Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Οι Αμερικανοί πολίτες λένε ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη! • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 23 Ιαν 2021, 19:22


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι Αμερικανοί πολίτες λένε ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012, 21:39 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 03 Ιαν 2010, 15:12
Δημοσ.: 803
Thanks:
Thanked:
time στο post
H.Π.Α: Η εφαρμογή της εθνικής κάρτας ταυτότητας οδηγεί στην πραγματοποίηση του απόλυτου ελέγχου;
Συνασπισμός οργανώσεων που καθοδηγείται από στελέχη του Ινστιτούτο Rutherford πιέζει τα μέλη του Κογκρέσου να μην σκεφτούν καν την δυνατότητα να αναβιώσουν τον αποτυχημένου νόμο του 2005 περί Πραγματικής Ταυτότητας (Real ID Act) – που είχε ως πεδίο πρόφασης την εφαρμογή στα διπλώματα οδήγησης - ο οποίος κρίθηκε υπερβολικά κοστοβόρος και παράλληλα περιοριστικός για τις ελευθερίες των πολιτών..

Το σχέδιο, παρότι δημιούργησε ομοσπονδιακό νόμο, δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, και σύμφωνα με τον John Whitehead του Ινστιτούτου Rutherford, οι μισές πολιτείες των Η.Π.Α υιοθέτησαν ψηφίσματα ή άλλες απαγορεύσεις εναντίον του ομοσπονδιακού αυτού σχεδίου...
Οι πολιτείες αυτές περιελάμβαναν την Αλάσκα, την Αριζόνα, το Άρκανσας, το Κολοράντο, την Τζόρτζια, την Χαβάη, το Άινταχο, το Ιλινόις, την Λουιζιάνα, το Μέιν, την Μινεσότα, το Μιζούρι, τη Μοντάνα, τη Νεμπράσκα, τη Νεβάδα, το Νιου Χάμπσαιρ, τη Βόρεια Ντακότα, Οκλαχόμα, Όρεγκον, Νότια Καρολίνα, Νότια Ντακότα, το Τενεσί, την Γιούτα, τη Βιρτζίνια και την Γουάσινγκτον και επίσημες δηλώσεις αναφέρουν ότι 15 από αυτές τις πολιτείες υιοθέτησαν νόμους που απαγόρευσαν την εφαρμογή του ομοσπονδιακού νόμου..
Ο νέος συνασπισμός αντίδρασης εναντίον του ομοσπονδιακού νόμου περιλαμβάνει την Αμερικανική Ένωση Ατομικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union), την Συνταγματική Συμμαχία, το Παρατηρητήριο Καταναλωτών (Consumer Watchdog), το Κέντρο Ιδιωτικότητας των Ηλεκτρονικών Πληροφοριών καθώς και μία ευρεία γκάμα ακτιβιστικών οργανώσεων για τα δικαιώματα των πολιτών.
“Οι μελετητές των ατομικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ιδιωτικότητας, καθώς και οι φιλελεύθερες και συντηρητικές οργανώσεις έχουν εκφράσει εδώ και καιρό ανησυχίες για το γεγονός ότι η εφαρμογή του νόμου περί εθνικής κάρτας ταυτότητας(η δική μας κάρτα του πολίτη) θα δώσει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους πολίτες, και να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των Αμερικάνών’’ δήλωσε ο Whitehead..
“Η υιοθέτηση μία εθνικής κάρτας ταυτότητας εξυπηρετεί μόνο ένα σκοπό: να παρέχει στη κυβέρνηση τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στον αμερικανικό λαό’’, πρόσθεσε.
Το γράμμα, το οποίο απευθύνθηκε από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών προς το Κογκρέσσο εξέφρασε τις κοινές τους αντιθέσεις για ’οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά του Κογκρέσου στο να συνεπικυρώσει τον Νόμο περί Πραγματικής Ταυτότητας του 2005’’.
Παρόλο που ο ομοσπονδιακός νόμος έδινε στις πολιτείες περιθώριο τριών ετών για να συμμορφωθούν με τα ‘’περιοριστικά πρότυπα ομοσπονδιακών διπλωμάτων’ και στην δημιουργία μίας εθνικής βάσης δεδομένων για τους κατόχους διπλωμάτων οδήγησης, που θα περιλαμβάνει ατομικά πιστοποιητικά γέννησης και άλλες προσωπικές πληροφορίες, ο νόμος ποτέ δεν ολοκληρώθηκε..
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Η.Π.Α προσπαθεί να πιέσει τις πολιτείες για την εφαρμογή, αλλά οι τελευταίες αρνούνται να συμβιβαστούν θεωρώντας ορθότατα ότι είναι αρμοδιότητα των πολιτειών...
Τι μπορεί να σημαίνει όμως μία τελική εφαρμογή του Ομοσπονδιακού Νόμου του 2005;
Ένα σύστημα κάρτας ταυτότητας θα οδηγήσει στην συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των πολιτών
Μία εθνική κάρτα ταυτότητας θα δημιουργήσει ένα σύστημα εθνικών διαβατηρίων τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν την ελευθερία και την ιδιωτικότητα... Με την εφαρμογή του, είναι βέβαιο ότι δεν θα περιοριστεί στον αρχικό του σκοπό.
Οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης στις Η.Π.Α, για παράδειγμα, δημιουργήθηκαν για την διαχείριση των συνταξιοδοτικών στοιχείων των πολιτών αλλά τα τελευταία 50 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί η χρήση τους για αυτό το σκοπό.
Ένα εθνικό σύστημα στοιχείων ταυτότητας απειλεί ξεκάθαρα την ιδιωτική ζωή και αυξάνει δραματικά τον έλεγχο των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων απέναντι στους πολίτες.
Μία εθνική κάρτα ταυτότητας θα απαιτήσει την δημιουργία βάσεων δεδομένων για όλους τους πολίτες της Αμερικής
Τι συμβαίνει κατά την κλοπή μίας κάρτας ταυτότητας; Πώς αποφασίζεται ποιός – με ποιές αποδείξεις – θα εκδόσει μία νέα κάρτα;
Μία εθνική κάρτα θα απαιτήσει την δημιουργία μίας καθολικής κυβερνητικής βάσης δεδομένων για κάθε πολίτη της χώρας η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς με νέα στοιχεία.
Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων θα επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο, και παραλήπτες των προσωπικών στοιχείων θα είναι εργοδότες, ιδιοκτήτες σπιτιών, πιστωτικοί φορείς, ιδιωτικοί ερευνητές και άλλοι παραλήπτες δίχως να γνωρίζει κανείς ποιός έχει πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία....

