Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ειδική µονάδα του αµερικανικού στρατού θα παρακολουθεί ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης …

Πώς θα σας φαινόταν αν ανακαλύπτατε ότι η αισθησιακή 20χρονη φοιτήτρια µετην οποία µιλάτε τις τελευταίες εβδοµάδες στο facebook, κάνοντας όνειρα για την πρώτη σας συνάντηση, είναι στην πραγµατικότητα ένας ταγµατάρχης 40 ετών, ειδικευµένος στην αντικατασκοπία;

Οσο και να µοιάζει«τραβηγµένο», το σενάριο αυτόδεν απέχει πολύ από την πραγµατικότητα, µετά την αποκάλυψη ενός σχεδίου των αµερικανικών ενόπλων δυνάµεων για τη χειραγώγησητου ∆ιαδικτύου, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Το σχέδιο, που αποκάλυψεη βρετανική εφηµερίδα «The Guardian», προβλέπει τη δηµιουργία πλαστών ηλεκτρονικών «ταυτοτήτων» σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και µπλογκ, πίσω από τις οποίες θα κρύβονται στρατιωτικοί υποδυόµενοι τους απλούς χρήστες.


Αποστολή τους θα είναι να προπαγανδίζουν τις αµερικανικές θέσεις, να παρακολουθούν τις συζητήσεις στα social media και να επιχειρούν να σαµποτάρουν τη δράση εξτρεµιστικών οργανώσεων και τροµοκρατών.Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα,η κεντρική διοίκηση του αµερικανικού στρατού (Centcom)έχει υπογράψει συµβόλαιο ύψους 2,76 εκατ. δολαρίων µε την εταιρεία τεχνολογίας Ntrepid, µεστόχο τη δηµιουργία λογισµικούπου θα επιτρέψει στον στρατό να «ελέγξει» τα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόκειται για µια υπηρεσία «διαχείρισης online ταυτοτήτων», γνωστή ως «sock puppet» (µαριονέτα), στην οποία προβλέπεται να αποσπαστούν 50 στρατιωτικοί. Καθένας από αυτούς θα ελέγχει έως 10 διαφορετικούς λογαριασµούς. Με άλλα λόγια, περίπου 500 πρόσωπα – µαϊµού θα παρακολουθούν µέρα – νύχτα ανυποψίαστους χρήστες του ∆ιαδικτύου, παρεµβαίνοντας στις συζητήσεις τους.

Εικάζεται ότι το «στρατηγείο»της επιχείρησης θα στηθεί στην αεροπορική βάση ΜΑΚΝΤΙΛ, κοντά στην Τάµπα της Φλόριντας,στην έδρα της Αµερικανικής ∆ιοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Το σχέδιο έχει µελετηθεί µε κάθε λεπτοµέρεια. Προβλέπει τη δηµιουργία ενός «πειστικού υποβάθρου» για κάθε χρήστη, το οποίο θα περιλαµβάνει ιστορικό παλαιότερων αναρτήσεων, φωτογραφίες και άλλες λεπτοµέρειες που θα τον κάνουν πιστευτό, είτε υποδύεται έναν συνταξιούχο από το Πεκίνο είτε µια µαθήτρια από την Τεχεράνη.

Κάθε στρατιωτικός θα εφοδιαστεί µε έναν «εικονικό ιδιωτικό σέρβερ» και µια διεύθυνση IP που θα αλλοιώνει τα ηλεκτρονικά του «ίχνη», παρέχοντας την ένδειξη ότι δήθεν βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ.

«Η τεχνολογία αυτή υποστηρίζει απόρρητες δραστηριότητες σε ξενόγλωσσους ιστότοπους και θα µας επιτρέψει να καταπολεµήσουµε τη βίαιη, εξτρεµιστική και εχθρική προπαγάνδα εκτός των ΗΠΑ» δήλωσε ο Μπιλ Σπικς, εκπρόσωπος της Centcom.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι εν λόγω «παρεµβάσεις» δεν θα γίνονται σε συνοµιλίες που διεξάγονται στο εσωτερικό της χώρας, καθώς αυτό θα ήταν παράνοµο, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο δεν στοχεύει το facebook και το twitter. Στο επίκεντρο της επιχείρησης θα βρεθούν αναρτήσεις σε ιστολόγια και συνοµιλίες σε κοινωνικά δίκτυα που διεξάγονται στα αραβικά, ταπερσικά και τα ουρντού εκτός των αµερικανικών συνόρων.

Σύµφωνα µε την εφηµερίδα, το σχέδιο αποτελεί µέρος µιας επιχείρησης µε την ονοµασία Operation Earnest Voice, η οποία κάνει χρήση διαδικτυακών «όπλων ψυχολογικού πολέµου» και έχει χαρακτηριστεί από τον στρατό ως «πρόγραµµα ζωτικής σηµασίας για την καταπολέµηση της τροµοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης».

Με πλαστά ID οι πράκτορες θα παρακολουθούν τους χρήστες

Στη Γερουσία

O στρατηγός Τζέιµς Μάτις δήλωσε σε Επιτροπή της Γερουσίας ότι το πρόγραµµα «επιδιώκει να εµποδίσει τη στρατολόγηση και την εκπαίδευση βοµβιστών αυτοκτονίας»

www.tanea.gr
http://pressegkefalos.blogspot.com/2011 … _6813.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.