Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σύμφωνα με την Αλβανική ε/φ Σέκουλι και την  ιστοσελίδα  Balkanweb.com τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές, γιόρτασαν, με τουρκικές και αλβανικές σημαίες και με πυροτεχνήματα Αλβανοί στις πόλεις Πριζρέν ( Κόσοβο) και Τέτοβο και Σκόπια ( ΠΓΔΜ).

Για το γεγονός ο Afrim Krasniqi πρώην σύμβουλος του Αλβανού Προέδρου  της Δημοκρατίας  Αλφρέντ Μωϋσίου σύμφωνα με άρθρο του ασκεί έντονη κριτική στις εκδηλώσεις αυτές, τονίζοντας ότι μοιάζει παράδοξο, σε εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αλβανοί να γιορτάζουν για  τρίτη φορά για τη νίκη Ερντογάν. Γιορτάζουν για ένα μοντέλο το οποίο  δεν μοιάζει με το μοντέλο διακυβέρνησης του Ατατούρκ, καθώς το  σημερινό μοντέλο του νέου κυρίαρχου της Τουρκίας, είναι βαθειά συντηρητικό και προβληματικό. Γιατί οι Αλβανοί δεν γιορτάζουν για τις εκλογές σε ΗΠΑ, σε Γαλλία, Αγγλία ή Γερμανία; διερωτάται ο Κρασνίκι.

Στη συνέχεια γράφει ότι οι εκδηλώσεις αυτές ήταν οργανωμένες,  είχαν προκλητικό χαρακτήρα σε βάρος της  αλβανικής ταυτότητας και εκθείαζαν ένα μοντέλο το οποίο όλο και περισσότερο απομακρύνεται από τη δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες. Γιατί οι Αλβανοί που γιόρταζαν, διερωτάται ο Κρασνίκι, εμπνέονται από έναν ηγέτη ο οποίος όλο και περισσότερο τα τελευταία 14 χρόνια, είναι στο επίκεντρο της κριτικής των τουρκικών και διεθνών φορέων και οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Η σημερινή Τουρκία δυστυχώς, καταλήγει ο Κρασνίκι,  δεν είναι ένα μοντέλο που να εμπνέει δημοκρατία.Θεωρούμε ότι μάλλον ο Κρασνίκι φοβάται να παραδεχθεί ότι Αλβανοί και Τούρκοι εμπνέονται σχεδόν από τα ίδια ιδεώδη που καμιά σχέση δεν έχουν με δημοκρατία και ευρωπαϊκές αξίες. Μήπως ξεχνά τα ανύπαρκτα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία όπου το θέμα των νεκροταφείων  των πεσόντων Ελλήνων Ηρώων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά ακόμα δεν έχει εγκριθεί και έτσι παραμένουν χωρίς τάφο εκείνοι που έπεσαν στα πεδία των μαχών στη Βόρειο Ήπειρο πριν από 75 χρόνια, στον πόλεμο του 1940-41 ; Μήπως ξεχνά τις κατεδαφισμένες εκκλησίες και τις διώξεις στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ; μήπως ξεχνά το κλείσιμο στη Χειμάρρα του ελληνικού σχολείου ;. Μετά από όλα αυτά και τόσα ακόμα, που για οικονομία δεν αναφέρουμε, πώς να μην πανηγυρίζουν την εκλογή του ομοϊδεάτη τους όλοι αυτοί οι κρυπτοοθωμανοί, τουλάχιστον ας αλλάξουν και σημαία να το ευχαριστηθούν απόλυτα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα