Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Τι θα λέγατε, αν ένα πρωί ξυπνούσατε ταραγμένοι ακούγοντας παράξενους διαπεραστικούς ήχους έξω απ’ το σπίτι σας και βγαίνοντας στο μπαλκόνι βλέπατε έντρομοι στον ουρανό εξωγήινα ιπτάμενα οχήματα να επιτίθενται, προκαλώντας καταστροφές σε διάφορα σημεία της πόλης;

Πώς θα σας φαινόταν αν μια άλλη μέρα ο γαλανός ουρανός γέμιζε ξαφνικά με μορφές αγγέλων που να στροβιλίζονται με απίστευτη χάρη γύρω από ένα ολοφώτεινο θρόνο, ψάλλοντας με μια υπερκόσμια μελωδία ότι ο Κύριος είναι στη Γη;

 
Προτού να σκεφθείτε ότι αυτά δεν γίνονται, βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι αν τελικά κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι απλώς μια εικονική πραγματικότητα και όχι μια αληθινή κατάσταση!..


Οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι, η ανακάλυψη και χρήση τρομακτικών όπλων και δυνάμεων, η δυνατότητα πρωτοφανών καταστροφικών επεμβάσεων στις λειτουργίες της φύσης και της ανθρώπινης ζωής, οι διάφορες φυσικές καταστροφές, τα προβλήματα που δημιουργεί η καταλήστευση του πλούτου της Γης από ελάχιστους ισχυρούς ανθρώπους, η συρρίκνωση του πνευματικού πολιτισμού έναντι του υλικού και η πρόσβαση σε ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο, γέννησαν μέσα στον 20ό αιώνα το φαινόμενο της διεθνούς ταραχής και ανησυχίας.  Οι σημερινές προοπτικές γιγάντωσης αυτής της ταραχής, μας παραπέμπουν άμεσα σε ένα ακόμη προδρομικό σημείο που δίνει ο Κύριος για την Δευτέρα Παρουσία Του.


Ο φόβος που θα ξεκινήσει από τους πολέμους και τις διάφορες ταραχές-διασαλεύσεις της τάξεως, όπως αναφέρει το Ευαγγέλιο του Λουκά, δεν σηματοδοτεί αμέσως το τέλος του κόσμου, γι’ αυτό και ο Χριστός προτρέπει τους πιστούς να μην πτοούνται από αυτές τις τραγικές και θλιβερές ειδήσεις (Λουκ. ΚΑ΄9).

Ο Κύριος συνδέει τα «φόβητρα», τα φαινόμενα που θα προκαλούν μεγάλο φόβο στην ανθρωπότητα, με τα (προαναφερόμενα) σημεία των διεθνών (-Παγκοσμίων) πολέμων, των μεγάλων κατά τόπους σεισμών, της πείνας των λαών, των μολυσματικών επιδημιών, καθώς και με τα (κατόπιν αναφερόμενα) μεγάλα σημάδια που θα φανούν από τον ουρανό (Λουκ. ΚΑ΄11).

Καθώς τα τρομακτικά φαινόμενα θα εντείνονται στον ήλιο, στη σελήνη και στα άστρα και οι ουράνιες δυνάμεις θα διασαλευθούν, η βοή και τα πελώρια κύματα της απειλητικής θάλασσας θα κάνουν την ανθρωπότητα να βιώνει ημέρες μεγάλου τρόμου και αγωνίας για όσα πρόκειται να συμβούν στην οικουμένη (Λουκ. ΚΑ΄25-26, Ματθ. ΚΔ΄29, Μαρκ. ΙΓ΄24-25).  Με παρόμοιο τρόπο περιγράφει προφητικά την σύγχυση και τον τρόμο των επερχομένων δεινών πριν από την μεγάλη ημέρα του Κυρίου» ο προφήτης Ιωήλ (Β΄10-11).

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΡΑΧΗΣ
Η αγωνία και ο φόβος έλαβαν διαστάσεις παγκόσμιας εμβέλειας κατά τον 20ό αιώνα, ενώ οι αιτίες τους συνεχώς πληθαίνουν και η έντασή τους κλιμακώνεται στον αιώνα μας, με νέες εφιαλτικές προοπτικές.  Ο όλεθρος των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, η απειλή των πυρηνικών όπλων, η εμφάνιση πολλών ακραίων καιρικών φαινομένων, οι φυσικές καταστροφές και διαταραχές, τα οφειλόμενα στην απληστία και ανισότητα κατανομής του πλούτου «παγκόσμια (ψευδο)προβλήματα» ενέργειας, διατροφής, υπερπληθυσμού, οικονομίας, μετανάστευσης, τρομοκρατίας, είναι μερικοί σημαντικοί παράγοντες που αυξάνουν την παγκόσμια ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη.

Οι ασύγκριτα μεγαλύτερες δυνατότητες της σημερινής εποχής για καταστροφή, είναι σαφώς ένα αποτέλεσμα της τεχνικής προόδου.  Από τους αιώνες της αρχαιότητας ο πόλεμος ήταν κακός και επέφερε δεινά, αλλά σήμερα απειλεί να εξαφανίσει το ανθρώπινο γένος και τον ίδιο τον πλανήτη.  Οι εφευρέσεις που κατά τη διάρκεια της ιστορίας επέφεραν ενθουσιασμό και αισιοδοξία στον άνθρωπο, έφθασαν στον 20ό και 21ο αιώνα να γίνονται αντί για καύχημα ο εφιάλτης της ανθρωπότητας.  Αυτό βεβαίως οφείλεται στην έλλειψη του αντίστοιχου πνευματικού πολιτισμού, που θα μπορούσε να κυβερνήσει ευεργετικά την πρόοδο, δηλαδή στην απομάκρυνση των ανθρώπων από το θέλημα, τις εντολές και τη Χάρη του Αληθινού Θεού.

Η ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ
Η προφητεία του Ευαγγελίου περί απειλής που θα αισθάνονται οι άνθρωποι των εσχάτων ημερών για όσα επιφυλάσσει το μέλλον τους, εκπληρώνεται εξελικτικά στις μέρες μας.
Η γη, η θάλασσα και ο αέρας ρυπαίνονται αμείωτα από τον «εκπολιτισμό», ενώ συχνά κύριοι υπεύθυνοι είναι εκείνοι που δήθεν αγωνίζονται για να αντιμετωπιστεί το οικολογικό πρόβλημα(!)  Τη στιγμή που ο Τρίτος Κόσμος αφανίζεται από πείνα, έλλειψη νερού και αρρώστειες,  εξακολουθεί να καλλιεργείται στους ανθρώπους των προηγμένων χωρών η καταναλωτική μανία.  Η συχνά υποκριτική προβολή των προβλημάτων αυτών, δεν αντικατοπτρίζει γνήσιο ενδιαφέρον των ισχυρών του Κόσμου για τη λύση τους.  Αντίθετα, ο έσχατος κίνδυνος χρησιμοποιείται αισχρά για να εξυπηρετούνται συμφέροντα ιδιοτελή.

Το πρόσφατο μεγάλο σκάνδαλο (climatgate)  των πλαστογραφήσεων στις μετρήσεις της θερμοκρασίας του πλανήτη από πανεπιστήμια που δίνουν στοιχεία στον ΟΗΕ, φανέρωσε για μια φορά ακόμη ότι η οικολογία δυστυχώς πολλάκις αποτελεί πρόσχημα για να διευκολυνθεί η επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση.  Καθώς οι μεγάλες υπεύθυνες υπερεταιρείες  μένουν ατιμώρητες για τις ζημιές που προκαλούν, μέτρα που προωθούνται όπως η παγκόσμια οικολογική φορολόγηση, ακόμη και η επιβολή περιορισμού των γεννήσεων (!) είναι σαφές ότι δεν αποσκοπούν στη σωτηρία του κλίματος, αλλά στο να συγκεντρώνουν χρήμα και εξουσία οι ιδιοκτήτες-μεγιστάνες του πλούτου, στα μεγάλα σκιώδη κέντρα του παγκοσμίου ελέγχου.

