Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΤΑ-ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ. • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 25 Φεβ 2021, 01:00


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΤΑ-ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2011, 20:09 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΤΑ-ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

Παρά τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου για «άνοιγμα» της διόδου της Ράφα, οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Γάζα δεν έχουν δει καμία αλλαγή στους (Αιγυπτιακούς) συνοριακούς περιορισμούς
Επιβάτες από τη Γάζα με προορισμό την Αίγυπτο, περιμένουν, χωρίς να ξέρουν πότε θα φύγουν!!!

Ο ουρανός το πρωί είναι μπλε και φωτεινός στις 7 το πρωί στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά στην πόρτα του σπιτιού, του Αντισυνταγματάρχη Ayyoub Αbou Shaar – με τις βαλίτσες τους, τις γεμάτες τσάντες σκόρπιες και τα εργαλεία τους επίσης σκορπισμένα τυχαία στα πόδια τους. Ο Αμπού Shaar είναι ο άνθρωπος, που είναι υπεύθυνος για την διέλευση από τη δίοδο της Ράφα και, ως εκ τούτου, ο άνθρωπος αυτός είναι υπεύθυνος για τη μοίρα του κάθε ατόμου. Συλλογικά, το μικρό πλήθος περιφέρεται εδώ κι’ εκεί, καθώς βλέπουν μαύρα κυβερνητικά οχήματα τύπου Hyundai να πλησιάζουν. Η Ανησυχία κατεβαίνει. Κινούνται διστακτικά, κινούνται προς τα εμπρός, αυτοί που κατέχουν διαβατήρια, τις θεωρήσεις, ιατρικές βεβαιώσεις και τις κρατήσεις των θέσεων.

Ο Αμπού Shaar βλέπει αυτή τη σκηνή κάθε μέρα. Οι οικογένειες, οι φοιτητές, όσοι αναζητούν εργασία έξω από τη Γάζα, οι ηλικιωμένοι και τα ευπαθή άτομα – περιμένουν σιωπηλοί, και ελπίζουν. Καθώς προχωρά η ημέρα, η καλοκαιρινή ζέστη γίνεται ανυπόφορη. Ωστόσο, αφήνοντας την ουρά δεν είναι μια επιλογή σωστή για εκείνους που ελπίζουν να βγούν μέσω της διέλευσης της Ράφα. Θα πρέπει να περιμένουν για να εγκριθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας, και ακόμα και τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ότι θα καταφέρουν να φύγουν.

Τον Μάρτιο, η Αίγυπτος ανακοίνωσε την χαλάρωση των περιορισμών στη Ράφα, επιτρέποντας στους άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 40, και γυναίκες όλων των ηλικιών να εισέρχονται στην Αίγυπτο, αν και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ασφαλείας λένε, ότι η αιτία για τη μη αύξηση του συνολικού αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να διέρχονται, οφείλεται τόσο στην «έντονη μετακίνηση των επιβατών» όσο και στο «ανεπαρκές προσωπικό της υπηρεσίας τους στη συνοριακή διάβαση».

«Σε παλαιότερη εποχή, υπήρχαν πολύ καλύτερες πολιτικές», εξηγεί ο Αμπού Shaar. Αλλά από τότε που η Αίγυπτος ανακοίνωσε τους νέους περιορισμούς, «όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαζεύονται μέχρι τη συνοριακή πύλη μας και ανήκουν στις κατηγορίες και ήθελαν να ταξιδέψουν», είπε. Τρεις ημέρες μετά από αυτή την ανακοίνωση (περιοριστικών μέτρων), η Αίγυπτος αναθεώρησε τους περιορισμούς της και πάλι, και μείωσε την ημερήσια ποσόστωση από 650 σε 400 άτομα.

Ο Reem Ghelani, αναπληρωτής προϊστάμενος του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, δήλωσε: «Παρά τις εξαγγελίες από τις αιγυπτιακές αρχές ότι η διέλευση από το συνοριακό φυλάκιο της Ράφα είναι ανοιχτή, η κυριότερη αλλαγή που έχουμε δει είναι μια μικρή αύξηση στις ώρες που η διέλευση είναι ανοιχτή. Στη Ράφα υπάρχει μόνο μια διάβαση για τους ανθρώπους, ενώ δεν χρησιμοποιείται – ούτε κανείς ξέρει πότε θα ξαναχρησιμοποιηθεί – για τη διέλευση των εμπορευμάτων».

Ο Ισμαήλ Χανίγια, ο πρωθυπουργός της Χαμάς στη de facto αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Γάζα, εξέδωσε μια ανακοίνωση ζητώντας (από τους Αιγύπτιους) μεγαλύτερη πρόσβαση στη διέλευση των συνόρων. «Τα βάσανα του παλαιστίνιων επιβατών συνεχίζονται», είπε. Η διάβαση «έχει τις δυνατότητες να επιτρέπει την εύκολη ροή τουλάχιστον 1.000 επιβατών» κάθε μέρα.


Αβεβαιότητα

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα, πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο Παλαιστινιακό Υπουργείο Εσωτερικών. Το Γραφείο του Αμπού Shaar εκτιμά ότι ίσως μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου να μπορέσουν να επεξεργαστούν τις αιτήσεις 25.000 ατόμων, που μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στη λίστα αναμονής.

Οι περιορισμοί για τα ταξίδια δεν περιορίζονται μόνο στους Παλαιστίνιους. Η Laila Noureldeen Ramez και ο 13 ετών γιος της, είναι και οι δύο Αιγύπτιοι πολίτες, που ήρθαν στη Γάζα για δύο εβδομάδες στις αρχές Μαΐου, για να επισκεφθούν το σύζυγό της στο νοσοκομείο της Ράφα. Τώρα είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι!!!!

«Έρχομαι εδώ κάθε πρωί νωρίς και περιμένω μέχρι το τέλος της ημέρας», δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα. «Από τότε (Μάϊο) έχω να πάω πίσω στο σπίτι μου»!!!!
ΟAbdelhamid Al Bintaji, επίσης περιμένει να περάσει, και κατηγορεί την Αίγυπτο γιατί δεν ενεργεί σύμφωνα με τις υποσχέσεις της. Έπρεπε να αναβάλει την πτήση του για τη Γαλλία για τέταρτη φορά. «Έχω έναν γιο στη Γαλλία, τον οποίο δεν έχω δει για πάνω από 10 χρόνια», λέει. Του είχαν πει ότι θα μπορούσε να τον αφήσουν (να φύγει) στις 10 Ιουλίου. Ήταν ακόμα εκεί να περιμένοει και ήταν 20 Ιουλίου!!!


Ιατρικός εφιάλτης

Η διέλευση από τη Ράφα, δεδομένου του Ισραηλινού ελέγχου στη στεριά και τον αποκλεισμό της θάλασσας της Γάζας και των λιμανιών της, είναι η μοναδική λεωφόρος της περιοχής προς τον έξω κόσμο. Κάποιοι περιμένουν να φύγουν και δεν είναι κρίσιμα ιατρικά περιστατικά και απλώς αποσκοπούν να επισκεφθούν την οικογένειά ή να ξεφύγουν από τη φατριακή αντιπαλότητα και τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τον αέρα και τη παράκτια ζώνη. Όμως, λόγω αποκλεισμού του Ισραήλ για τις προμήθειες, τον εξοπλισμό και τα φάρμακα, τα νοσοκομεία στη Γάζα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κάτω από σοβαρές ελλείψεις.

Ανάμεσα σε εκείνους που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση είναι ο 23χρονος Loai Al Najjar. Ο Loai είχε ακρωτηριαστεί και στα δύο πόδια μετά την «Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι», κατά την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το 2008-9. Θραύσματα εξακολουθούν να υπάρχουν στο κρανίο του, τα οποία απειλούν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Χρειάζεται θεραπεία για αυτό στη Σαουδική Αραβία, καθώς και προσθετική, αλλά και αυτός πρέπει να περιμένει όπως όλοι οι άλλοι.

«Είμαστε και περιμένουμε εδώ κάθε μέρα από τις έξι το πρωί», δηλώνει ο Rajy Al Najjar, φίλος και σύντροφος του Loai. Και προσθέτει ότι τους το κάνουν αυτό κάθε μέρα επί τέσσερις εβδομάδες, και ακόμα δεν τους επιτρέπουν να περάσουν.

Σήμερα, υπάρχει ελπίδα. Η Σαουδική πρεσβεία απηύθυνε επίσημη σύσταση, με την οποία ασκεί πίεση για λογαριασμό του Loai.

«Είμαι σε συνεχή πόνο κάθε μέρα, όταν μιλάω και όταν κινούμαι», θρηνεί ο Loai. Αν και υποφέρει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το κρύο τον χειμώνα επιδεινώνει τη κατάστασή του, εντείνοντας τον πόνο.

Περιορισμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ περιμένει, ο Loai αποκαλύπτει: «Νιώθω περισσότερο πόνο όταν κάθομαι στην αναπηρική καρέκλα, και θέλω μόνο να είτε να ξαπλώνω, ή να κάθομαι στο πάτωμα». Αν και ασθενοφόρα είναι σε στάση αναμονής μετά τα σύνορα, μπορούν να βοηθήσουν μόνο περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει, ότι ο Loai πρέπει να συνεχίσει να κάθεται στον πόνο αντί να ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι.

Αργότερα, μέσα στην ημέρα λέει στο Al Jazeera: «Έχουμε ενημερωθεί από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, ότι θα είμαστε σε θέση να διασχίσει τα σύνορα σήμερα, και ακόμη περιμένουμε».
Με τη γλώσσα του σώματος, ο Al Najjar αφηγείται μια λιγότερο αισιόδοξη ιστορία. Ξέρει ότι το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στους 400 που έχουν καταχωρηθεί για να περάσουν σήμερα. Αδιαφορία, παραδέχεται ο Al Najjar: «Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο το ότι η (Σαουδική) πρεσβεία προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά φοβάμαι ότι θα είμαστε ακόμα και σήμερα εδώ, χωρίς να μας επιτρέψουν να περάσουμε»


Μια στρατηγική συλλογικής τιμωρίας

Υπάρχει μια απροκάλυπτη στρατηγικής πίσω από το κλείσιμο της διέλευσης της Ράφα, από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, που έχει σχέση με τη σύγκρουση με τη Χαμάς. Στα μάτια πολλών αναλυτών, δεν έχουν καταφέρει τίποτα με αυτή τη πρακτική (σε βάρος της Χαμάς). Αντίθετα, η τακτική αυτή, η οποία είχε κατά κόρο εφαρμοστεί, για όσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει δημιουργήσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, περιορίζοντας τις μεταφορές εμπορευμάτων και την κυκλοφορία των προσώπων μέσα και έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Την απόφαση της Αιγύπτου να εντείνει τους περιορισμούς (σε βάρος των Παλαιστινίων) στην διέλευσης της Ράφα, ήρθε μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και 18 ημέρες μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις. Αυτή τη στιγμή, λέει ο Αμπού Shaar, χρειάζεται μια «πολύ θαρραλέα απόφαση».

Καθώς η μέρα συνεχίζεται, αυξάνονται τα πλήθη. Παράλληλα με αυτούς που αναζητούν την έξοδο για την ιατρική περίθαλψη, οι μαθητές και οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τις άδειες παραμονής στο εξωτερικό, οι επαγγελματίες που εργάζονται εκτός της Γάζας και μια ποικιλία ανθρώπων, παιδεύονται καθημερινά για να βγουν από τη Γάζα…. …. …. …. … …. …

Το Al JAZEERA παραθέτει στι άρθρο του και άλλες περιπτώσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβασετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΠΗΓΗ: http://english.aljazeera.net/indepth/fe ... 48109.html

Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

-http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.
Δ. Συζήτηση: Βιντεάκια για την αρχαία και νεότερη Ελλάδα
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FEDERAL RESERVE SYSTEM ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ
Δ. Συζήτηση: Νέα τάξη Πραγμάτων
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 5
Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ 1974/36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 0
Δ.Καζάκης:Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ
Δ. Συζήτηση: Το παγκόσμιο δίχτυ του Σιωνισμού
Συγγραφέας: papi
Απαντησεις: 0
ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ … ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΕΕ
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr