχή μας είμαστε άπληστοι για εμπορικούς και κερδοσκοπικούς πόλεμους, αγαπάμε τους πόλεμους.
Ο τρίτος παγκόσμιος θα έρθει γιατί η Αμερική χρειάζεται ένα πόλεμο για να αποδείξει ότι είναι ο «βασιλιάς του λόφου», η μοναδική υπερδύναμη του κόσμου. Γιατί δεν θέλουμε να πέσουμε σε δεύτερη θέση μετά την Κίνα ή τον υπόλοιπο κόσμο. Ξεχάστε τους οικονομικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους. Είναι το αρσενικό ΕΓΩ μας που θα τον προκαλέσει...
...Οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από φαινόμενα όπως η απληστία, η επιτυχία και ο πλούτος. Το περισσότερο δεν είναι ποτέ αρκετό. «Αυτό που μας διδάσκει η ιστορία είναι ότι πάντα υπάρχει ο πειρασμός να υπερβούμε τα όρια.

Οι ηγέτες πάντα υπερβαίνουν τα όρια, όπως ο ακριβώς οι τζογαδόροι δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι πριν τα χάσουν όλα. Ένας σύμβουλος του προέδρου Νίξον ο Κέβιν Φίλιπς είχε γράψει στο βιβλίο του Πλούτος και Δημοκρατία «Οι περισσότεροι μεγάλοι λαοί, στην κορύφωση της οικονομικής τους ενδυνάμωσης, γίνονται αλαζονικοί και προκαλούν μεγάλου πόλεμου με υπέρογκα κόστη. Σπαταλούν τεράστιους πόρους και δημιουργούν τεράστιο χρέος και καταστρέφονται»...

Μικρός πόλεμος
Μπορεί ο Φάρελ να υπερβάλλει καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν συνάδουν για ένα τρίτο παγκόσμιο προ των πυλών, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και για κάποιον μικρό περιφερειακό πόλεμο με το Ιράν να βάζει την πρώτη υποψηφιότητα.
Οι πόλεμοι στο Ιράκ παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς με τους χρηματιστηριακούς και οικονομικούς κύκλους των αντίστοιχων περιόδων.

Πόλεμος και Χρηματιστήριο...
Τι συμβαίνει στα χρηματιστήρια όταν ξεκινά και όταν τελειώνει ένα πόλεμος; Πολλοί νομίζουν ότι οι αγορές καταστρέφονται. Εχει ενδιαφέρον να κοιτάξουμε πως αντέδρασαν οι αγορές στις διάφορες φάσεις του μεγαλύτερου πρόσφατου πολέμου της ιστορίας, του Β.Π.Π.

Οπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω δυο διαγράμματα που δείχνουν την πορεία του Ντάου και του δείκτη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου η πτώση τελείωσε πολύ πριν κριθεί ο πόλεμος. Σαν οι αγορές να προεξοφλούσαν την ήττα του άξονα από την εποχή που αυτός εμφανιζόταν ακόμη αήττητος.
Η μάχη της Δουνκέρκης έλαβε χώρα κατά την εκ απήνης κατάληψη της Γαλλίας, ενώ το Περλ Χάρμπορ ήταν η αφορμή της εισόδου των ΗΠΑ στον πόλεμο.
Εικόνα
Εικόνα
-http://www.capital.gr/
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκόσμια - Ελληνική Οικονομία”