Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

19
Η Ευρωπαίκη Κεντρική Τράπεζα είναι που έσωσε την Ελλάδα από την χρεωκοπία αγοράζοντας τα ελληνικά κρατικά ομόλογα τα οποία είχαν χάσει την αξία τους στις αγορές (χρηματηστήρια). Έχει ρυθμιστικό ρόλο στην νομισματική πολιτική και την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέτοχοι της είναι οι κρατικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης.
https://www.ecb.europa.eu/ecb/html/index.el.html

Όσο για το βίντεο "wo controller all our money?" Αυτό αναφέρεται στην αμερικανική οικονομική πολιτική ή οποία μέσω και της κεντρικής της τράπεζας καθιστά το δολάριο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα σε σημείο που όσο και άσχημα να πηγαίνει η αμερικανική οικονομία να μην δέχεται πιέσεις των αγορών.

Αυτά όμως καμία σχέση δεν έχουν με το θέμα μας " οι πλουσιότεροι του κόσμου".

Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

20
Έχει και δεν έχει, διότι όπως θα δούμε οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου έως και το 2017 άνηκαν στην Κίνα (μεγάλος παίχτης)Οι δέκα πλουσιότερες τράπεζες του κόσμουΗ «χρυσή» πεντάδα των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων του κόσμου διαθέτει ενεργητικό άνω των 2,7 τρισ. δολαρίων.Τέσσερις κινεζικές τράπεζες και μία ιαπωνική βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων του κόσμου, με ενεργητικό άνω των 2,7 τρισ. δολαρίων.Σύμφωνα με την ετήσια λίστα που δημοσιοποιεί η S&P Global Intelligence για το 2017, τα ασιατικά ιδρύματα κρατούν γερά τα ηνία του παγκόσμιου πλούτου. Η λίστα της S&P’s περιλαμβάνει 28 τράπεζες από όλον τον κόσμο που ξεπερνούν σε ενεργητικό το 1 τρισ. δολάριαΤο Top 10 των τραπεζικών κολοσσών διαμορφώνεται ως εξής:

10. Credit Agricole Γαλλία — 2,12 τρισ. δολάρια
9. Bank of America - ΗΠΑ — 2,28 τρισ. δολάρια
8. BNP Paribas - Γαλλία — 2,36 τρισ. δολάρια
7. HSBC - Ηνωμένο Βασίλειο — 2,52 τρισ. δολάρια
6. JPMorgan Chase - ΗΠΑ — 2,53 τρισ. δολάρια
5. Mitsubishi UFJ Financial - Ιαπωνία — 2,79 τρισ. δολάρια
4. Bank of China - Κίνα — 2,99 τρισ. δολάρια
3. Agricultural Bank of China - Κίνα — 3,24 τρισ. δολάρια
2. China Construction Bank - Κίνα — 3,40 τρισ. δολάρια
1. Industrial & Commercial Bank of China - Κίνα — 4 τρισ. δολάρια

_____

Σχόλια : τι παρατηρούμε εδώ : Οι πλουσιότεροι τραπεζικοί όμιλοι είναι Κινέζικοι , η λίστα δεν άλλαξε και πολύ 5 χρόνια αργότερα : Οι δέκα ισχυρότερες τράπεζες στον κόσμο (2021)
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

21
Άν και ξεφεύγει απ το θέμα, το πρόβλημα  με τα υπέρογκα κεφάλαια που διαχειρήζονται οι μεγάλες τράπεζες είναι πως αυτά πρέπει να επενδυθούν ώστε να αποδώσουν κέρδος. Στην περίπτωση της Κίνας αυτό γίνεται κυρίως με τις κατασκευές, όπως και στα περισσότερα "αναδυόμενα" οικονομικά κράτη. Έτσι δημιουργήθηκε μια φούσκα που είναι έτοιμη να εκραγεί.
Δεν ασχολούμαι άλλο, θα το δούμε στην συνέχεια πως θα εξελιχθεί.

Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

22
Πάμε να δούμε ποια θεωρείται η πλουσιότερη οικογένεια όλων των εποχών



4:50 - Most sources estimate their fortune : 500.000 billion to 1 trillion !
6:10 probably  the Biggest owners of gold in the world

 
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

23
Η πλουσιότερη οικογένεια όλων των εποχών γεννήθηκε στο εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης
Εικόνα
φωτ.: Shutterstock23 Φεβρουαρίου 1744

Γεννιέται στη Γερμανία ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ. Από το εβραϊκό γκέτο του Judengasse της Φρανκφούρτης θα αναδυθεί ο άνθρωπος που θα δημιουργήσει το παγκόσμιο finance και την πλουσιότερη οικογένεια όλων των εποχών, ενώ θα στεφθεί από το Forbes ως ο 7ος σημαντικότερος επιχειρηματίας στη  ιστορία.Ο πατέρας του δούλευε ανταλλάσσοντας χρήματα και πουλώντας μεταξωτά υφάσματα, έχοντας ανάμεσα στους πελάτες του τον πρίγκηπα Γουλιέλμο της Έσσης. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν πλούσιος, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι συνθήκες διαβίωσής του: Ζούσε πάνω από το μαγαζί της οικογένειας, στρυμωγμένος ανάμεσα σε καμιά 30αριά συγγενείς.Αφότου πέθαναν οι γονείς του, όταν ακόμα ήταν 12 ετών, ο Μάγιερ πήγε στο Ανόβερο, για να μάθει οικονομικά. Δούλεψε ως μαθητευόμενος στην εταιρεία του Βολφ Τζέικομπ Οπενχάιμερ, ο οποίος έδινε πιστώσεις σε γαλαζοαίματους και ασχολούνταν με το διεθνές εμπόριο, κυρίως του χρυσού.
Εικόνα
φωτ.: Shutterstock Όπως και ο πατέρας του, έτσι και ο Μάγιερ, κατάφερε να κερδίσει την εύνοια του πρίγκιπα Γουλιέλμου και να βγάζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα συλλέγοντας και πουλώντας σπάνια νομίσματα.Αυτές οι πωλήσεις αντικών έμελλε να γίνουν η βάση για την περιουσία των Ρότσιλντ. Βοήθησε, βέβαια, και το γεγονός ότι ο Μάγιερ πήρε μια καλή προίκα κατά τον γάμο του με την Γκούντλι Σνάπερ, το 1770. Το  ζευγάρι απέκτησε πέντε γιους και πέντε κόρες.Με τον νέο αιώνα, ο Μάγιερ έστειλε τους πέντε γιους του να ιδρύσουν τράπεζες στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της εποχής: Τη Φρανκφούρτη, τη Νάπολη, τη Βιέννη, το Παρίσι και το Λονδίνο. Είναι τα περίφημα πέντε βέλη που απεικονίζονται στον θυρεό των Ρότσιλντ, συμβολίζοντας την δύναμη μέσα από την ενότητα αλλά και την αρχή της διασημότερης τραπεζικής δυναστείας όλων των εποχών.  
Εικόνα
Ουσιαστικά, οι πέντε γιοι του Μάγιερ ίδρυσαν μια πολυεθνική τράπεζα. Η γαλλική επανάσταση και οι πόλεμοι του Ναπολέοντα έκαναν μεγάλο καλό στην οικογενειακή επιχείρηση, καθώς οι Ρότσιλντ οργάνωναν δάνεια για τα κράτη που πήγαιναν σε πόλεμο και εμπορεύονταν βαμβάκι, όπλα και σιτάρι, αψηφώντας την απαγόρευση των βρετανικών εξαγωγών που είχε επιβάλει ο Ναπολέων.Οι Ρότσιλντ ήταν εκείνοι που χρηματοδότησαν τους στρατούς του Ουέλινγκτον και το δικό τους ταχυδρομικό δίκτυο ήταν τόσο αποτελεσματικό, ώστε η είδηση της ήττας του Ναπολέοντα στο Βατερλό το 1815 έφτασε πρώτα στο Λονδίνο από τον Νέιθαν Μάγιερ Ρότσιλντ, ο οποίος είχε λάβει τα νέα από τις Βρυξέλλες. Η ίδια η Βασίλισσα Βικτόρια στηριζόταν στους ταχυδρόμους των Ρότσιλντ για τις επικοινωνίες της με την Ευρώπη.Ο ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον περιγράφει το μέγεθος της αυτοκρατορίας του finance που είχαν δημιουργήσει οι Ρότσιλντ με σημερινά δεδομένα, κάπως έτσι: «Για  το μεγαλύτερο μέρος του 19ου αιώνα, η NM Rothschild ήταν μέρος της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, η οποία κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά ομολόγων. Για να αντιληφθεί κανείς τα αντίστοιχα σημερινά μεγέθη, θα πρέπει να φανταστεί μία συγχώνευση ανάμεσα στη Merrill Lynch, τη Morgan Stanley, την JP Morgan και πιθανότατα και την Goldman Sachs. Και μαζί, ίσως, και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με δεδομένο τον ρόλο της Rothschild στη σταθεροποίηση των οικονομικών πολυάριθμων κυβερνήσεων».«Ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ βοήθησε να εφευρεθεί η μοντέρνα τραπεζική, εγκαινιάζοντας έννοιες όπως η διαφοροποίηση, οι γρήγορες επικοινωνίες, η εμπιστευτικότητα και οι υψηλοί όγκοι. Ο υπερθετικά διακριτικός τραπεζίτης του συναλλάγματος διαφοροποιήθηκε από την αρχή κιόλας, πουλώντας αντίκες και χορηγώντας δάνεια. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ρότσιλντ ήταν διατεθειμένος να μειώσει τα κέρδη του, προκειμένου να εξασφαλίσει μελλοντικές δουλειές. Και νωρίτερα από τους περισσότερους, αντιλήφθηκε ότι ο χρόνος και η πληροφορία σήμαιναν χρήμα και έκανε τα πάντα για να είναι σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες του σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το δίκτυο αποδείχθηκε χρήσιμο όταν βοήθησε να χρηματοδοτήσει την πολεμική προσπάθεια της Αγγλίας κατά τους Πολέμους του Ναπολέοντα», έγραψε το Forbes.«Ο Ρότσιλντ θεμελίωσε την τράπεζά του με μία διαθήκη που κοίταζε μακριά και η οποία διασφάλισε τη συνέχεια της επιχείρησης. Θεωρείται ο πατέρας του διεθνούς finance και την εποχή του θανάτου του, η τραπεζική του αυτοκρατορία -με τη βοήθεια των πέντε γιων του- είχε επεκταθεί σε Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη και Νάπολη».Ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ πέθανε διανύοντας την 6η δεκαετία της ζωής του και είναι θαμμένος στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο της Φρανκφούρτης. Στη διαθήκη του έγραψε ότι μόνο οι γιοι του μπορούσαν να έχουν στην ιδιοκτησία τους την επιχείρηση Ρότσιλντ, αποκλείοντας τις κόρες και τους συζύγους του από την κληρονομιά της πλουσιοτερης οικογένειας που πέρασε ποτέ από τη γη.
moneyreview.gr
Πηγή : https://www.moneyreview.gr/like-today/6 ... nkfoyrtis/
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

24
Οι τελευταίοι πρέπει να μπουν σε άλλη κατηγορία.....
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

25
Ναι, οι Ροθ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση από μόνοι τους. Όσο ο κόσμος εστιάζει στους "πλούσιους" τύπου Έλον Μασκ, τόσο είναι ελεύθεροι να πλουτίζουν στις σκιές. 

Αφού αναλύσαμε τα ποσά (εκατομμύρια και δισεκατομμύρια) με τα οποία παίζουν οι πλουσιότεροι του κόσμου είδαμε και  τον ρόλο των τραπεζών στην οικονομία όπως επίσης και ποιοι θεωρούνται οι "πλουσιότεροι όλων των εποχών" (οι οποίοι έστησαν και τις τράπεζες ιστορικά όλως τυχαίως). Συνεπώς, αυτοί είναι οι σημαντικότεροι οικονομικοί παίχτες της εποχής μας. Αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλους, μπορείτε ελεύθερα.

Να προσθέσω ότι στην Ρωσία, ο πλουσιότερος θεωρείται ο Βλαντιμίρ Ποτάνιν  με περιουσία $25 δισ.  δηλαδή λίγο λιγότερα από όσο ο "πτωχότερος" της δεκάδας της Ευρώπη ( 10. Wertheimer, Γαλλία, 31 δισ. δολάρια ). 

Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, ειδικά στις μέρες μας όπου η οικονομία παίζει παιχνίδια. 
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι πλουσιότεροι του κόσμου

27
Εδώ βρίσκεται η λίστα το bloomberg η οποία ενημερώνεται συνεχώς:

https://www.bloomberg.com/billionaires/

Σύμφωνα με την οποία ο πλουσιότερο άνθρωπος αυτή τη στιγμή είναι οBernard Arnault με $196δις περιουσία. 

Οι γνωστοί -άγνωστοι- rothschild / Ροκφέλερ δεν εμφανίζονται πουθενά. Αυτές οι οικογένειες είναι εξαιρετικά πλούσιες.

Πως γίνεται μία οικογένεια που κατέχει την αλυσίδα Chase Manhattan Bank και το πλειοψηφικό μερίδιο της Standard/ExxonMobile (και ίδρυσε επίσης την εταιρεία, και οι δύο επιχειρήσεις χρονολογούνται πάνω από έναν αιώνα) να έχει μόνο 11 δισεκατομμύρια; την ίδια στιγμή ο Ζούκερμπεργκ κέρδισε πάνω από 62 δισεκατομμύρια δολάρια σε λίγα χρόνια… δεν έχει καμία λογική βάση.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκόσμια - Ελληνική Οικονομία”