Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Εσύ έχεις εκπτωτική κάρτα Super Market με το 666;

σχόλιο ΟΠ: Θυμάστε τι έλεγε ο π.Παϊσιος για τον γραμμωτό κώδικα (barcode):

 
“Πως το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα;
– Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα- και η λύρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια, αυτό δεν με πειράζει. “Τα Καίσαρος Καίσαρι”. Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;
Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;
– Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος.”
 
Η Εκπτωτική Κάρτα των Super Markets σίγουρα δεν είναι Αστυνομική Ταυτότητα. Είναι όμως ή δεν είναι ένα είδος ταυτότητας για το Super Market; Όταν την αποκτήσατε δεν υπογράψατε μια σελίδα με πολλά προσωπικά σας στοιχεία; 

Μέχρι πρόσφατα, barcode με 666 είχαν τα προϊόντα. Αυτή η Κάρτα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια, σε εθελοντική βάση – γιατί όποιος θέλει δεν την αποκτά -, να αναλάβει το ανθρώπινο πρόσωπο τον δυσώνυμο αριθμό. Ταυτίζεται δηλ το Ανθρώπινο Πρόσωπο πλέον με έναν γραμμωτό αριθμό. Πρόκειται για σταδιακή εξοικείωση…

Κατωτέρω παραθέτουμε επιστολή που έστειλε αναγνώστης μας σε Super Market, με την οποία δηλώνει την αποστροφή του για την πρακτική των Super Markets να δίνουν εκπτωτικές κάρτες με barcode το οποίο έχει το 666. 
 

Προς

Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
Super Market ………………………………………………
……………………………………………………………
Αξιότιμοι κύριοι,
 
Είμαι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες σας. Ψωνίζω από τα καταστήματά σας καθότι θεωρώ πως τόσο σε επίπεδο τιμής όσο και ποιότητας είσαστε εταιρεία άκρως συμφέρουσα για εμένα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας. Στο πλαίσιο του προγράμματος «κάρτα ……………………..» που εκπονήσατε αποφάσισα κι εγώ να συμμετάσχω αποκτώντας την δική μου κάρτα, μιας και οι προσφορές που την συνοδεύουν είναι εξαιρετικές.
 
Πριν από μερικούς όμως μήνες έπαψα να την χρησιμοποιώ. Στο πλαίσιο αυτής της επιστολής θα ήθελα να σας εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους έκανα αυτή την κίνηση, πιστεύοντας παράλληλα ότι θα αντιμετωπίσετε τον προβληματισμό μου με ευαισθησία και με διάθεση να ανταποκριθείτε θετικά και στο αίτημα που θα σας διατυπώσω κατωτέρω.
 
Ας δούμε κατ’ αρχάς μερικά τεχνικά ζητήματα σχετικά με αυτή την κάρτα. Προκειμένου να είναι μοναδικός ο κωδικός του κάθε πελάτη σας, έχετε αναπτύξει ένα συγκεκριμένο σύστημα με το οποίο αντιστοιχίζετε το κάθε ένα φυσικό πρόσωπο  – ή/και εταιρεία πιθανώς, δεν το γνωρίζω- κάτοχο της κάρτας, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό. Η γραμμογράφηση του κωδικού που περιλαμβάνει κάθε κάρτα στην πίσω πλευρά της γίνεται με το σύστημα ΕΑΝ-13 (βλ.http://en.wikipedia.org/wiki/European_Article_Number).
 
Δεν επιθυμώ να επεκταθώ σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτό που με απασχολεί είναι η λογική που χρησιμοποιεί το σύστημα ΕΑΝ-13 αλλά και άλλα παρόμοια συστήματα, όπως το ΕΑΝ-8 αλλά και το αμερικάνικο σύστημα UPCA. Το πρόβλημά μου έγκειται στις λεγόμενες «μπάρες ασφαλείας» ή «οριοθετητές» που περιέχουν οι συγκεκριμένοι τύποι γραμμωτού κώδικα.
 
Παρατηρώντας την κατωτέρω εικόνα που βρήκα στο internet, θα ήθελα να δείτε κι εσείς μαζί μου, τις 2 λεπτές γραμμές που προεξέχουν στην αρχή, στην μέση και στο τέλος του κωδικού. Επίσης παρατηρήστε την γραμμογράφηση του αριθμού 6, που είναι ο πρώτος αριθμός στο δεύτερο μισό του κωδικού. Τόσο οι γραμμές που δεν έχουν αριθμό στο κάτω μέρος τους, όσο και οι γραμμές που αντιστοιχούν στον αριθμό 6, έχουν ακριβώς το ίδιο πάχος και απέχουν μεταξύ τους ακριβώς το ίδιο. Είναι δηλαδή πανομοιότυπες. Οι γραμμές αυτές λοιπόν που προεξέχουν αντιπροσωπεύουν τον αριθμό 6!

   http://www.theforbiddenknowledge.com/barcodes/index1.htm

            Είναι αυτό αλήθεια; Αυτό που βλέπω είναι άραγε προϊόν της δικής μου φαντασίας ή το βλέπετε κι εσείς; Τρία εξάρια, ένα στην αρχή, ένα στη μέση και ένα στο τέλος του κωδικού. Είναι όμως «κρυφά». Δεν έχουν τον αριθμό 6 από κάτω. Απλά προεξέχουν προκειμένου να χωρίζουν τον κωδικό σε 2 ίσα μέρη. Τρία όμως εξάρια μαζί μας κάνουν τον αριθμό 666 (χξστ κατά την Αποκάλυψη!!!)
 
            Ας αναζητήσουμε όμως την ύπαρξη του κωδικού 666 και στην κάρτα ………………………….. Στην κάρτα που σας παραθέτω κατωτέρω, επιβεβαιώνεται ότι τα τρία εξάρια υπάρχουν στην αρχή στη μέση και στο τέλος (μπάρες ασφαλείας ή οριοθετητές) του κωδικού. 

 
 
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδόν το σύνολο των προϊόντων που κυκλοφορούν στην χώρας μας, φέρουν ως ταυτότητα ένα τέτοιον μοναδικό κωδικό. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα (τουλάχιστον όσο είναι γνωστό σε εμένα), σε τόσο ευρεία κλίμακα και πάνω απ’όλα σε εθελοντική και εκούσια βάση –βεβαίως με το ισχυρό κίνητρο των μεγάλων εκπτώσεων όπως γίνεται με τη κάρτα ……………………… –, δεν συνδέθηκε αυτός ο γραμμωτός κώδικας (ο εμπεριέχων τον κωδικό 666) με το ανθρώπινο πρόσωπο!!! Μέχρι τώρα ο γραμμωτός κώδικας αφορούσε άψυχα υλικά ή άυλα αγαθά. Με το δικό σας όμως σύστημα, ένας άνθρωπος αποτελεί για την εταιρεία σας έναν κωδικό, έναν κωδικό ο οποίος εμπεριέχει τον συγκεκριμένο προσβλητικό για τους χριστιανούς αριθμό: Τον αριθμό 666!
 
Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε την παράθεση δύο ερωτημάτων που εύλογα ανακύπτουν μετά τα ανωτέρω. Με τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ολοκληρώνεται η παρουσίαση του προβληματισμού μου.
 
Α) Είναι απαραίτητη η χρήση του κωδικού 666 στον γραμμωτό κώδικα;
 
«…. Η ρύθμιση αυτή μας παραπέμπει αμέσως σ’ ένα γραμμωτό κώδικα (Bar code) τύπου ΕΑΝ-13 (European ArticleNumbering – Ευρωπαϊκή αρίθμηση προϊόντων με 13 ψηφία), ο οποίος ήδη χρησιμοποιείται σ’ όλα σχεδόν τα προϊόντα, εφαρμόζεται σ’ όλες τις χώρες για σήμανση προϊόντων και μπορεί να εξασφαλίσει ένα μοναδικό αριθμό διεθνώς ή και παγκοσμίως. Ο αντίστοιχος γραμμωτός κώδικας που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ περιέχει 12 ψηφία και ονομάζεται UPCA(Universal Product Code).
 
Ως γνωστόν οι τρεις οριοθετητές που υπάρχουν σ’ αυτούς τους τύπους γραμμωτών κωδικών αντιστοιχούν στους αριθμούς 6-6-6. Η ύπαρξη των τριών οριοθετητών δεν είναι αναγκαία, αλλά και ο αριθμός 666 δεν παρουσιάζει κάποιο τεχνικό πλεονέκτημα για να προτιμηθεί. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι σκοπίμως χρησιμοποιείται ο αριθμός 666 24.
 
24: βλ σχετικά Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Ο γραμμωτός κώδικας (Barcode) και ο αριθμός 666, Μελέτη Γ, 23 Ιουνίου 1997…»
 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη Αγίου Όρους: «Η ευθύνη της επιλογής μας», Ιούνιος 2010, Εκδόσεις Ενωμένη Ρωμιοσύνη.
 
Β) Γιατί να έχει πρόβλημα ένας Χριστιανός με αυτόν τον κωδικό;
 
Ας δούμε τι λέει η Καινή Διαθήκη και πιο συγκεκριμένα το βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη:
 
«…Και έκανε (ο Αντίχριστος) όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους· και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του. Εδώ είναι η σοφία· όποιος έχει τον νου, ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου· επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι 666 (χξς)…»  (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 13.11-18)
 
Είναι δυνατόν μετά από αυτό το κείμενο, ένας Χριστιανός να παραμένει απαθής; Αυτό το κείμενο γράφηκε περίπου πριν 1950 χρόνια, αναφέρει σαφέστατα χάραγμα, τον αριθμό 666 και την αδυναμία αγοραπωλησιών στους μη έχοντες αυτόν τον αριθμό. Η κάρτα ……………………………….. διαθέτει κωδικοποίηση που άνετα μπορεί κανείς να την βαφτίσει χάραγμα (γραμμές κάθετες διαφορετικού πάχους και απόστασης μεταξύ τους, σαν χαρακιές), περιέχει το 666 (κρυμμένο) και εάν δεν την έχεις, δεν έχεις εκπτώσεις!!! Βεβαίως, σε αυτή την φάση η κωδικοποίηση αυτή δεν αποτελεί, με την κυριολεξία του όρου, το χάραγμα του Αντιχρίστου. Όμως δεν νοιώθετε ότι είναι σημαντική η ευθύνη σας για την εξοικείωση που προκαλείτε με αυτόν αριθμό μέσω της κάρτας ………………………., όπως επίσης εξίσου σημαντική δεν είναι και η δική μας ευθύνη αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα αυτή την κωδικοποίηση; Χάθηκαν τόσοι άλλοι αριθμοί; Χάθηκαν τόσοι άλλοι τρόποι κωδικοποίησης; Είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε το ΕΑΝ-13;
 
Τώρα γιατί χρησιμοποιείται αυτός ο αριθμός; Αντιλαμβάνομαι ότι για τους δικούς τους ιστορικο-πολιτιστικο-θρησκευτικούς λόγους, ορισμένοι συνάνθρωποί μας επιθυμούν να χρησιμοποιείται επί τούτου αυτός ο αριθμός. Άλλοι πάλι πιθανόν επιθυμούν να εμπαίξουν τους Χριστιανούς γνωρίζοντας την ευαισθησία τους σχετικά με αυτόν τον αριθμό. Άλλοι πάλι πιθανόν επιθυμούν να πραγματοποιηθούν όσα προφητεύει η Αποκάλυψη βρισκόμενοι όμως απέναντι στον Χριστό και όχι μαζί του, όπως επιθυμούν οι Χριστιανοί. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως η χρήση του συγκεκριμένου αριθμού μπορεί να είναι τυχαία.
 
Όμως για τους Χριστιανούς αυτός ο αριθμός είναι συνειδητά απορριπτέος, όχι φυσικά παντού και πάντα. Δεν υπάρχει σαφώς πρόβλημα όταν απαντάται στην σελίδα κάποιου βιβλίου, στην πινακίδα ενός αυτοκινήτου, στην αύξουσα αρίθμηση ενός καταλόγου ή στον τηλεφωνικό αριθμό των τηλεφώνων των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης (πχ 210-6665…). Αντίθετα όμως όταν συνδέεται ευθέως, άρρηκτα, και χωρίς δικαίωμα επιλογής (εκβιαστικά δηλ.), με το ανθρώπινο πρόσωπο τότε ανακύπτει το πρόβλημα. Όταν ο κωδικός υποκαθιστά το ονοματεπώνυμό ενός ατόμου και ο κωδικός αυτός περιέχει το 666, τότε δημιουργούνται αρνητικοί συνειρμοί και ο αριθμός καθίσταται δυσώνυμος.
 
Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα συνιστούν και την πρόταση που σας κάνω. Υιοθετήστε ένα άλλο σύστημα. Χρησιμοποιήστε κάτι το οποίο δεν θα παραπέμπει ούτε στο χάραγμα ούτε στον δυσώνυμο αυτό κωδικό. Ας κάνουμε την τεχνολογία δούλο μας και όχι να γίνουμε εμείς δούλοι στην τεχνολογία με κάθε είδους πνευματικές ή άλλες υποδουλώσεις.
 
Θεωρώ ότι το αίτημά μου θα το εξετάσετε με την δέουσα προσοχή κι ευαισθησία. Βεβαίως δεν πρόκειται να παραιτηθώ κανενός νόμιμου δικαιώματός μου, ως πολίτης μιας δημοκρατικής κοινωνίας αλλά και ως πελάτης τη εταιρείας σας. Σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού διερευνήσω νομικά το θέμα, θα επανέλθω, γιατί θεωρώ πως εάν επιμείνετε και δεν μου χορηγήσετε κάρτα χωρίς αυτόν τον κωδικό, τότε αυτή σας η στάση συνιστά διακριτική μεταχείριση εις βάρος μου. Δεν μπορεί, για λόγους πνευματικής και ιδεολογικής πεποιθήσεως να «τιμωρούμαι» με την μη χρήση εκπτωτικής κάρτας, όταν άλλοι πελάτες σας μπορούν να απολαμβάνουν της εκπτωτικής σας πολιτικής. Από την στιγμή που εγείρω θέμα πνευματικής συνειδήσεως, πιστεύω πως είστε υποχρεωμένοι στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των πελατών σας, να βρείτε κάποιον πρόσφορο σε εσάς τρόπο να με εξυπηρετήσετε, ο οποίος να είναι ταυτόχρονα συμβατός με τις πεποιθήσεις μου. Στο φινάλε, ας μου χορηγήσετε ένα απλό νούμερο το οποίο θα πληκτρολογεί ο/η ταμίας πριν την έναρξη της απόδειξης.
 
Σκεφθείτε για παράδειγμα σε μια μουσουλμανική χώρα να εκδίδατε μια εκπτωτική κάρτα στους εκεί πελάτες σας και ως προϋπόθεση χρήσης της να θέτατε την αγορά από μέρους τους μιας συγκεκριμένης ποσότητας χοιρινού. Δεν θα ήταν προσβλητικό για αυτούς; Δεν θα σας ζητούσαν για λόγους πνευματικής συνειδήσεως να ακυρώσετε αυτόν τον όρο; Κατ’ αντιστοιχία σε ετούτη εδώ την χώρα οι πνευματικές ανησυχίες των Ορθοδόξων δεν θα έπρεπε να γίνουν σεβαστές;
 
Στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.
  
Με εκτίμηση,
 
 
Related Posts
0 Comments

No Comment.