Ελληνική AOZ, Ιδιωτικοποιήσεις Νησιών και Διεθνή Υδατα

1
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Για το θέμα της Στρογγύλης έχω μιλήσει παλαιότερα και έχω εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι το νησί αυτό που είναι στο πιο ανατολικό σημείο της Ελλάδας να έχει οικονομική ζωή. Αυτό ισχύει.

Το άρθρο αυτό γράφηκε εξαιτίας μιας φήμης που διέρρευσε με θέμα την αγορά της Στρογγύλης απο τον ηθοποιό Τζόννυ Ντέπ. Στη συνέχεια, θα αναδυθούν πολλά θέματα. στα οποία πρέπει να απαντήσει η πολιτεία και όχι οι συμβουλοί της ή οι γυρολόγοι των ΜΜΕ. Οι τελευταίοι θα έπρεπε να έχουν πάρει ήδη σύνταξη.

Το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ αφορά μόνο την οριοθέτησή της και τίποτα άλλο. Προκήρυξη ΑΟΖ δεν υπάρχει. Είναι παραμύθι made from Χαβούζα, Greece. Απο εμένα μάθατε ότι η Κύπρος δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της, όπως σας έλεγαν επι χρόνια οι γυρoλόγοι των ΜΜΕ της διαπλοκής. Απο εμένα μάθατε για τις παράνομες προκηρύξεις της Ελλάδας για τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων σε διεθνή ύδατα (μετά τα 6 νμ). Απο εμένα μάθατε και για τή μη οριοθέτηση απο την Ελλάδα της συνορεύουσας ζώνης (βλέπετε εδώ). Απο εμένα ακούσατε για πρώτη φορά για τεχνητά νησιά και το πώς δημιουργούν ΑΟΖ απο το τίποτα.

Σας υπενθυμίζω ότι ο πλήρης χάρτης των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων της Ελλάδας παρουσιάστηκε απο εμένα και μόνο απο εμένα και αυτό έχει καταγραφεί. Γιατί τα κανάλια των εφοπλιστών δεν έβγαλαν ποτέ αυτό το χάρτη στη δημοσιότητα; Γιατί η εξόρρυξη των κοιτασμάτων θα τους κόψει τις δουλειές. Εκτός αυτού η προσφορά μου με τίνος θα μπορούσε να συγκριθεί; Eίναι ένα θέμα και αυτό απο μόνο του.

Η Τουρκία έβγαλε φυσικό αέριο σε ένα χρόνο στην Ανατολική Θράκη ενώ το φυσικό αέριο στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης κοιμάται…! Οι έρευνες στην Ελλάδα γίνονται για τα μάτια και για να γίνονται συνεντεύξεις στο Μέγαρο. Άμα βάζεις ηθοποιούς να διοικούν νοσοκομεία ή κάνεις το Χαικάλη υπουργό τότε… εγώ γιατί μιλάω;

Κάποιοι σας δουλεύουν. Έχει πολλούς Κιοσέδες η Ελλάδα που παριστάνουν τον Μεγάλο ’Ελληνα καθυβρίζοντας τη Μέρκελ και το Σόιμπλε. Είναι οι ίδιοι που προστατεύουν τα συμφέροντα αυτών που θέλουν στη πτωχευμένη Ελλάδα να διατηρούν τα προνόμια τους και που τώρα θέλουν να κάνουν επενδύσεις (πατριωτικές) σε μια χώρα που ξεπουλιέται χωρίς λόγο μέσω του Ταμείου “Ανάπτυξης” των 50 δις ευρώ. Mερικοί βρέθηκαν με μηδενικούς δήθεν λογαριασμούς στη γνωστή Λίστα.

Ιδιωτικοποίηση νησιών και Ελληνική ΑΟΖ

Με το Nόμο Της Θάλασσας έχει αλλάξει ο γεωλογικός ορισμός για την υφαλοκρηπίδα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ασάφειες στο νόμο στο θέμα της υφαλοκρηπίδας. Δεν θα το συζητήσω το θέμα αυτό εδώ.
Νησί γεωλογικά είναι ότι εξέχει απο τη θάλασσα όλο το 24ωρο. Βράχος είναι το αντίθετο. Βασικά έχουμε νησιά και βράχους.

Υπάρχει όμως και ο οικονομικός ορισμός ενός νησιού που το διαχωρίζει απο ένα βράχο και αυτός είναι, το αν στοιχειοθετείται για αυτό οικονομική ζωή ή όχι. Αυτός είναι πραγματικός ορισμός ενός νησιού για μια Συνθήκη που στοχεύει την οικονομική εκμετάλλευση περιοχών της θάλασσας. Αυτό ενδιαφέρει και σε αυτό στοχεύει ο Νομοθέτης. Στην Ελλάδα βέβαια τα μπαρμπούνια τα βλέπουν να κολυμπάνε ανάποδα. Υπάρχει λόγος. Θέλουν να κοιμάσθε.

Πρέπει κανείς να βλέπει τα πράγματα απο όλες τις κατευθύνσεις, αλλοιώς στο Διεθνές Δικαστήριο δεν θα καταλάβει γιατί έχασε. Εμπάσει περιπτώσει είναι και θέμα IQ. Ξέρω πολλούς στην Ελλάδα που κλέβουν όταν μετρούν το βάρος του μυαλού τους…

Ας δούμε μερικά άλλα πράγματα τώρα

Τα ιδιωτικά νησιά μπορεί να έχουν ή να μήν έχουν οικονομική ζωή, ανάλογα με τη χρήση τους.
Ιδιωτικά νησιά με αρχαία δεν δικαιολογούνται να πωλούνται. Γιατί πωλούνται νησιά, αφού όλα έχουν;
Γιατί η πολιτεία δεν έχει επίσημο χάρτη στο διαδίκτυο, που να δείχνει ποιά πωλούνται ή ποιά έχουν πωληθεί;

Nησιά που καθορίζουν τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιούνται

Αν τα ιδιωτικά νησιά διατηρήσουν οικονομική ζωή τότε θα συνεισφέρουν στην Ελληνική ΑΟΖ αλλοιώς δεν θα συνεισφέρουν. Υπάρχει και κάτι άλλο όμως.

Όλοι οι Ελληνες πολίτες θα ήθελαν να ξέρουν αν μαζί με τα νησιά που πωλούνται, οι αγοραστές αποκτούν και δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ, δηλαδή αν αποκτούν δικαιώματα στη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου ή της αλίευσης της επι μέρους ΑΟΖ η οποία τους ανήκει ή στην οποία έχουν ποσοστό.

Θα θυμάστε την φασαρία που έγινε ανάμεσα σε Ιαπωνία και Κίνα, όταν ένα ιδιόκτητο νησί από τα Ιαπωνικά νησάκια Σενκάκου πωλήθηκε στο κράτος της Ιαπωνίας απο τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη του, που το είχε αχρησιμοποίητο. Οι Κινέζοι τρελλάθηκαν απο το φόβο ότι το νησί αυτό θα αποκτούσε οικονομική ζωή απο κρατικές παρεμβάσεις της Ιαπωνίας, οπότε θα ενισχύονταν τα δικαιώματα των Ιαπώνων στην αμφιλεγόμενη περιοχή που έχει φυσικό αέριο. Στη περίπτωση των νησιών που πωλούνται απο την Ελλάδα έγινε το αντίθετο. Διερωτώμαι αν τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών στην Ελλάδα λειτουργούν ή είναι μόνο Γραφεία Ταξειδίων Αθήνα-Νέα Υόρκη ή Αθήνα-Mόσχα.
Εικόνα
Στην φωτογραφία φαίνονται τα Ιαπωνικά νησιά Οκινότορι (1,2,3). Παρότι είναι νησιά δεν μπορούν να διατηρήσουν οικονομική ζωή λόγω του μεγέθους τους (άρα δεν έχουν ΑΟΖ). Οι Ιάπωνες για το λόγο αυτό έφτειαξαν μια πλατφόρμα δίπλα τους που να επιτρέπει την επιβίωση πάνω σε αυτά (κόκκινο βέλος). Η πλατφόρμα αυτή είναι ένα τεχνητό νησί. Η Ιαπωνία μπορεί να καλύψει όλη τη ξέρα μέ τέτοιες πλατοφόρμες.

Τα διεθνή ύδατα για την Ελλάδα ξεκινούν απο τα 6 νμ και μετά. Σε αυτά ούτε η Ελλάδα ούτε η ΕΕ μπορεί να επιβάλει φόρους. Τα κοιτάσματα που έχουν προκηρυχθεί κατά το μέγιστό μέρος τους είναι σε διεθνή ύδατα. Ελληνική ΑΟΖ δεν οριοθετείται απο μια ανακοίνωση σε εφημερίδα ακόμη και αν αυτή είναι αυτή της Ευρωπαικής Ένωσης ή των Γαιδουριών της Καρπαθίας.

Παραχώρηση Εθνικού εδάφους κατά το σύνταγμα συνιστά προδοσία. Οι κρατικοί μηχανισμοί και το υπ. Άμυνας πρέπει να ελέγχουν τί πουλάνε, πού και με ποιούς όρους. Καλό είναι να μη στηρίζονται στους συμβούλους που έχουν. Απο γκάφα σε γκάφα πάνε.

Για το πρόβλημα στα τριπλά σημεία των ΑΟΖ θα μιλήσω όταν πρέπει και θα γίνει χαμός. Μέχρι τότε όλοι τα στυλά κάτω…















http://zcode-gr.blogspot.gr/2015/07/blog-post_16.html
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκόσμια - Ελληνική Οικονομία”

cron