Re: Οι φίλοι μας,πολιτισμένοι Γερμανοί....

37
Η αιώνια Γερμανία30 Απριλίου 1945. Ο Αδόλφος Χίτλερ και η σύζυγός του Εύα Μπράουν, ένα αντρόγυνο που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε 40 ώρες έγγαμου βίου, αυτοκτονούν σε καταφύγιο στο Βερολίνο, που βρισκόταν υπό πολιορκία από τις συμμαχικές δυνάμεις. Αυτό τουλάχιστον έχει καταγραφεί στην επίσημη Ιστορία, αυτό πανηγύρισαν όσοι λαοί κατασφάχθηκαν και λεηλατήθηκαν από τους ναζί που ανήλθαν στην εξουσία επευφημούμενοι από τον γερμανικό λαό. Μαζί με τους νικητές πανηγύρισε και η ρημαγμένη πατρίδα μας, η Ελλάδα. Το έθνος μας, που είχε μαρτυρήσει για πολλοστή φορά στα χέρια των απογόνων του Αλάριχου, με το άγγελμα του θανάτου του Χίτλερ ένιωσε την ταφόπλακα της απειλής και της αδικίας να φεύγει από το στέρνο του.

Το 1933, τη χρονιά που το κόμμα του Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία στη Γερμανία, μια τέτοια εξέλιξη θα φάνταζε εξωπραγματική, αδύνατη. Πολύ πιο εξωφρενικό θα φαινόταν τούτο το ενδεχόμενο τον Ιούνιο του 1940, όταν ο γερμανικός στρατός περνούσε, σε άψογο σχηματισμό, την Αψίδα του Θριάμβου στο κατακτημένο Παρίσι. Οι Γερμανοί ήταν σίγουροι ότι θα ένωναν την Ευρώπη διά των όπλων και ότι θα χρησιμοποιούσαν τους υπόδουλους σαν σκλάβους, σαν εργαλεία για την οικοδόμηση της «χιλιετούς αυτοκρατορίας» τους - αυτό υποσχόταν ο Χίτλερ, ένα χιλιετές Ράιχ.

Τα χίλια έτη των φαύλων φαντασιώσεων μεταφράστηκαν σε 12 χρόνια σκοταδιού. Το 1933 ξεκίνησε μια διαδρομή που θύμιζε περίπατο και παρέλαση και το 1945 κατέληξε σε πορεία αιχμαλώτων πολέμου. Στη συνέχεια, οι ιθύνοντες νόες του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και του παγκόσμιου αιματοκυλίσματος κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις δίκες της Νυρεμβέργης και ακολούθησε, για αρκετούς εξ αυτών, η αγχόνη.

Πόσα άλλαξαν από τότε; Οχι πολλά. Οσα ζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θυμίζουν αρκετά την Κατοχή και υπενθυμίζουν την ανάγκη για εθνική ενότητα και εγρήγορση. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στη Γερμανία. Αυτό είπε κι ο Νίκλας Φρανκ, γιος του Χανς Φρανκ, του διορισμένου από τον Χίτλερ κυβερνήτη της Πολωνίας από το 1939 έως το 1945. Η «δημοκρατία», σε άρθρο της, αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο γιος του Φρανκ, που μίλησε στο BBC και προειδοποίησε ότι «αν η οικονομία της Γερμανίας για κάποιον λόγο επιδεινωθεί, τότε η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει στον απολυταρχισμό.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους Ευρωπαίους: “Μη μας εμπιστεύεστε τους Γερμανούς! Εφόσον η οικονομία μας είναι ισχυρή και όσο κερδίζουμε χρήματα, όλα θα είναι πολύ δημοκρατικά”. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι “αν έχουμε σε πέντε έως 10 χρόνια μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τότε η λιμνούλα θα γίνει θάλασσα που θα παρασύρει τα πάντα, ξανά”».
http://www.dimokratianews.gr/content/74 ... a-germania
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Οι φίλοι μας,πολιτισμένοι Γερμανοί....

38
Το θέμα είναι κατά πόσο οι ηγέτες μας κατανοούν την κατοχή γιατί αν την κατανοούν τότε είναι ενσυνειδηση υποτακτική και όταν λέω ήγετες αναφέρομε όχι μόνο στους πολιτικούς αλλά και τους διανοούμενους κληρικούς κλπ πόσο διαφορετικά θα ήταν άν ζούσε ο χριστόδουλος, και τι δράση θα είχε απέναντι στην νέα κατοχή.

Re: Οι φίλοι μας,πολιτισμένοι Γερμανοί....

41
Χριστός Ανέστη
Φιλίες δεν υπάρχουν συμφέροντα υπάρχουν. Και δύστυχος οι ανθέλληνες και προδότες πολιτικοί μας που εμείς ψηφίζουμε κοιτούν αλώνουν συμφέροντα και όχι τα δικά μας.
Όσο για τη Γερμανία είναι η ποιο διεφθαρμένη χώρα στης Ευρώπης.
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω

Re: Οι φίλοι μας,πολιτισμένοι Γερμανοί....

42
The prodigal έγραψε:Χριστός Ανέστη
Φιλίες δεν υπάρχουν συμφέροντα υπάρχουν. Και δύστυχος οι ανθέλληνες και προδότες πολιτικοί μας που εμείς ψηφίζουμε κοιτούν αλώνουν συμφέροντα και όχι τα δικά μας.
Όσο για τη Γερμανία είναι η ποιο διεφθαρμένη χώρα στης Ευρώπης.
Αληθώς Ανέστη!
Δυστυχώς, αλλά και τα συμφέροντα πρέπει να ξέρεις να τα υπερασπίζεσαι με τρόπο που να συμβάλλουν και οι εταίροι/σύμμαχοι, γιατί καμία χώρα στην Ευρώπη δεν είναι σε θέση να επικρατήσει/κυριαρχήσει μόνη της, και αυτό δεν το έμαθαν ποτέ οι Γερμανοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφορες συζητήσεις και θέματα.”