Αν σκεφθούμε απλώς ότι ιδιωτικές τράπεζες-κολοσσοί κατέχουν κεφάλαια εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο προς δανεισμό των χωρών, καταλαβαίνουμε ότι ελάχιστοι μόνο άνθρωποι με τεράστια δύναμη, θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν… «θαύματα» λύνοντας τα μεγάλα «παγκόσμια προβλήματα», αλλά καθώς φαίνεται, τους βολεύει να τα συντηρούν και να τα διογκώνουν!!  Η εύλογη ανησυχία και ταραχή του πλήθους είναι ήδη γι’ αυτούς επιθυμητή και στη δεδομένη στιγμή θα είναι απαραίτητη, προκειμένου να παρουσιαστεί ως από μηχανής θεός ο νέος «σωτήρας», ο παγκόσμιος κυβερνήτης-μεσσίας που ετοιμάζουν.  Η πολιτική υποδαύλιση της ανάμειξης των λαών με τη λαθρομετανάστευση, είναι μια τακτική που λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση, αυξάνοντας τα κρούσματα εγκληματικότητας και το γενικό αίσθημα ανασφάλειας…

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!
Συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα με τις προφητείες του Ευαγγελίου (Λουκ. ΚΑ΄11) και της Αποκάλυψης (ΙΓ΄13) που μιλούν για τρομακτικά σημάδια εξ’ ουρανού, θα πρέπει να αναφερθούμε στην ανησυχία που εκφράζουν πολλοί επιστήμονες για τα σύγχρονα πειράματα στο διάστημα, όπως το γνωστό πρόγραμμα «blue beam» της NASA, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα δημιουργίας φαντασμαγορικών θεαμάτων στον ουρανό!   Στόχος του προγράμματος αυτού, που καταγγέλλεται ότι εφαρμόζει επικίνδυνες μεθόδους για τη φύση, πιστεύεται ότι είναι ο απόλυτος έλεγχος της ανθρωπότητας μέσω της τρομοκράτησης με προβολές εικονικής πραγματικότητας, στις οποίες θα χρησιμοποιείται ο ουρανός ως… οθόνη! Υπολογίζοντας την επίδραση που ασκείται επί χρόνια από τις ταινίες «επιστημονικής» φαντασίας του Χόλυγουντ, θεωρούμε πιθανό το σενάριο μιας εικονικής επίθεσης εξωγήινων που θα… αντιμετωπισθεί επιτυχώς από τον νέο «μεσσία».

Λιγότερο σχετικό ίσως, αλλά εξίσου ανησυχητικό είναι το φαινόμενο των χημικών ψεκασμών από αέρος, που γίνονται με γνωστούς και άγνωστους (επισήμως) σκοπούς, και που υποστηρίζεται ότι απειλούν τη φυσική ισορροπία των καιρικών φαινομένων και ότι παρεμβαίνουν σκόπιμα στις φυσικές διαδικασίες παραγωγής των αγαθών της Γης, ευνοώντας μεταλλαγμένους σπόρους συγκεκριμένων πολυεθνικών εταιρειών, που αποκτούν παγκόσμιο έλεγχο στη διατροφή.   Μάλιστα, παρά τη σκανδαλώδη έλλειψη ενημέρωσης από την τηλεόραση για τόσο σημαντικά θέματα, η ανησυχία με την πάροδο του χρόνου μοιάζει να γίνεται πιο βάσιμη.

Η ΕΝΟΧΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Η τηλεόραση έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ενοχής για τη διαμόρφωση γενικού κλίματος ταραχής, την ανάπτυξη παγκόσμιου αισθήματος φόβου και πανικού.  «Η τηλεοπτική βία στρατικοποιεί τη σκέψη και δημιουργεί το «Σύνδρομο του Άγριου Κόσμου», λέει ο Γκέρμπνερ, καθηγητής Επικοινωνίας του Παν/μίου της Πενσυλβάνιας, που θεωρεί την τηλεόραση τοξικό απόβλητο της αγοράς που αφηνίασε. Βλέποντας καθημερινά έναν κόσμο χειρότερο και αγριότερο από όσο πραγματικά είναι, φοβόμαστε, αγχωνόμαστε, γινόμαστε και οι ίδιοι χειρότεροι, με αποτέλεσμα ο κόσμος να γίνεται πράγματι αγριότερος.  Έπειτα, η επίμονη προβολή παραστάσεων που ξυπνούν τα αγριότερα ένστικτά μας, αποτελεί ίσως μια σημαντική ένδειξη των προθέσεων των επικυρίαρχων του πλανήτη, που επιθυμούν να μας κάνουν πιο άγριους, πιο τρομαγμένους και πιο ανασφαλείς…

Ένα αξιοπρόσεκτο στοιχείο, σχετικά με την αναζήτηση ειρήνης και ασφάλειας από τους ανθρώπους των εσχάτων καιρών, μας δίνει ο Απόστολος Παύλος στην Α΄προς Θεσσαλονικείς επιστολή του, όπου επαναλαμβάνει τη διδασκαλία του Κυρίου, σύμφωνα με την οποία τα πλήθη των κοσμικών ανθρώπων θα αιφνιδιαστούν από τον ένδοξο ερχομό Του, σε αντίθεση με τους πιστούς που θα βρίσκονται σε εγρήγορση, και θα διακρίνουν με φως Χριστού τις καταστάσεις (Α΄Θεσ. Ε΄2-4).  Εκεί αναφέρεται ότι οι άνθρωποι του κόσμου θα μιλούν για ειρήνη και ασφάλεια, αλλά οι διακηρύξεις τους θα διαψευσθούν και θα τους βρει αιφνίδιος όλεθρος, ο οποίος θα επέλθει ξαφνικά σαν τους πόνους του τοκετού (που κλιμακώνονται και οδηγούν στη γέννα).  Με παρόμοιο τρόπο προφητεύεται η μάταιη προσμονή της ειρήνης που θα καταλήξει σε ταραχή, καταστροφή και απώλεια για τη γη και την ανθρωπότητα, από τον Ιερεμία (Ιερ. Η΄11, 15-17).

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Δύο μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί που ιδρύθηκαν αμέσως μετά τους Παγκοσμίους πολέμους, η «Κοινωνία των Εθνών» (1919) και ο «ΟΗΕ» (1945), έθεσαν ως βασικό στόχο και σύνθημά τους τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Ήδη η προφητικότητα του παύλειου λόγου επαληθεύθηκε για την «Κοινωνίατων Εθνών», η οποία κατέρρευσε παταγωδώς μέσα στον όλεθρο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με τα σημερινά δεδομένα κανείς μας δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει πειστικά ότι η μοίρα του ΟΗΕ δεν θα είναι η ίδια και ίσως πολύ χειρότερη. Οι σύγχρονες μορφές του οικονομικού, του κλιματολογικού, του σεισμικού και βέβαια του πυρηνικού πολέμου εμφανίζονται εξόχως απειλητικές, με νέες τρομακτικές δυνατότητες, ενισχυμένες δραματικά από τα άλματα του ηλεκτρονικού προγραμματισμού.

Το εφιαλτικό ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί μια απειλή που σήμερα μεγαλώνει λόγω της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής αστάθειας, αλλά και εξαιτίας της γενικής ηθικής κατάπτωσης. Οι θεσμοί που στήριζαν τις κοινωνίες διέρχονται μεγάλη κρίση και αυτό προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία και ανασφάλεια στους λαούς. Τι θα φέρει το αύριο ενός κόσμου στον οποίο καθημερινά διογκώνονται τα προβλήματα; Ο προηγμένος κόσμος, χριστιανικός στην ιστορία του κατά το πλείστον, έχοντας εγκαταλείψει τις αιώνιες αξίες του Ευαγγελίου και ακολουθώντας τον σκοταδιστικό ψευδο-διαφωτισμό της Νέας Εποχής, θεοποιεί πότε τις απ-αξίες της αγοράς και πότε την ειδωλολατρική δαιμονικότητα του αποκρυφισμού, δηλαδή έννοιες και δυνάμεις απόλυτα καταστροφικές.

ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Επειδή ακριβώς η διεθνής ταραχή αυξάνει όσο οξύνονται τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, είναι αναμενόμενο ότι η μεγάλη ανεργία, οι μειώσεις των αποδοχών, τα αδιέξοδα των χρεών, η υπερβολική φορολόγηση, η γενική εξαθλίωση, κάποια στιγμή θα οδηγήσουν τους λαούς σε μια παγκόσμια εξέγερση.  Όταν οι πολίτες όλης της υφηλίου, ερεθισμένοι από τη σκληρότητα της διαβίωσης και τα επιτηδευμένα ρεπορτάζ των ΜΜΕ θα κάνουν μια γενική επανάσταση, που θα φαντάζει σαν αφύπνιση των ανθρώπων εναντίον του κατεστημένου, δεν θα μπορούν να διανοηθούν ότι η επανάσταση τους είναι στημένο παιχνίδι των μεγάλων αφεντικών που τους χρησιμοποιούν ως πιόνια για να τους οδηγήσουν σε μία και μόνη επιλογή: Τον ηγέτη που ως νέα ιδιοφυία θα προσφέρει άμεσες, εύκολες, δίκαιες λύσεις στα προβλήματά τους. Όλη η ευθύνη για τα κακώς κείμενα θα επιρριφθεί στους… Καραγκιόζηδες και όχι στους Καραγκιοζοπαίκτες! Γι’ αυτό, άλλωστε, βλέπουμε συνεχώς τα ΜΜΕ να υποδεικνύουν ως απατεώνες τους πολιτικούς, αλλά ποτέ τους ιδιοκτήτες των «αγορών» που θησαυρίζουν και αναλαμβάνουν βήμα προς βήμα την παγκόσμια εξουσία. Αυτοί θα αναδείξουν το πρόσωπο, που θα του χρεώσουν τις έτοιμες λύσεις τους ως προσωπική έμπνευση της σοφίας του…

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ
Καθώς η ανάγκη ενός παγκόσμιου σωτήρα-ηγέτη που θα «εφευρίσκει» λύσεις ήδη παρουσιάζεται όλο και πιο επιτακτική, αυτές οι λύσεις μπορούν σε μεγάλο βαθμό να προσφερθούν σήμερα από τους επικυρίαρχους της Γης, κάτι που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στον Αντίχριστο. Ο Αντίχριστος θα είναι (εκτός των άλλων) ο παγκόσμιος ηγέτης της ειρήνης, μιας ειρήνης πλασματικής που θα επιβληθεί προσωρινά μέσω του απόλυτου ελέγχου της ανθρωπότητας και η οποία ήδη χτίζεται στη βάση της παραπλάνησης, της κρυφής βίας και της απύθμενης αδικίας. Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε ότι σύμφωνα με τη νέα πολιτική και ιδεολογική σύλληψη των εκλεκτών της διεθνούς ελίτ, η ειρήνη και η ασφάλεια μπορούν δήθεν να διασφαλισθούν μόνο με ένα «αποτελεσματικό σύστημα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης», η οποία ήδη μέσα από αφανείς και φανερές διαδικασίες επιχειρεί να αντικαταστήσει τα εθνικά κράτη!

Η ειρήνη που έφερε ο Ιησούς Χριστός στους ανθρώπους και είναι ένας από τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος (βλ. Γαλ. Ε΄22), αποκτάται μόνο από όσους είναι δεκτικοί στη Χάρη του Θεού, τηρώντας τις εντολές Του.  Ο ίδιος ο Κύριος το εξήγησε κατηγορηματικά λέγοντας: «Νομίζετε ότι ήρθα για να επιβάλλω αναγκαστική ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων;  Κάθε άλλο∙ σας βεβαιώνω, ο ερχομός μου θα φέρει διαιρέσεις» (Λουκ. ΙΒ΄51, πρβ. και Ιωάν. ΙΔ΄27).

Ο Αντίχριστος  λοιπόν θα κινηθεί ακριβώς με το αντίθετο πνεύμα.  Θα προβληθεί ως ειρηνιστής επιβάλλοντας με τη βία μια προσωρινή «ειρήνη» κατάπαυσης των πολέμων, σαν αυτή που επιβάλλεται στους λαούς με τις «ειρηνευτικές» επεμβάσεις και αποφάσεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ που, αφού σπείρουν το θάνατο και την καταστροφή, αποκαθηλώνουν τις εθνικές διακυβερνήσεις και τοποθετούν άλλες, ελεγχόμενες από τα σκιώδη ισχυρά κέντρα του κεφαλαίου…

Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, η διοικούμενη από μια πεφωτισμένη ελίτ, αποτελεί ένα σχέδιο που εφαρμόζεται εξελικτικά επί πολλές δεκαετίες, είναι βασισμένο στο προαιώνιο εβραϊκό όραμα και είναι σαφώς η πολιτική έκφραση της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας. Τα τελευταία χρόνια διαρκώς πολλαπλασιάζονται οι επίσημες φωνές που διακηρύσσουν αυτό το όραμα, είτε γιατί αποτελεί ιδεολογία τους, είτε γιατί το υποστηρίζουν τελώντας εν διατεταγμένη υπηρεσία, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει και με πολλούς Έλληνες πολιτικούς.
Οι Άγιοι Πατέρες αναφέρουν ότι ο Αντίχριστος θα υπόσχεται πλούτο, αφθονία αγαθών και λύση των μεγάλων προβλημάτων, αλλά τελικά δεν θα μπορέσει να απαλλάξει τους ανθρώπους από τα επερχόμενα δεινά (πείνα, δίψα, ασθένειες, θάνατοι), γιατί η αποστασία τους θα οδηγήσει σε αποστασία της κτίσης εναντίον τους και η αδυναμία του αυτοθεοποιηθέντος Αντιχρίστου θα φανεί με τις επερχόμενες φοβερές καταστροφές.
Η αγωνία και ο φόβος των ανθρώπων λοιπόν, θα αυξάνουν όσο πλησιάζει ο καιρός της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος ως Παντοδύναμος και αληθινός Θεός επιβλέπει τα πάντα, μας έχει ειδοποιήσει για τα επερχόμενα δεινά της ανθρώπινης αλαζονείας και έχει ορίσει με σοφία την ώρα που θα επέμβει, δίνοντας τέλος στους φόβους και τις οδύνες της παρούσας ζωής.
Εμείς οι Χριστιανοί έχουμε πάντοτε ως δραστικό αντίδοτο στην αγωνία, την προσευχή της εμπιστοσύνης στον Ελεήμονα Θεό, ώστε να μας χαρίζει την σωτήρια μετάνοια και την φώτιση της διακρίσεως, αρετές απαραίτητες για τις δοκιμασίες της ζωής και μάλιστα για την έσχατη περίοδο των μεγάλων δεινών και των θλίψεων, που θα προηγηθούν της ένδοξης ημέρας του Ερχόμενου Νικητή του θανάτου.
ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΣΥ τ.68
ΙΟΥΛ.-ΑΥΓ. 2011
ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΦΩΚΙΔΟΣpentapostagma

 

Το πήραμε απο : http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2011/12/blog-post_5323.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα