Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Εμβόλια Ευλογιάς-Φυματίωσης

Αναδημοσίευση από το Blog “Τοξότης”

Εμβόλιο Ευλογιάς
παράληψη του σημαίνει λιγότερα πνευματικά καθυστερημένα παιδιά

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 διαπίστωσαν οι υπηρεσίες υποστήριξης ζωής (“Lebenshilfe”) της Γερμανίας μία ξαφνική και σημαντική μείωση του αριθμού πνευματικά καθυστερημένων παιδιών. δεν μπορούσαν να αποδώσουν την ξαφνική αυτή μείωση σε κανένα εμφανή λόγο, αφού κατά τις περασμένες δεκαετίες ο αριθμός των παιδιών αυτών ήταν σχετικά σταθερός.
Μόνο ο γιατρός Gerhard Buchwald δήλωσε μία λογική αιτία:

“Με την παύση της χορήγησης εμβολίου ευλογιάς σε βρέφη (1970) μερικά χρόνια αργότερα “απουσίασαν” τα παιδιά που παρουσίαζαν πνευματική υστέρηση, η οποία ήταν επακόλουθο μιας εγκεφαλικής βλάβης που προκαλούσε το εμβόλιο της ευλογιάς. Αυτές οι εγκεφαλικές φλεγμονές (“blande postvazinale Enzephalopathien”) γίνονται εμφανής μετά το 3ο ή 4ο έτος, επειδή η σωματική ανάπτυξη ενός τέτοιου παιδιού συνεχίζει να ακολουθεί ένα φυσιολογικό ρυθμό. Η βλάβη γίνεται συχνά αναγνωρίσιμη με την εμφάνιση μη ανεπαρκούς ανάπτυξης της ικανότητας ομιλίας.”

Οι υποστηρικτές του προληπτικού εμβολιασμού κατά της ευλογιάς γνώριζαν ωστόσο σχετικά, μολονότι επέλεγαν να μην μιλήσουν. Όπως δήλωσε το 1988 ο δερματολόγος Theodor Nasenmann στο περιοδικό “Nature”, μπορούσαν πλέον να μιλάνε ανοιχτά για τις παρενέργειες του εμβολίου ευλογιάς, επειδή δεν εφαρμοζόταν πλέον.
Στις παρενέργειες συμπεριλαμβανόταν:
  • νευρολογικές διαταραχές
  • φλεγμονές του εγκεφάλου
  • ασθένειες της χολής
  • ανίατες βλάβες των βρόγχων αλλά και
  • μετατροπή των τραυμάτων στο σημείο εμβολιασμού σε κακοήθης όγκους
(Τι λέει ο όρκος του Ιπποκράτη, που δίνει κάθε γιατρός? Και η υψηλότερη ιατρική αρχή? “primum nil nocere” (lat.) = πρωτ’ απ’ όλα να μη βλάψεις

Τέτοιου είδους βλάβες οδήγησαν τη Γερμανία στην άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού το 1983.

Παρ’ όλ’ αυτά πολλοί είναι οι γιατροί που προσπαθούν να συνεχίσουν την εφαρμογή των “προτεινόμενων” εμβολιασμών σε παιδιά. Όταν οι γονείς αρνούνται, κατηγορούνται συχνά ως “ανεύθυνοι”…
Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εμφανίστηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις ευλογιάς, το λόμπι προσπάθησε και πάλι να επαναφέρει το κερδοφόρο εμβόλιο ευλογιάς “από την πίσω πόρτα”: Έτσι εμφανίστηκαν τη διετία 1993/94 τα πρώτα άρθρα σε εφημερίδες, όπου γιατροί και ερευνητές προωθούσαν την εισαγωγή του εμβολίου Vaccinia, το οποίο ήταν απλά το ίδιο εμβόλιο ευλογιάς με άλλη ονομασία.

Επιπλέον με αυτούς τους ιούς Vaccinia παράγεται ένα εμβόλιο γενετικής τεχνολογίας ενάντια στη λύσσα, το οποίο διασπείρεται στα δάση σε μεγάλες ποσότητες. Μόνο στη Γερμανία χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια τεμάχια. Με τέτοιες προοπτικές φυσικά γεμίζουν τα ταμεία των παραγωγών εμβολίων.

Βέβαια οι κτηνίατροι γνωρίζουν πλέον πως οι εμβολιασμοί εμποδίζουν την εξαφάνιση των επιδημιών.

Οι εμβολιασμοί ζώων δεν έχουν νόημα

Για ολόκληρες δεκαετίες επικρατούσε στη Γερμανία υποχρεωτικός εμβολιασμός ενάντια σε επιδημίες που έπλητταν το στόμα και τις οπλές των βοοειδών. 40 εκατομμύρια μάρκα (20 εκ. ευρώ περίπου) κόστιζαν ανά έτος οι σχετικές ενέσεις στους κτηνοτρόφους. Μολονότι εμβολιαζόταν όμως τα ζώα δεν έπαψαν να ξεσπάνε τέτοιες επιδημίες. Μόνο το 1970 ξέσπασαν 30 επιδημίες. Από αυτές οι 22 αποδόθηκαν ξεκάθαρα στην πρακτική εμβολιασμού. Επιπλέον οι στατιστικές δείχνουν ξεκάθαρα πως οι επιδημίες ξέσπούν συχνότερα στις χώρες όπου υπάρχει αναγκαστικός εμβολιασμός, απ’ ότι σε χώρες δίχως υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Για το λόγο αυτό το 1991 απαγόρευσε η Ευρωπαϊκή Κοινότητα τον σχετικό εμβολιασμό. Δύο χρόνια αργότερα απαγορεύτηκε και ο εμβολιασμός κατά της πανώλης των χοίρων.
Κατά περίεργο όμως τρόπο και μολονότι η Γερμανία ακολούθησε την παραπάνω απαγόρευση, ενέκρινε η γερμανική κυβέρνηση επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων στο χημικό γίγαντα Bayer, για την κατασκευή εργαστηρίου παραγωγής και αποθήκευσης των παραπάνω εμβολίων! Το ίδιο καλά έδρασαν οι λομπίστες και σχετικά με το εμβόλιο της ευλογιάς. Τη δεκαετία του ’70 έχτισαν τα γερμανικά κρατίδια σε απομακρυσμένες περιοχές “μονάδες νοσηλείας ευλογιάς”, οι οποίες ουδέποτε φιλοξένησαν ασθενή με ευλογιά…

Αυτό που από καιρό κατάλαβαν οι κτηνίατροι θα πρέπει να το μεταφέρουμε επιτέλους και στην περίπτωση που αφορά τους ανθρώπους:
τα εμβόλια δεν χρησιμεύουν σε τίποτε.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά:

  • οι εξάρσεις διφθερίτιδας στη Ρωσία, όπου όλοι έχουν εμβολιαστεί
  • οι επιδημίες πολιομυελίτιδας σε 13 κράτη “καλά εμβολιασμένα”, όπως στην περίπτωση του Ομάν, όπου πάνω από 80% των παιδιών που νόσησαν είχαν εμβολιαστεί τρείς φορές ενάντια στη νόσο. (…)

Φυματίωση

… Οι εμβολιασμοί επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη της επιδημίας και προκάλεσαν περισσότερους θανάτους, από ότι εάν δεν είχαν γίνει καθόλου εμβολιασμοί. Ο λόγος?
Το σώμα έπρεπε να ανταπεξέλθει επιπρόσθετα στο ίδιο το εμβόλιο. Αυτή η διπλή επιβάρυνση ήταν υπερβολική για το ανοσοποιητικό σύστημα πολλών ανθρώπων. Αρρώστησαν. Εάν δεν είχαν εμβολιαστεί, ο οργανισμός τους θα μπορούσε να καταπολεμήσει την “φυσική” ασθένεια και οι άνθρωποι αυτοί θα έμεναν υγιείς.

Αυτή η βλαβερή καμπάνια εμβολιασμών κόστισε στα ταμεία υγείας (και κατά συνέπεια στους ασφαλισμένους) πάνω από 280 εκατομμύρια μάρκα. (140 εκ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ παραδέχονται πλέον πως ο συνηθισμένος εμβολιασμός BCG (που αποτελείται από βάκιλους της φυματίωσης βοοειδών) δεν μπορεί να προστατέψει από ενδεχόμενη μόλυνση. Ότι αυτό το εμβόλιο δεν είχε καμία αξία ήταν ανέκαθεν γνωστό:
ακόμη και εάν κάποιος νοσήσει από φυματίωση δεν αποκτά ανοσία μελλοντικά (δηλαδή ο οργανισμός δεν δημιουργεί αντισώματα). Κατά πόσο μάλλον να μπορεί να επιφέρει ανοσία ένα εμβόλιο που παρασκευάζεται από εξασθενημένο ιό TB- από βοοειδή…
Αντιθέτως μάλιστα, το εμβόλιο μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει το ξέσπασμα της ασθένειας, επειδή οι ενέσιμοι αυτοί βάκιλοι είναι διεγέρτες.

Ένα άσχημο ανέκδοτο: η διεθνής υπηρεσία λοιμωδών ασθενειών ζώων κατήργησε από το 1948 (!!!) το BCG, επειδή είχε αποτύχει και δεν μπορούσε να προστατέψει ούτε τα μοσχάρια από τη νόσο. Όμως στις επόμενες δεκαετίες η βιομηχανία παραγωγής εμβολίων κέρδισε εκατομμύρια εφαρμόζοντας αυτό το ίδιο αποτυχημένο εμβόλιο στους ανθρώπους!!!

Related Posts
0 Comments

No Comment.