Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

“Αδελφοποίηση” υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ κατόπιν ενθάρρυνσης του Μ.Ομπάμα.

 

ImageΕλλάδα και Ισραήλ, “αδελφοποιούν” τα υπουργικά τους συμβούλια συμφώνησαν σήμερα ο Γ.Παπανδρέου και Benjamin Netanyahu σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, μετά από πρωτοβουλία του Γ.Παπανδρέου και στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ενίσχυσης των διμερών σχέσεων που είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και οι οποίες ενισχύονται και ενθαρρύνονται από τις ΗΠΑ κα προσωπικά από τον πρόεδρο Μ.Ομπάμα.

To κοινό υπουργικό συμβούλιο θα βρίσκεται υπό την ηγεσία των δύο πρωθυπουργών θα συμμετέχουν υπουργοί και από τις δύο πλευρές και σκοπός θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ σε συγκεκριμένους τομείς.
Τώρα, πως μπορεί να λειτουργήσει αυτό, θα σας γελάσουμε…

Η πρώτη σύνοδος αυτού του νέου διακρατικού οργάνου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του επομένου διμήνου και η προετοιμασία του ανατέθηκε από τους δύο πρωθυπουργούς στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρη Δρούτσα και Avigdor Lieberman ο οποίος από σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Lieberman θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνα,ς Ευάγγελο Βενιζέλο με αντικείμενο την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε επίπεδο κοινών ασκήσεων, όσο και σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Related Posts
0 Comments

No Comment.