Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
H αλήθεια για την Βραζιλία και η σχέση με τους BRICS • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 29 Ιούλ 2021, 10:32


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: H αλήθεια για την Βραζιλία και η σχέση με τους BRICS
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2016, 14:32 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
H τοπική Ολιγαρχία σχεδιάζει να ανατρέψει την πρόεδρο της χώρας – για να παραδώσει τον έλεγχο της 7ης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη και μέλους των BRICS στην Goldman Sachs και στις υπόλοιπες τοκογλυφικές συμμορίεςΗ Βραζιλία είναι μία χώρα που επέλεξε τη «βοήθεια» του ΔΝΤ αντί τη χρεοκοπία της, εκλέγοντας μία αριστερή κυβέρνηση (ανάλυση) – οπότε όλα όσα συμβαίνουν εκεί οφείλουν να μας ενδιαφέρουν, αφού κάτι ανάλογο χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής και την Ελλάδα.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία οικονομική σύγκριση με τη χώρα μας, αφού η Βραζιλία είναι η 7η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, προικισμένη με εξαιρετικά πολύτιμους φυσικούς πόρους – ενώ τόσο σε έκταση, όσο και σε πληθυσμό δεν έχει καμία απολύτως σχέση μαζί μας. Βρίσκεται επί πλέον σε μία περιοχή του πλανήτη που έχει βυθιστεί σε επανειλημμένες κρίσεις μετά το 1980 – οι οποίες έκτοτε επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Περαιτέρω, η Βραζιλία βιώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός από την οικονομική, μία μεγάλη πολιτική κρίση, με την πρόεδρο της (Rousseff) να κατηγορείται για διαφθορά – με αποτέλεσμα να επιδιώκεται η ανατροπή της, μόλις 18 μήνες μετά την επανεκλογή της με 54.000.000 ψήφους. Για να μπορέσει όμως να διαπιστώσει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει, οφείλει να ερευνήσει αυτόν που προτείνεται για διάδοχος της – τον αντιπρόεδρο (Temer), τον οποίο φαίνεται πως θέλει να εγκαταστήσει η βραζιλιάνικη Ολιγαρχία, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, στην προεδρία της χώρας.

Εν προκειμένω εντυπωσιάζεται κανείς αμέσως από το γεγονός ότι, αφενός μεν δεν είναι καθόλου δημοφιλής, αφετέρου κατηγορείται για εκτεταμένη διαφθορά. Ειδικότερα, σύμφωνα με μία πρόσφατη δημοσκόπηση, μόλις το 2% των Βραζιλιάνων θα τον επέλεγαν – ενώ έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη, επειδή υπάρχουν μάρτυρες που τον συνδέουν με ένα τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμού (πηγή).

Εκτός αυτού, ένα ανώτατο δικαστήριο της χώρας σύστησε στο κογκρέσο να δρομολογήσει μία διαδικασία μομφής εναντίον του – γεγονός που σημαίνει πως οι υποψίες για την ενοχή του είναι απόλυτα αιτιολογημένες. Εν τούτοις, ο κύριος αυτός προετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της Βραζιλίας, εάν η Γερουσία αποφασίσει αυτό το μήνα να δρομολογήσει μία δικαστική έρευνα εναντίον της προέδρου – οπότε δεν θα μπορεί να παραμείνει στη θέση της.

Συνεχίζοντας, ο δεύτερος κατά σειρά ενδεχόμενος διάδοχος της προέδρου Rousseff μετά τον Temer, είναι ο πρόεδρος της Βουλής (Cunha) – ο οποίος είναι αποδεδειγμένα διεφθαρμένος σε απίστευτο βαθμό, αφού έχει τεκμηριωθεί πως χρηματίσθηκε με πολλά εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κρύβει σε ελβετικούς λογαριασμούς, παρά το ότι ο ίδιος το είχε διαψεύσει (πηγή). Εν τούτοις, θα είναι εκείνος που θα βρίσκεται στην κορυφή της δικαστικής έρευνας εναντίον της προέδρου – οπότε πολύ δύσκολα θα μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι, η διαδικασία θα είναι αντικειμενική.

Από τη δική του πλευρά ο αντιπρόεδρος (Temer) στηρίζει τον πρόεδρο της Βουλής (Cunha), παρά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε – δηλώνοντας επίσημα ότι, δεν θα του ζητήσει να παραιτηθεί από τη θέση του. Σύμφωνα δε με τους NYT, εάν αναλάβει αυτός την προεδρία, τότε ο Cunha θα τοποθετηθεί αντιπρόεδρος – γεγονός που επεξηγεί πολύ καλά την αλληλοϋποστήριξη των δύο διεφθαρμένων πολιτικών της Βραζιλίας, καθώς επίσης τις ίντριγκες τους εναντίον της προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα τώρα με τη Guardian, είναι πλέον φανερό πως η διαφθορά δεν είναι η πραγματική αιτία, λόγω της οποίας επιχειρείται η ανατροπή της δύο φορές εκλεγμένης προέδρου της Βραζιλίας – αλλά η αφορμή για να εκδιωχθεί από την κυβέρνηση, από τους εχθρούς της (πηγή).

Αντίθετα όμως με αυτή τη διαπίστωση, τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, καθώς επίσης ο ίδιος ο αντιπρόεδρος, ισχυρίζονται πως όταν η κυρία Rousseff απομακρυνθεί από την κυβέρνηση, τότε θα αποδοθούν ευθύνες και στους άλλους διαφθαρμένους πολιτικούς (πηγή) – κάτι που φυσικά δεν μπορεί να είναι αληθινό, κρίνοντας από τη στάση του αντιπροέδρου, καθώς επίσης από τη στήριξη εκ μέρους του, του διεφθαρμένου προέδρου της Βουλής.

Στην πραγματικότητα βέβαια ο αντιπρόεδρος σχεδιάζει να τοποθετήσει έναν πολιτικό στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, με στόχο να καταδικαστεί η πρόεδρος – κυρίως όμως για να σταματήσουν οι δικαστικές έρευνες που αφορούν τη διαφθορά στη χώρα, έτσι ώστε να προστατευτεί η πάγια τακτική του χρηματισμού των πολιτικών, από την οποία ωφελείται σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος (πηγή).

.
Η Goldman Sachs και οι λοιπές συμμορίες

Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται η Goldman Sachs – αφού, όπως ανέφερε το Reuters, ο αντιπρόεδρος σχεδιάζει, όταν εκλεγεί πρόεδρος, να αναθέσει τη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας στο γενικό διευθυντή του υποκαταστήματος της αμερικανικής τράπεζας (Leme) στη Βραζιλία (πηγή). Λογικά λοιπόν η Goldman Sachs έχει ένα πολύ σοβαρό κίνητρο, για να ανατρέψει την πρόεδρο – αφού τότε θα αναλάβει αυτή την οικονομία, καθώς επίσης το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Βραζιλίας.

Εκτός αυτού, φαίνεται πως ο πρόεδρος του πλέον ισχυρού τραπεζικού συνδέσμου της Βραζιλίας και πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ (M. Portugal), θα αναλάβει τη θέση του υπουργού οικονομικών – όταν ανατραπεί η πρόεδρος και αναλάβει τη διακυβέρνηση της Βραζιλίας ο αντιπρόεδρος. Ο τελευταίος (Temer) έχει ήδη εξαγγείλει μέτρα λιτότητας (δραστικές μειώσεις των δαπανών του προϋπολογισμού), τα οποία φυσικά θα επιδείνωναν την κρίση στη χώρα – έτσι ώστε να λεηλατηθεί ευκολότερα τόσο από την εγχώρια, όσο και από τη διεθνή ελίτ (πηγή).

Από την άλλη πλευρά, ο διοικητής του πολυεθνικού ομίλου «Banco Latinoamericano» δήλωσε πως η απομάκρυνση της προέδρου από την κυβέρνηση, θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς την ομαλοποίηση της οικονομίας της Βραζιλίας (πηγή)! Συμπλήρωσε δε πως μία νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου, εάν κατάφερνε να επιβάλλει, καθώς επίσης να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιθυμεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, θα βοηθούσε τη χώρα να ξεφύγει από την κρίση – αφού θα δημιουργούνταν νέες επιχειρηματικές δυνατότητες και ευκαιρίες στη Βραζιλία, μέσω των οποίων θα επιλυόντουσαν όλα της τα προβλήματα.

