Παγκόσμιες περιβαλλοντικές καταστροφές

1
Η ανθρωπότητα, πρέπει να μάθει να συμβιώνει με την φύση, αλλιώς αργά η γρήγορα θα καταστραφεί μαζί της. Σε αυτό το νήμα καταγράφονται άρθρα και υλικό σχετικά με τις καταστροφές που συμβαίνουν στην φύση εξ αιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Παρόμοια σημαντικά  θέματα που εξετάζονται ξεχωριστά είναι τα παρακάτω:
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Παγκόσμιες περιβαλλοντικές καταστροφές

3
και μη ξεχνάμε και το σενάριο της ηλιακής καταιγίδας που όλοι λένε ότι θα πλήξει τη γη φέτος................

Η Γη θα βομβαρδιστεί από έντονες ηλιακές καταιγίδες το 2024 – Ισχυρές εκλάμψεις πιθανό να παραλύσουν το διαδίκτυο για εβδομάδες
Περίπου κάθε 11 χρόνια, ο ήλιος περνάει αυτό που είναι γνωστό ως “ηλιακό μέγιστο”, όταν πολλές παράξενες σκοτεινές κηλίδες εμφανίζονται στην επιφάνειά του.
Αυτές οι “ηλιακές κηλίδες” προκαλούνται από μαζικές αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο του άστρου μας. Εκτοξεύουν επίσης βίαιες εκρήξεις ενέργειας προς τη Γη, προκαλώντας “ηλιακές καταιγίδες” που μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν ζημιές σε δορυφόρους και να διαταράξουν το διαδίκτυο.
Δυστυχώς, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι αυτό το ηλιακό μέγιστο έρχεται νωρίτερα από το αναμενόμενο – πιθανότατα στις αρχές του 2024.
Η νέα πρόβλεψη προέρχεται από μια ινδική ομάδα ερευνητών και έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία πρόβλεψη της NASA, η οποία τοποθετεί την άφιξή του στα τέλη του 2025.
Επικεφαλής της νέας μελέτης ήταν ο Δρ Dibyendu Nandi, φυσικός από το Κέντρο Αριστείας Διαστημικών Επιστημών IISER Kolkata στην Ινδία. Ο ίδιος δήλωσε ότι “δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε την ένταση και τις συνέπειες” των ηλιακών καταιγίδων τόσο νωρίς, αλλά θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα καθώς πλησιάζει το νέο έτος. Οι πιο έντονες καταιγίδες μπορούν μερικές φορές να οδηγήσουν σε καταστροφική τροχιακή αποσύνθεση δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά και να διαταράξουν δορυφορικές υπηρεσίες όπως οι επικοινωνίες και τα δίκτυα πλοήγησης.
“Μπορούν επίσης να προκαλέσουν ισχυρές διαταραχές στο γεωμαγνητικό πεδίο που θέτουν εκτός λειτουργίας τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού γεωγραφικού πλάτους. Φυσικά, δημιουργούν επίσης πανέμορφα σέλαα, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ότι το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για τους κυνηγούς του σέλαος” πρόσθεσε.
Ο δρ Nandi και οι συνάδελφοί του κατάφεραν να βρουν έναν νέο τρόπο ανίχνευσης του ηλιακού μέγιστου, αλλά η κατανόησή του απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις για το ζωογόνο άστρο του ηλιακού μας συστήματος. Ο ήλιος είναι μια τεράστια σφαίρα ηλεκτρικά φορτισμένου θερμού αερίου που κινείται, δημιουργώντας ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, επίσημα γνωστό ως διπολικό πεδίο. Αυτό το διπολικό πεδίο – το οποίο εκτείνεται από τον ένα πόλο του ήλιου στον άλλο, όπως και το γήινο – διανύει έναν κύκλο, που ονομάζεται ηλιακός κύκλος.
Περίπου κάθε 11 χρόνια, το μαγνητικό πεδίο του ήλιου αντιστρέφεται εντελώς, δηλαδή ο βόρειος και ο νότιος πόλος αλλάζουν θέση. Αυτός ο ηλιακός κύκλος επηρεάζει τη δραστηριότητα στην επιφάνεια του ήλιου, συμπεριλαμβανομένων των σκοτεινών ηλιακών κηλίδων που προκαλούνται από τα μαγνητικά πεδία του ήλιου. Ένας τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες μπορούν να παρακολουθήσουν τον ηλιακό κύκλο είναι μετρώντας τον αριθμό των ηλιακών κηλίδων και πότε ακριβώς εμφανίζονται, κυρίως με τη χρήση δορυφόρων. Η αρχή ενός 11ετούς ηλιακού κύκλου, όταν ο ήλιος έχει τις λιγότερες ηλιακές κηλίδες, είναι γνωστή ως ηλιακό ελάχιστο – αλλά με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων αυξάνεται.
Πηγή: Daily Mail

https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/i-gi ... evdomades/
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Παγκόσμιες περιβαλλοντικές καταστροφές

4


Τι συμβαίνει στο Ντουμπάι. Κάποιοι στην σφαίρα της συνομοσιολογίας λένε ότι είναι ένα χτύπημα από τα συστήματα ελέγχου καιρού ενάντια στα Εμιράτα. Νομίζω ότι το αντίθετο συμβαίνει, η φύση αντιδρά στα συστήματα ελέγχου καιρού (cloud seeding) και δημιουργούνται αυτά τα αποτελέσματα. Τοποθετώ σχετικό απόσπασμα από wiki
Κυβερνητική εμπλοκή

Η κυβέρνηση των ΗΑΕ ανέπτυξε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Ερευνητικό Πρόγραμμα ΗΑΕ για την Επιστήμη Ενίσχυσης της Βροχής (UAEREP) το 2015.[11][7] Επιτρέπει σε επιστήμονες και ερευνητές να παρουσιάσουν τις πιθανές λύσεις τους και να διεξάγουν έρευνα για τη βελτίωση της ακρίβειας της τεχνολογίας σποράς σύννεφων.[15] Μετά την υποβολή ερευνητικών προτάσεων, χορηγούνται επιχορηγήσεις στους επιστήμονες μέσω του UAEREP.[7] Μεταξύ των βασικών στόχων του είναι η προώθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της εφαρμογής της ενίσχυσης της βροχής και η ενθάρρυνση πρόσθετων επενδύσεων σε χρηματοδότηση έρευνας και ερευνητικές συνεργασίες για την προώθηση του πεδίου, την αύξηση των βροχοπτώσεων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των υδάτων παγκοσμίως.[16] Στις αρχές του 2001, το UAEREP διεξήγαγε ερευνητικά έργα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας (NCAR) στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο Witwatersrand στη Νότια Αφρική, την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στις Η.Π.Α.[17]

Το Πρόγραμμα για την Επιστήμη Ενίσχυσης της Βροχής είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Προεδρικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Επιβλέπεται από το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας και Σεισμολογίας των ΗΑΕ[18] (NCMS) που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι.[19]

Το 2014, στάλθηκαν συνολικά 187 αποστολές σε σύννεφα στα ΗΑΕ, με κάθε αεροσκάφος να χρειάζεται περίπου τρεις ώρες για να στοχεύσει πέντε έως έξι σύννεφα με κόστος 3.000 $ ανά επιχείρηση.[20] Το 2017, τα ΗΑΕ είχαν 214 αποστολές,[21] και το 2018 είχαν 184 αποστολές και 247 αποστολές εκτοξεύτηκαν το 2019.[11] Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές νέων τεχνολογιών το 2020 με εταίρους στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δοκιμή της χρήσης νανοϋλικών για σπορά.[22]

https://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_see ... b_Emirates
 
 
 
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περιβαλλοντικές ανησυχίες”