Ανο πλανήτης θερμαίνεται, γιατί χιονίζει συνεχώς στην Αμερικ

1
Καθώς οι κάτοικοι των περιοχών της Αμερικής που βλέπουν στον Ατλαντικό, προσπαθούν να συνέλθουν από τον χειρότερο χειμώνα που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια, αναρωτιούνται για το τι ακριβώς έγινε με τη κλιματική αλλαγή και τη παγκόσμια υπερθέρμανση; Η λογική λέει, πως αν ο πλανήτης ζεσταίνεται, όπως δείχνουν τα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, τότε κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και οι βαριές χιονοπτώσεις όπως αυτές που έπληξαν φέτος τις ΗΠΑ. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που θέλουν τις έντονες χιονοθύελλες να γίνονται όλο και πιο συχνές , ακόμη και αν ο πλανήτης πράγματι θερμαίνεται. Αν και η συχνότητα των χιονοπτώσεων στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη έχει μειωθεί καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, η ένταση τους έχει αυξηθεί. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην υπερθέρμανση. Ο ζεστός αέρας κρατάει περισσότερη υγρασία, οπότε μια καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει περισσότερο χιόνι. Σε αντίθεση με τον ψυχρό αέρα ο οποίος είναι στεγνότερος. Αν δηλαδή ο χειμώνας ήταν πραγματικά σκληρός, δεν θα υπήρχαν μεγάλες χιονοπτώσεις.

Τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν πως η παγκόσμια υπερθέρμανση μπορεί να μη προκαλέσει περισσότερους τυφώνες, όμως θα καταστήσει πιο έντονους αυτούς που εμφανίζονται, κάνοντας τους περισσότερο καταστροφικούς. Όσον αφορά όμως στις χιονοθύελλες, το λογικό συμπέρασμα θα ήταν πως οι κλιματικές αλλαγές θα έκαναν τη θερμοκρασία να ανέβει και άρα αυτές θα έπρεπε να είναι λιγότερες και πιο ασθενείς. Κάτι τέτοιο προβλέπεται να γίνει μακροπρόθεσμα. Εν τω μεταξύ όμως, ο θερμός αέρας υπερφορτίζεται με υγρασία και όσο η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή, θα βλέπουμε περισσότερες χιονοθύελλες αντί για έντονες βροχοπτώσεις. Όσες μάλιστα περιοχές βρίσκονται κοντά σε λίμνες, θα υποφέρουν περισσότερο. Καθώς η θερμοκρασία τείνει ανοδικά, τα στρώματα πάγου που καλύπτουν τις βόρειες λίμνες συρρικνώνονται, ανεβάζοντας τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, και προκαλώντας περισσότερο χιόνι.

Σε τελική όμως ανάλυση, οι εποχικές χιονοθύελλες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα για την πραγματικότητα ή μη της κλιματικής αλλαγής. Οι καιρικές συνθήκες είναι αυτό που συμβαίνει τις επόμενες ημέρες. Το κλίμα είναι αυτό που θα συμβεί την επόμενη δεκαετία ή τον επόμενο αιώνα. Και ενώ οι μετεωρολόγοι απέκτησαν μια σχετικά ασφαλή δυνατότητα πρόγνωσης του καιρού, η επιστήμη απέχει ακόμη πάρα πολύ από το να μπορεί να προβλέψει ασφαλώς το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στο μελλοντικό κλίμα της γης.

ΤΙΜΕ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ANTINEWS
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “H απάτη της υπερθέρμανσης και των κλιματικών αλλαγών”

cron