Παράλληλα, όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας στηρίζουν σχεδόν μαζικά την καμπάνια που έχει στόχο την ανατροπή της προέδρου – ενώ από την αρχή έχουν συμβάλλει στην οργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη Βραζιλία, πάντοτε εναντίον της προέδρου. Το γεγονός αυτό δεν θεωρείται βέβαια περίεργο, αφού η χώρα ευρίσκεται στην 104η θέση παγκοσμίως (πηγή), όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου – αφενός μεν επειδή οι δημοσιογράφοι εκβιάζονται από την εγχώρια ελίτ, αφετέρου επειδή η συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια μίας μικρής μειοψηφίας είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Ειδικότερα, δέκα επιχειρηματικές οικογένειες με πολύ μεγάλη επιρροή κατέχουν, μέσω των ομίλων τους, τα σημαντικότερα ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βραζιλίας – παρά το ότι έχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία, η οποία είχε προωθήσει αυτή τη συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια λίγων, για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

.
Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η χρηματοπιστωτική και επιχειρηματική ελίτ της Βραζιλίας, με τη βοήθεια των διεθνών τοκογλυφικών συμμοριών (Goldman Sachs, ΔΝΤ), προσπαθεί να ανατρέψει την εκλεγμένη πρόεδρο με την αιτιολογία της διαφθοράς – διοργανώνοντας πονηρά μία συνωμοσία, για να προωθήσει στην εξουσία τους πλέον διεφθαρμένους πολιτικούς της χώρας.

Με πιο απλά λόγια, η εγχώρια Ολιγαρχία θέλει να ανατρέψει μία κυβέρνηση που έχει εκλεγεί για τέταρτη συνεχή θητεία, για να παραδώσει τον έλεγχο της 7ης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη και μέλους των BRICS, στην Goldman Sachs και στις υπόλοιπες συμμορίες – με τη βοήθεια της εξαπάτησης των μαζών, καθώς επίσης με εγκληματικές μεθόδους (το ότι η χώρα είναι μέλος των BRICS έχει τη δική του σημασία, εξαιτίας της Ρωσίας – σε δεύτερο λόγο της Κίνας).

Με τον τρόπο αυτό η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με 200.000.000 κατοίκους, κινδυνεύει να λεηλατηθεί ακόμη μία φορά από μία μικρή ελίτ – η οποία διεξάγει έναν ιδιοτελή πόλεμο εναντίον της νεαρής δημοκρατίας, αδιαφορώντας για τις τεράστιες ζημίες που προκαλεί στην ίδια της την πατρίδα.Υστερόγραφο: Ο γερουσιαστής της αντιπολίτευσης (PSDB) A. Nunes, επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. στις 20 Απριλίου, με πρωτοβουλία της «εταιρείας-λόμπι» της πρώην υπουργού εξωτερικών M. Albright – με στόχο τη διεξαγωγή μυστικών συζητήσεων κατ’ εντολή του αντιπροέδρου της Βραζιλίας (πηγή), οι οποίες αποσκοπούν στη στήριξη του τελευταίου για την προεδρία της χώρας.

Οι Η.Π.Α. ασκούν παραδοσιακά σημαντική επιρροή στην πολιτική ζωή της Βραζιλίας, έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν δικτατορικά καθεστώτα να ανέλθουν στην εξουσία, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των αμερικανικών ομίλων σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις – ενώ η πρόεδρος Rousseff είχε εφαρμόσει μία εξωτερική και ενεργειακή πολιτική, την οποία οι Η.Π.Α. θεωρούν εχθρική στα συμφέροντα τους.

Ειδικά στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας (όπου η Βραζιλία σκοπεύει να κατασκευάσει ακόμη οκτώ ατομικά εργοστάσια και ένα ναυπηγείο για πυρηνικά υποβρύχια), καθώς επίσης της εξόρυξης πετρελαίου, η πρόεδρος αποσκοπούσε στην ανεξαρτησία της από την υπερδύναμη – κάτι που φυσικά δεν είναι πρόθυμες να αποδεχτούν οι Η.Π.Α.

Τα παραπάνω εγχειρήματα όμως σταμάτησαν, λόγω των δικαστικών περιπετειών της προέδρου – ενώ έχουν ασκηθεί διώξεις σε σχέση με αυτά όχι μόνο σε πολιτικούς αλλά, επίσης, σε άτομα και σε εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των εργοστασίων. Η ίδια η πρόεδρος αναίρεσε την παρουσία της στη σύσκεψη κορυφής για τα πυρηνικά που έγινε το Μάρτιο του 2016 στην Ουάσιγκτον – με την αιτιολογία πως δεν το επέτρεπαν τα προβλήματα της χώρας της (πηγή).

Περαιτέρω, η πρόεδρος θέλει να εμποδίσει την επέκταση των αμερικανικών ομίλων στη Βραζιλία, για να μπορέσει να ελέγξει η ίδια την εγχώρια ενεργειακή αγορά – υπενθυμίζοντας πως η μοναδική μεγάλη επιχείρηση της χώρας, η οποία δεν ιδιωτικοποιήθηκε παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ το 2000, είναι η εταιρεία εξόρυξης Petrobras.

Παραδόξως δε σε αυτήν την εταιρεία διαπιστώθηκαν τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς, για τα οποία κατηγορείται η Rousseff – ενώ μέσω αυτών σχεδιάζεται η ανατροπή της, σε συνδυασμό με τις υπερβολικές δαπάνες για τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων, λόγω των οποίων ξέσπασαν προηγουμένως (εννέα μήνες πριν το σκάνδαλο της Petrobras) πολλές διαδηλώσεις εναντίον της.

Δυστυχώς οι λαοί επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα ΜΜΕ – τα οποία στη Βραζιλία κατέχονται από τις δέκα ισχυρές οικογένειες που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα τους και καθόλου για την πατρίδα τους.

Συνεχίζοντας, για τη διαφθορά που διαπιστώθηκε στην Petrobras συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, ο αριστερός Lula da Silva, ο οποίος ανήκει στον έμπιστο κύκλο της Rousseff – ενώ συμμετείχε στην επεξεργασία πολλών εθνικών εγχειρημάτων στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου (πηγή).

Φαίνεται λοιπόν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και δεν ξεχνούν – γεγονός που σημαίνει επίσης ότι, οι Η.Π.Α. δεν είναι καθόλου πρόθυμες να επιτρέψουν σε αριστερές κυβερνήσεις να καταστρέψουν το νεοφιλελεύθερο σύστημα που επιβάλλουν σταδιακά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε κάθε περίπτωση ο διάδοχος της προέδρου, όποιος και αν είναι, θα υπογράψει μία συμφωνία με τις Η.Π.Α. στον ενεργειακό τομέα, έτσι ώστε να αποκλεισθεί η Κίνα ή/και η Ρωσία – οπότε θα αποκατασταθεί η κυρίαρχη θέση των αμερικανικών ομίλων στη Βραζιλία. Στα πλαίσια αυτά, οι συνειρμοί για την Ελλάδα και τις δυνατότητες ανάκτησης της εθνικής της κυριαρχίας είναι αυτονόητοι – οπότε δεν χρειάζεται καθόλου να τους αναλύσει κανείς.

Στοιχεία: G. Greenwald, Reuters, Bloomberg

ΣυγγραφέαςΙάκωβος Ιωάννου, για το Analyst.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: H αλήθεια για την Βραζιλία και η σχέση με τους BRICS
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2016, 14:34 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ένα ακόμα σπουδαίο άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts, που παραθέτω αυτούσιο σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήδη διεξάγεται. Πόσο καιρό έχει ακόμα πριν να περάσει στο στάδιο του πυρός;

Η Washington διεξάγει επί του παρόντος οικονομικές εχθροπραξίες και τον πόλεμο της προπαγάνδας εναντίον τεσσάρων από τα πέντε μέλη της ομάδας των χωρών γνωστής ως BRICS, (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Η Βραζιλία και η Νότια Αφρική αποσταθεροποιήθηκαν με κατασκευασμένα πολιτικά σκάνδαλα. Και οι δύο χώρες είναι γεμάτες με πολιτικούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) χρηματοδοτούμενους/ες από την Washington, που επινοεί ένα σκάνδαλο, στέλνει τους πολιτικούς πράκτορές της να αναλάβουν δράση απαιτώντας ενέργειες εναντίον της κυβέρνησης και τις ΜΚΟ της στους δρόμους σε διαδηλώσεις.

Η Washington το δοκίμασε αυτό κατά της Κίνας με την ενορχηστρωμένη "διαμαρτυρία των φοιτητών" στο Hong Kong. Η Washington ήλπιζε ότι η διαμαρτυρία θα εξαπλωθεί στην Κίνα, αλλά το σχέδιο απέτυχε. Επίσης, το δοκίμασε εναντίον της Ρωσίας με τις ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής του Putin αλλά απέτυχε και πάλι.

Για να αποσταθεροποιήσει την Ρωσία, η Washington χρειάζεται μια πιο σταθερή λαβή στο εσωτερικό. Προκειμένου να αποκτήσει μια πιο σταθερή λαβή, η Washington συνεργάστηκε με τις μέγα-τράπεζες της New York και τους Σαουδάραβες ώστε να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου από περισσότερο των $ 100 ανά βαρέλι που ήταν, σε $ 30 ανά βαρέλι. Αυτό έχει ασκήσει πίεση στα Ρωσικά οικονομικά και στο ρούβλι. Σε απάντηση των δημοσιονομικών αναγκών της Ρωσίας, οι σύμμαχοι της Washington μέσα στη Ρωσία πιέζουν τον Πρόεδρο Putin για την ιδιωτικοποίηση σημαντικών Ρωσικών οικονομικών τομέων προκειμένου να αυξήσουν τα ξένα κεφάλαια που θα καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού και θα υποστηρίξουν το ρούβλι. Αν ο Putin ενδώσει, σημαντικά Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα μετακινηθούν από τον Ρωσικό έλεγχο στον έλεγχο της Washington.

Κατά τη γνώμη μου αυτοί, που πιέζουν για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι είτε προδότες, ή, εντελώς ηλίθιοι. Ανεξάρτητα με το τι από τα δύο είναι, αποτελούν πάντως ένα κίνδυνο για την ανεξαρτησία της Ρωσίας.

Ο Eric Draitser παρέχει μερικές λεπτομέρειες της επίθεσης της Washington στην Ρωσία, στην Νότιο Αφρική και στην στην Βραζιλία. Για το άρθρο μου για την επίθεση της Washington στην ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, δείτε εδώ.

Όπως έχω πολλές φορές επισημάνει, οι νεοσυντηρητικοί έχουν παρανοήσει από την αλαζονεία και την υπεροψία τους. Στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν την Αμερικανική ηγεμονία σε όλο τον κόσμο, έχουν παραμερίσει κάθε προσοχή στην αποφασιστικότητά τους να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία και την Κίνα.

Με την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών από τους οικονομολόγους τους, που έχουν εκπαιδευτεί στην δυτική νεοφιλελεύθερη παράδοση, οι Ρωσικές και Κινεζικές κυβερνήσεις παγιδεύονται μόνες τους στην Washington. Πιστεύοντας στην "παγκοσμιοποίηση", χρησιμοποιώντας το δολάριο των ΗΠΑ, συμμετέχοντας στο σύστημα δυτικών πληρωμών, ανοίγοντας τον εαυτό τους σε αποσταθεροποίηση από τις εισροές και εκροές ξένων κεφαλαίων, φιλοξενώντας Αμερικανικές τράπεζες, και επιτρέποντας την ξένη ιδιοκτησία, οι Ρωσικές και οι Κινεζικές κυβερνήσεις έχουν γίνει οι ίδιες από μόνες τους ώριμες- έτοιμες για αποσταθεροποίηση.

Εάν η Ρωσία και η Κίνα δεν απεμπλακούν από το δυτικό σύστημα και δεν εξορίσουν τους νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους τους, θα πρέπει να εμπλακούν σε πόλεμο προκειμένου να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους.


http://voloudakis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_28.html


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: H αλήθεια για την Βραζιλία και η σχέση με τους BRICS
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2016, 11:38 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 04 Νοέμ 2014, 10:52
Δημοσ.: 762
Thanks:
Thanked:
time στο post
ωραίο ποστάρισμα


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
65 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς
Δ. Συζήτηση: Ιστορικά θέματα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 5
Ελληνικά νησιά: Από πού πήραν το όνομά τους;
Δ. Συζήτηση: Ιστορικά θέματα
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 2
ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΗΠΑ! Ο Kim Jong Un υπέγραψε το σχέδιο επίθεσης - Φορτώστε με πυρηνικά τους πυραύλους
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 20
Πως βλέπουν τους ανθρώπους οι Άγγελοι και οι δαίμονες;
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 21
«Πείτε την αλήθεια στον απογραφέα» Υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 5


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr