Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Με περίσσιο θράσος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για την επίσημη ένταξη, ως εταίρου, στον κυβερνητικό σχηματισμό του ανθελληνικού κόμματος των Τσάμηδων (PDIU). Πρόκειται για μια κίνηση καθαρά εχθρική προς την Ελλάδα, η οποία δυναμιτίζει ακόμη πιο πολύ το ήδη τεταμένο κλίμα των ελληνο-αλβανικών σχέσεων. Είναι μια καλά προμελετημένη κίνηση, κίνηση η οποία γίνεται κατόπιν υπόδειξης της Άγκυρας, ανοίγοντας ακόμη ένα «μέτωπο» για την Ελλάδα σταθεροποιώντας παράλληλα τον άξονα Άγκυρας-Τιράνων.
Στην όλη υπόθεση σχετίζεται άμεσα και η πρόσφατη (13 Μαίου) επίσκεψη στην Αλβανία του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν για τη θεμελίωση ενός μεγάλου τζαμιού στο κέντρο των Τιράνων, για την οικοδόμηση του οποίου η τουρκική κυβέρνηση έχει διαθέσει 30 εκ. ευρώ.
Μάλιστα, τον θεμέλιο λίθο έβαλε ο κ. Ερντογάν μαζί με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπουγιάρ Νισάνι και το τζαμί  πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια.


Να σημειωθεί πως οΤούρκος πρόεδρος εκτός από το Ράμα και τον Αλβανό πρόεδρο, τον μόνο άλλο που συνάντησε στην Αλβανία ήταν ο πρόεδρος του κόμματος PDIU, κάτι που αποδεικνύει την κοινή συσχέτιση των γεγονότων. 


Ταυτόχρονα, η Αλβανία σε ακόμη μια επίδειξη «επιθετικού πνεύματος» εναντίον της Ελλάδας έφτασε στο σημείο να πραγματοποιήσει διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα, ενώ απαίτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών που διεξάγονται για υδρογονάνθρακες στη Νότιο Ήπειρο!


Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας και των Τιράνων για διολίσθηση σε μια «ψυχροπολεμική» κατάσταση με την Ελλάδα τη στιγμή που τα Βαλκάνια με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο κινδυνεύουν να βυθιστούν ξανά στο χάος των συγκρούσεων.
Η κίνηση Ράμα έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στο κόμμα ΚΕΑΔ, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα και συμμετέχει στην αλβανική κυβέρνηση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΕΑΔ αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.


Έως σήμερα, την κυβέρνηση Ράμα υποστηρίζει το Σοσιαλιστικό Κίνημα Αλβανίας -ο επικεφαλής του, Ιλίρ Μέτα, έχει εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής- και το ΚΕΑΔ της ελληνικής μειονότητας, με τον πρόεδρο Βαγγέλη Ντούλε να κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Θέση από την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να παραιτηθεί.


Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και το PDIU των Τσάμηδων εντείνουν τη συνεργασία τους εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 21ης Ιουνίου, με στόχο να επικρατήσουν οι υποψήφιοι τους τόσο στο Δήμο Χειμάρρας όσο και στην Κονίσπολη, δίπλα στα σύνορα με τη Θεσπρωτία.
Και στους δύο επίμαχους δήμους το ΚΕΑΔ στηρίζει ομογενείς υποψήφιους: τον Φρέντυ Μπελέρη στη Χειμάρρα και τον Αναστάση Γκούντα στην Κονίσπολη.


Με την ψήφο και την υποστήριξη των Τσάμηδων, η κυβέρνηση Ράμα επέβαλε πέρυσι το διοικητικό «Καλλικράτη», με τον οποίο ο Δήμος Χειμάρρας συνενώθηκε με τη γειτονική Βράνιστα, με μουσουλμανικό πληθυσμό στην πλειοψηφία του, με στόχο να αλλοιωθεί η βούληση των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.


Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια επικίνδυνη περίοδο: Οι σχέσεις με την Αλβανία επιδεινώνονται, οι σχέσεις με τα Σκόπια παραμένουν σταθερά σε κλίμα χαμηλών προσδοκιών ενώ αυτές με την Τουρκία όχι μόνο δεν μεταβάλλονται, αντίθετα η ελληνική εξωτερική πολιτική  πρέπει να διαχειριστεί και το μεγαλοϊδεατισμό του Τούρκου προέδρου προσωπικά όπως και την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας συνολικά. 


Η τοποθέτηση των Τσάμηδων στην κυβέρνηση δίνει αηδιαστικά κρατική υπόσταση στις παράλογες και ανεδαφικές διεκδικήσεις απέναντι στην Ελλάδα.


Αυτές είναι: 


1. Η Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί επίσημα και άμεσα την ελληνική γενοκτονία πάνω στον αθώο τσάμικο πληθυσμό κατά την περίοδο 1944-45, σκοτώνοντας, απαλλοτριώνοντας τις περιουσίες τους και εκδιώκοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής προς διαφορετικές κατευθύνσεις (πάνω από 300.000 ζουν μόνο στη Δημοκρατία της Αλβανίας) και επανακατοικείται από ερχόμενους Έλληνες αποίκους.


2.Το Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσα από μια δημόσια δήλωση να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού που εμείς οι Αλβανοί γενιές επί γενεών τον θεωρούμε ως φίλο λαό.


3.Να αναγνωρισθεί η κυριότητα της ιδιοκτησίας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της και να διευκολύνουν την οργανωμένη επιστροφή τους στα πατρώα εδάφη τους μέσω διεθνών οργανισμών, όπως του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, του Διεθνούς Οργανισμού για την Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καθώς και άλλους οργανισμούς που αναπτύσσουν ανθρωπιστικές δραστηριότητες κοντά στα Ηνωμένα Έθνη.


4.Να σταματήσει μία και καλή η καταπίεση και οι διακρίσεις πάνω στους Ορθόδοξους Αλβανούς που ζουν διάσπαρτοι σε όλη την ελληνική ηπειρωτική χώρα καθώς και άλλες απαιτήσεις.
Φυσικά, στη συνέχεια σειρά θα έχουν και οι εδαφικός διεκδικήσεις οι οποίες περιέχονται στην κρυφή ατζέντα τους. Πρόκειται επομένως για ένα νέο «μέτωπο» εξίσου επικίνδυνο αν όχι πιο επικίνδυνο από αυτό του Αιγαίου.

 

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_604.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα