ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

1
Εικόνα
ΑρχικήΚυριο Θεμα
ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ  ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ !
5 Hours Ago
5
1263
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Της Μαρίας Ν.Παπαδοπούλου
Εικόνα
Οι ηγέτες των 9 μονίμων μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Πακιστάν, Ιραν, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Κυργιστάν και Ουζμπεικστάν) στην Σύνοδο Κορυφής 2022 στην Σαμαρκάνδη.
Στις 15/16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) συνεδρίαζε στην Σαμαρκάνδη. (https://economictimes.indiatimes.com/ne ... s?from=mdr )Στην Σύνοδο αυτή, που αυτή την φορά  θα λάμβανε χώρα στο  Ουζμπεκιστάν, η Τουρκία προσκλήθηκε να παραστεί από την Ρωσία. (https://bigasia.ru/en/content/news/poli ... bekistane/).Στην Σύνοδο της Σαμαρκάνδης η Τουρκία εμφανίστηκε με την ιδιότητα της ως «Εταίρος Διαλόγου».Ο ρόλος της αυτός , περισσότερο είναι προσχηματικός και επουσιώδης, δεδομένου ότι είναι ήσσονος σημασίας, ακόμα κι από αυτόν του ρόλου χωρών ως Παρατηρητή του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.Σήμερα, ρόλο Παρατηρητή στον Οργανισμό έχουν η Λευκορωσία, η Μογγολία και το Αφγανιστάν.Το Ιράν εγκρίθηκε ως Μόνιμο μέλος του Οργανισμού και θα συμμετάσχει ως τέτοιο στις Συνόδους του από το 2023 και μετά.Τα παραπάνω βεβαιώνονται και από το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας , που στην επίσημη ιστοσελίδα του (https://www.mfa.gov.tr/shanghai-coopera ... ion.en.mfa) μας ενημερώνει επιπρόσθετα ότι στις 23 Μαρτίου 2011, η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για να λάβει το καθεστώς της εταιρικής σχέσης διαλόγου στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) , ο οποίος ενέκρινε την αίτηση της να γίνει Εταίρος Διαλόγου στη Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο της Κίνας στις 6-7 Ιουνίου 2012. Το δε, μνημόνιο που καθόριζε τις λεπτομέρειες συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας ως εταίρου διαλόγου και του SCO υπογράφηκε στις 26 Απριλίου 2013 στο Αλμάτι. Ενώ, η διαδικασία επικύρωσης του ολοκληρώθηκε με την έκδοση της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της  Τουρκίας της 1ης Μαΐου 2017  που εγγράφηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης στις 24.05.2017.
Εικόνα
Ο Ερντογάν παρέα με τους υπόλοιπους ηγέτες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, περιηγείται στα νεοκτιστα της Σαμαρκάνδης
Στην φετινή Σύνοδο, από ότι φαίνεται, σύμφωνα με το Anadolu (https://www.aa.com.tr/en/turkiye/turkish-president-holds-talks-with-other-leaders-at-sco-summit/2686427# ) τον περισσότερο χρόνο του ο Ερντογάν τον πέρασε να τριγυρνά στα νεόκτιστα της Σαμαρκάνδης και σε συνομιλίες, άνευ ουσίας και περιεχομένου, με τους υπόλοιπους ηγέτες που παρευρέθηκαν στην συνάντηση.Αν εξαιρέσεις και μια – δυό φωτογραφίες , που έβγαλε για το prestige του , με τους υπόλοιπους ηγέτες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, για να τις πουλήσει στο εσωτερικό της Τουρκίας  κατά τα άλλα ο καημός του Ρ.Τ.Ερντογάν που τον οδήγησε στην Σαμαρκάνδη ήταν άλλος, καθώς έπρεπε κατεπειγόντως στα αδιέξοδα, που ο ίδιος  δημιουργούσε κι έφερε την χώρα του, να βρεθεί άμεσα λύση.Βλέπετε ο Ερντογάν , ασχέτως ποια εικόνα του προσπαθεί να προβάλλει προς τα έξω και ειδικά στο εσωτερικό του, κρύβοντας από τον λαό του την οικτρή  οικονομική κατάσταση  της Τουρκίας και το δυσοίωνο μέλλον της, στην πραγματικότητα  αυτή την φορά βρισκόταν σε εξαιρετικά δεινή θέση, όντας άσχημα στριμωγμένος.Στην Σύνοδο αυτή ο Ερντογάν πήγαινε ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να πείσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία, μέσω Gazprom, να δεχθεί έκπτωση 25% στις τιμές των υδρογονανθράκων που εξάγει στην Τουρκία καθώς και πληρωμή μέρους του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού σε τουρκικές λίρες. (https://www.stripes.com/theaters/europe ... 57624.html  και  https://www.bloomberg.com/news/articles ... #xj4y7vzkg )
Εικόνα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχουν σε συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, 16 Σεπτεμβρίου 2022. Sputnik/Alexander Demyanchuk/Pool via


Η Τουρκία είναι μια χώρα με σοβαρό ενεργειακό έλλειμμα. Δεν διαθέτει δικούς της υδρογονάνθρακες (φυσικό αέριο ή πετρέλαιο ) στο υπέδαφος της ή στον θαλάσσιο πυθμένα της. Είναι αναγκασμένη να  προμηθεύεται το σύνολο των υδρογονανθράκων που χρησιμοποιεί, αγοράζοντας τον από  τρίτες χώρες παραγωγούς .Προμηθεύεται δε, την ενέργεια που εισάγει, από την Ρωσία , το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν και πρόσφατα από το Κατάρ . Οι εισαγωγές της από τις χώρες αυτές ανέρχονται σήμερα για την Τουρκία σε 45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως  .Επομένως η χώρα είναι απόλυτα εξαρτημένη από τρίτους ως προς την προμήθεια ενεργειακών πόρων.

https://www.anixneuseis.gr/%ce%bf%ce%b9 ... %ba%ce%b9/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα για το Αιγαίο”

cron