Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Έβρεξε στο Προκόπι, την ώρα που περίμεναν τη φωτιά. Θαύμα του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου (video)

Την ώρα που περίμεναν τη φωτιά κάτοικοι και ιερείς στο Προκόπι, στο προαύλειο του μοναστηριού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και ενώ είχαν τελειώσει την λιτανεία στον Όσιο με τα ιερά λείψανα πολλών άλλων Αγίων… και ενώ περιπολικό της Αστυνομίας καλούσε τον κόσμο να εγκαταλείψει το χωριό… τότε μια νεφέλη κάλυψε το χωριό τους και όλοι νόμιζαν ότι ήρθε η φωτιά, όπως γίνεται 5 ημέρες τώρα παντού.

Δεν ήταν η πυρκαγιά, ήταν σύννεφο που έφερε έντονη βροχή και τότε όλοι ξέσπασαν σε λιγμούς, ευχαριστώντας το Θεό και τους Αγίους του.

Αυτή είναι η περιγραφή του εφημέριου του ναού πατρός Νικολάου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, με την έκκληση να διαλαληθεί το θαύμα προς εμψύχωση των χιλιάδων δοκιμαζόμενων συμπατριωτών του.

Μια συγκλονιστική περιγραφή, από τον ιερέα που έζησε το θαύμα και πιστεύει ακράδαντα, ότι τα δάση και τα σπίτια των ανθρώπων θα αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους.

 

Διαβάστε τι αναφέρει για το συμβάν ο Μητροπολίτης Χαλκίδας: “Εχθές το βραδάκι δόθηκε αρμοδίως η εντολή να εκκενωθεί και το Νέο Προκόπιο. Ευβοίας, αφού η φωτιά αχόρταγη και ορμητική κατέβαινε από τα βορειότερα προς Μαντούδι και Προκόπι…

Ασθενοφόρα και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο και όσους πολλούς ξεσπιτωμένους φιλοξενούσε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Ξενώνα Του, στο Ιερό Προσκύνημα….

Τότε, με θεία προφανώς φώτιση, δόθηκε σύσταση στον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βερνέζο και τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού, Οικονόμο π. Δημήτριο Πατεράκη, να φορέσουν πετραχήλι και να λιτανεύσουν στο χωριό τις ιερές Εικόνες του Οσίου Ιωάννου και των αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης, παρακαλούντες για την Άνωθεν βοήθεια!

Τους ακολούθησαν και οι ελάχιστοι άνδρες που είχαν απομείνει για να παλέψουν με το πύρινο θηρίο…

Έγινε η λιτάνευση και τα ξημερώματα, γύρω στις 05:00, ένα σύννεφο φάνηκε πάνω από το Προκόπι και, ώ του θαύματος!, άρχισε να βρέχει!!! Σεβασμιώτατε, είπαν την ίδια ώρα κλαίγοντας από συγκίνηση στο τηλέφωνο και οι δύο ευλαβέστατοι Ιερείς, Βρέχει! Βρέχει! Στο Προκόπι βρέχει!!! Το Προκόπι μέχρι τούτη την ώρα είναι ανέπαφο, ο αγώνας των ανθρώπων στα πέριξ και πιο πάνω συνεχίζεται…”

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.