O κόσμος ενα τεράστιο πειραματόζωο

1
Απο ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ


Αίσθηση προκαλεί η παραίτηση του μέχρι σήμερα επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, Στράτου Πλωμαρίτη, εξαιτίας των ενστάσεων που διατυπώνει σε σχέση με το μαζικό εμβολιασμό.


«Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τη στιγμή που δεν θα το κάνω εγώ» δήλωσε, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του.

"Δεν έχει επαρκώς εκτιμηθεί σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του. (...) Ο κόσμος χρησιμοποιείται ως ένα τεράστιο πειραματόζωο" υπογραμμίζει μπροστά στην κάμερα του ALPHA ο κος Πλωμαρίτης τασσόμενος με όσους έχουν εκφράσει ήδη την αντίρρησή τους στο εμβόλιο που παρασκευάστηκε στο "άψε - σβήσε" και αποφέρει σε ορισμένες φαρμακευτικές αρκετά εκατομμύρια.


Από την άλλη πλευρά, το ρεπορτάζ του ALTER στάθηκε στην προτροπή του Υπουργείου Υγείας και της υπεύθυνης εθνικής επιτροπής για εμβολιασμό και μάλιστα το γρηγορότερο. Η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλου μάλιστα χρησιμοποίησε ως κίνητρο τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ουκρανία στην προσπάθειά της να πείσει, τρομοκρατώντας, για την αναγκαιότητα εμβολιασμού.


Οι ενστάσεις του κ. Πλωμαρίτη εστιάζονται σε τέσσερα σημεία:

«Κατ΄ αρχάς πρόκειται για ήπιας μορφής γρίπη.

Δεύτερον, το περασμένο διάστημα το Νότιο Ημισφαίριο πέρασε χειμώνα με γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να συμβεί τίποτα από τα τρομολάγνα σενάρια.

Τρίτον, το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του. Άλλωστε, οι ίδιες οι εταιρείες που το παρασκευάζουν λένε ότι όλα θα φανούν από τη χρήση του. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα φάρμακο πειραματικό και πιστεύω ότι δεν μπορούμε να πειραματιστούμε με το σύνολο της κοινωνία.

Τέταρτον, βρισκόμαστε ήδη σε περίοδο έξαρσης της νέας γρίπης και συνεπώς μια μερίδα πολιτών έχει ήδη νοσήσει και άρα δημιουργήσει αντισώματα.


Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι πέρασαν τη γρίπη χωρίς συμπτώματα, ενώ σε πολλούς από τους πολίτες με ήπια συμπτώματα που κατέφυγαν στα νοσοκομεία δεν κάναμε καν το τεστ, όπως ορίζουν οι σχετικές οδηγίες. Πώς μπορούμε λοιπόν να ρισκάρουμε να εμβολιάσουμε κάποιους που πέρασαν την ασθένεια, όσο ασφαλές κι αν είναι το εμβόλιο; Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο όνομα της κατανάλωσης μεγάλου αριθμού εμβολίων», τονίζει.

Απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχτεί διότι η παραίτησή του έχει διχάσει τον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο και πολλοί διστάζουν να εμβολιαστούν είπε: «ο καθένας έχει τις απόψεις του και εγώ τις σέβομαι»


Εντωμεταξύ....

Η επίσημη έναρξη του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, (χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου) δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, την ώρα που οι πολίτες που μολύνονται από τον νέο ιό Α (Η1Ν1) πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά.

Κι όμως, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας οι επαγγελματίες υγείας εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στο πανδημικό εμβόλιο. Είναι ενδεικτικό πως στο εμβολιαστικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού δεν χορηγήθηκαν περισσότερα από 79 εμβόλια- από αυτά τα 20 έλαβαν χρόνια πάσχοντες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως στους διαδρόμους του ίδιου νοσοκομείου κάποιοι μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με τον τίτλο «Η Νέα Γρίπη- ο φόβος και η business». «Κατ΄ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται αρνητικό κλίμα και συνεπώς είναι φυσικό να παρατηρούνται αντιστάσεις», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μάριος Λαζανάς παθολόγος- λοιμωξιολόγος και διευθυντής του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος του νοσοκομείου.


Μάλιστα, στο ερώτημα εάν αναμένει υψηλότερη προσέλευση τις επόμενες ημέρες, ο κ. Λαζανάς εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος- «Εκτός κι αν οι επαγγελματίες υγείας πειστούν σταδιακά από τα ίδια τα γεγονότα» λέει Στον «Ευαγγελισμό», δηλαδή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, εμβολιάστηκαν περίπου 60 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ στο Γενικό Κρατικό ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος κ. Παναγιώτης ΓαργαλιάνοςΚακολύρης εμβολίασε περίπου 50- 55 γιατρούς και νοσηλευτές και έξι πολίτες- οι δύο μάλιστα από αυτούς δήλωσαν πως το έκαναν για προληπτικούς λόγους, αφού δεν έχουν κανένα υποκείμενο νόσημα.


Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Στρατή Πλωμαρίτη, προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμών στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι την ίδια στάση θα τηρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων του.


Ο αντίκτυπος ήταν άμεσος: στον «Άγιο Παύλο» δεν εμβολιάστηκε κανείς από τους συνολικά 750 εργαζομένους! Επιπλέον, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν μόλις 40 εργαζόμενοι σε σύνολο άνω των 1.000, ενώ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έδειξαν ενδιαφέρον μόλις 10 από τους συνολικά 1.200 εργαζομένους.


Πηγές:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=8378884#

http://ventetta.blogspot.com/2009/11/bl ... _6503.html

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/1 ... _8628.html

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4546364
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Ιδεολογία του Θανάτου”