Οι κάρτες ταυτότητας θα λειτουργούν ως ‘εσωτερικά διαβατήρια’ τα οποία θα ελέγχουν τις κινήσεις των Αμερικανών
Οι εθνικές κάρτες ταυτότητας θα λειτουργούν τελικώς ως ‘εσωτερικά διαβατήρια’ τα οποία θα ελέγχουν τις κινήσεις και την τοποθεσία που θα βρίσκονται οι πολίτες ανά πάσα στιγμή...
Θα είναι αναγνωρίσιμες από κυβερνητικούς και μη ανιχνευτές...

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Φονικά μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα
Δ. Συζήτηση: Περιβαλλοντικές καταστροφές
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
De facto εκχώρηση ΑΟΖ στην Άγκυρα! Η επικίνδυνη κυβέρνηση περιορίζει τα σύνορα της Ελλάδας!
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 0
Καθεστώς τρόμου στην κατεχόμενη Κύπρο - Έποικος έσπασε στο ξ
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
Το Στρασβούργο κατεδίκασε την Ελλάδα επειδή αρνήθηκε το όνομα Μακεδονικό σε σλαβικό σύλλογο στην Φλώρινα.
Δ. Συζήτηση: Ελληνοσκοπιανά
Συγγραφέας: grecko
Απαντησεις: 1
Οι εθνοκαθάρσεις στην Τουρκία συνεχίζονται...!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr