Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Στο στόχαστρο της Δραγώνα η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 25 Φεβ 2021, 19:48


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Στο στόχαστρο της Δραγώνα η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2010, 19:40 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Η Θάλεια Δραγώνα απειλεί να διώξει την ηρωική δασκάλα του Έβ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2010, 19:40 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η Θάλεια Δραγώνα απειλεί να διώξει την ηρωική δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου


Την ώρα που η υπουργός Παιδείας βράβευε τη θυγατέρα του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Χαρά Νικοπούλου, η ειδική γραμματέας του υπουργείου εξαπέλυε αδιανόητη επίθεση εναντίον της, ζητώντας της «να μαζευτεί»
Στο στόχαστρο της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι.
Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας της με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Έβρο!!!
Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Άγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική σφραγίδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων στο Μεγάλο Δέρειο.
Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου η κυρία Νικοπούλου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου παρέλαβε από τα χέρια της υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Δέρειο στη γνώση».
Από το βήμα της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός επεσήμανε πως τόσο στο Μεγάλο Δέρειο όσο και στην υπόλοιπη Θράκη, υπάρχουν μαθητές Πομάκοι οι οποίοι είναι και αισθάνονται έλληνες και ζητούν τα δικαιώματά τους στην ελληνική εκπαίδευση. Μετά την βράβευση η κυρία Νικοπούλου παρουσίασε την εργασία της για το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, που παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, η οποία στο τέλος την συνεχάρη.
Στο διάλειμμα της εκδήλωσης ην κυρία Νικοπούλου δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας για τα όσα δημόσια δήλωσε για την εκπαίδευση των Πομάκων από το βήμα. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, η κυρία Δραγώνα επέπληξε την εκπαιδευτικό κατηγορώντας την για «άσκηση εξωτερικής πολιτικής στον χώρο του σχολείου», ενώ την απείλησε ευθέως πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατεθεί μία ώρα αρχίτερα από τον Έβρο, όπως η ίδια έχει ζητήσει.
«Δεν είσαι σωστή δασκάλα», της είπε, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυρίας Νικοπούλου, η οποία της υπενθύμισε πως λίγο νωρίτερα βραβεύτηκε για το έργο της από την ίδια την υπουργό Παιδείας. Το επεισόδιο είχε συνέχεια, αφού η ειδική γραμματέας του υπουργείου, σε έντονο ύφος και κουνώντας τον δείκτη του χεριού της, κατηγόρησε την εκπαιδευτικό πως γίνεται… «υποχείριο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ενώ αν ανήκε στην συμπολίτευση όλα θα ήταν μία χαρά;), που προσπαθούν να «στριμώξουν» την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη και στον χώρο της μειονότητας.
Ακόμη και ο πρόσφατος εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυρίας Δραγώνα, η οποία ζήτησε από την κυρία Νικοπούλου να «μαζευτεί» και να μην διανοηθεί να ντύσεις τους Πομάκους μαθητές και τις μαθήτριες με εθνικές παραδοσιακές στολές, αν και ήταν επιθυμία πολλών γονέων του χωριού!!!
Η κυρία Νικοπούλου αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, επικαλούμενη τη θέση της ως δημοσίου υπαλλήλου, επιβεβαιώνοντας ωστόσο το φραστικό επεισόδιο με την κυρία Δραγώνα στους χώρους του ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 13 Μαρτίου.
- Μήπως κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει την κυρία Δραγώνα πως εξωτερική πολιτική δεν ασκείται εντός της ελληνικής επικράτειας; Επειδή προφανώς η κυρία Δραγώνα έχει «παραδώσει» (στο μυαλό της) τους Πομάκους της Θράκης στις ορέξεις της Άγκυρας, αυτό δεν συνεπάγεται πως εκπαιδευτικοί που τιμούν τον όρκο και το λειτούργημά τους, είναι υποχρεωμένοι να ακούνε τις «διαταγές» της περαστικής και αμφιβόλου πανεπιστημιακής γνώσης γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.
- Μήπως κάποιος θα πρέπει, επιτέλους, να μηνύσει αυτή την «αλεξιπτωτίστρια» που έχει επιδοθεί στον εκτουρκισμό των ελλήνων μουσουλμάνων;
- Μήπως, επίσης, οι πολιτικοί της προϊστάμενοι οφείλουν να την εγκαλέσουν άμεσα, αν όχι να την απολύσουν (και να τερματίσουν τα ειδικά προγράμματα περί εκπαίδευσης μειονοτήτων που «τρέχει» στο όνομά της και διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ...) και να επιφέρουν, επιτέλους, την δικαίωση για κάθε Χαρά Νικοπούλου, που αγωνίζεται προκειμένου να προσφέρει στους μαθητές και όχι να διαστρεβλώσει την γνώση και την ηθική νέων παιδιών;
- Μήπως κάποιος πρέπει να πει στην κυρία Δραγώνα, πως οι απειλές περί μεταθέσεων ανήκουν στο κακό παρελθόν της χώρας και πως οι εκπρόσωποι εκείνης της εποχής έχουν καταδικαστεί ηθικά αλλά και από την ελληνική δικαιοσύνη για τα όσα «προσέφεραν» στην χώρα;
- Μήπως η κυρία Δραγώνα θα πρέπει να μάθει σε σέβεται τους Πομάκους και τα αιτήματά τους; Πόσο κακό (και γιατί άραγε;) βρίσκει το αίτημα των γονέων των πομακόπουλων, να ντυθούν τα παιδιά τους με ελληνικές παραδοσιακές στολές; Και αφού το θέλουν οι ίδιοι, γιατί το απαγορεύει η κυρία Δραγώνα; Με ποιο αιτιολογικό; Μήπως με το αιτιολογικό ότι προτιμά να ασκεί η ίδια την δική της (ιδιότυπη) «εξωτερική πολιτική»;
Αλήθεια, γιατί δεν λειτουργεί η κυρία Δραγώνα τα ήδη έτοιμα δημόσια νηπιαγωγεία που ζήτησαν οι Πομάκοι; Γιατί δεν δημιουργεί και άλλα, προκειμένου να ικανοποιήσει τα ήδη κατατιθεμένα αιτήματα για ελληνική εκπαίδευση αυτών των ελλήνων μουσουλμάνων;
- Μήπως η άποψη περί εκπαίδευσης των μειονοτήτων της κυρίας Δραγώνα συμπίπτει με τις απόψεις της Άγκυρας, περί τουρκικής εκπαίδευσης στους μουσουλμάνους της Θράκης;
Η καλή μου ανατροφή δεν μου επιτρέπει να εκφραστώ αναλόγως των έργων της κυρίας Δραγώνα, αλλά απορώ πως κατέλαβε αυτή τη θέση που έχει (γενική γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας, ειδική σε θέματα εκπαίδευσης μειονοτήτων), ποιος την έβαλε στην θέση αυτή και με ποιο σκεπτικό την διατηρεί, αφού έμπρακτα η κυρία Δραγώνα απέχει παρασάγγας από την ίδια την εκπαίδευση και τους σκοπούς που αυτή έχει συνταγματικά θέσει (εκτός και αν η κυρία Δραγώνα έχει άλλους σκοπούς, που δεν έχουν καταγραφεί στο Σύνταγμα αυτής της χώρας, οπότε…).
- Τέλος, μήπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν κάποιες ενώσεις ή κάποιοι σύλλογοι ή φορείς ώστε η κυρία Δραγώνα να καταστεί επισήμως ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Θράκη και τους κατοίκους της; Δεν μπορεί κανείς στην κυβέρνηση να κατανοήσει το μέγεθος της εθνικά «εγκληματικής προσφοράς» της κυρίας αυτής;


-http://www.protothema.gr/

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Στο στόχαστρο της Δραγώνα η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2010, 20:01 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Δεν είναι είδηση από την Ελλάδα αυτό...

Βάλτε το στον εντός των πυλών ανθελληνισμό και στην ξεφτιλισμένη πολιτική και παρακράτος... :down1 :down1 :down1

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Στο στόχαστρο της τρόικας και οι καταθέσεις των Ελλήνων
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 6
Η κα. Δραγώνα μετάνιωσε για τις απόψεις της;
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Άγιο Όρος: Η Μονή Καρακάλλου καταγγέλει τις μεθοδεύσεις της Θάλειας Δραγώνα κατά του Ελληνισμού
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 2
«Μεταλλαγμένα» δέντρα στο στόχαστρο των χαρτοβιομηχανιών
Δ. Συζήτηση: Επιστήμες
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr