Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Αδελφοί! 
Ας ανοίξουμε το βιβλίο της συνειδήσεώς μας κι ας διαβάσουμε αμερόληπτα, χωρίς πάθος, όλους τους αμαρτωλούς λογισμούς μας, τις εφάμαρτες επιθυμίες, τις προθέσεις, τα έργα και τα λόγια μας. 

Ας φανταστούμε τον εαυτό μας να στέκεται μπροστά στο φοβερό κριτήριο του Ιησού Χριστού που γνωρίζει με την παραμικρή λεπτομέρεια όχι μόνο κάθε λόγο και πράξη μας, αλλά και κάθε μύχια σκέψη μας. 

Δε θα μας κρίνει μόνο για τις πράξεις μας αλλά και για κάθε αργό λόγο μας. Ο Κύριος «φωτίσει τα κρυπτά του σκότους και φανερώσει τας βουλάς των καρδιών» (Α΄Κορ. δ΄5). Θ’ αποδώσει στον καθένα μας κατά τα έργα του με αδέκαστη δικαιοσύνη.

Πες μου ειλικρινά: Πόση αγνή και καθαρή καλοσύνη νομίζεις πως θα βρεθεί σε μας, που να φανεί άξια στα πανάγια μάτια του Θεού; Πόση δικαιοσύνη; Πόσοι καθαροί λογισμοί, πόσες αγνές επιθυμίες, προθέσεις, λόγια ή έργα θα βρεθούν που να προήλθαν από ζωντανή πίστη στο Θεό, από καρδιακή αγάπη και ευλάβεια γι’ Αυτόν κι από αγνή αγάπη για τον πλησίον μας; 

Δε θα βρεθεί σίγουρα χίλιες φορές μεγαλύτερη αδικία; Η δικαιοσύνη του Θεού θα τιμωρήσει με αιώνια βάσανα κάθε εσκεμμένη και πεισματάρικη πράξη αδικίας που δεν εξαλείφθηκε με ειλικρινή μετάνοια.


*Ας βιαστούμε λοιπόν να καταδικάσουμε τον εαυτό μας για τις αμαρτίες μας.

*Ας παραδεχτούμε την κακία μας.

*Ας πάψουμε να χαιρόμαστε γι’ αυτές, να τις αγαπάμε και να τις πράττουμε.


( Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης )

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα