Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

”Αυξάνονται οι πιθανότητες πολέμου” μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, σύμφωνα με την ”Jerusalem Post”

Για πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ γίνεται λόγος. Ο πρόεδρος της Συρίας Beşar Esad ανέφερε, ότι η ένταση που παρατηρείται στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ αυξάνει ολοένα και περισσότερο τις πιθανότητες πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», ο Beşar Esad προέβηκε στις πιο πάνω δηλώσεις σε δημοσιογραφική συνέντευξη μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρόεδρο Jose Luis Rodriguez Zapatero. Η είδηση αυτή δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Jerusalem Post» και στεγάζεται κάτω από τον τίτλο «Αυξάνονται οι πιθανότητες πολέμου». Ωστόσο, πολύ απειλητικό ήταν το μήνυμα του ΥΠΕΞ Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που προβλήθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Το Ισραήλ οπωσδήποτε θα λογοδοτήσει για αυτή του την πράξη».

Δηλώσεις Γκιουλ

Στο μεταξύ, σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, λέγοντας ότι η ετοιμότητα του εβραϊκού κράτους να απομονωθεί περισσότερο οδηγεί τις σχέσεις του με την Τουρκία σε κρίση. Δημοσίευμα της εφημερίδας «The Observer» αναφέρει, πως ο Γκιουλ είπε, ότι το Ισραήλ δεν έχει πολλούς συμμάχους στην περιοχή και τώρα «δείχνει να θέλει να απαλλαγεί και από το μοναδικό μουσουλμάνο φίλο που έχει». Το πρόβλημα εστιάζεται στην σκληρή εσωτερική πάλη στο Ισραήλ, αφού σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «τον κυβερνητικό συνασπισμό κυριεύουν οι αντιζηλίες, με αποτέλεσμα να υπονομεύει ο ένας τον άλλο». Με αυτά τα δεδομένα «το Ισραήλ δεν μπορεί να ενεργήσει λογικά εμποδίζοντας την κάθε προσπάθεια προσέγγισης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 

http://www.romiossini.com

http://helleniclegion.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.