Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Τροποποίηση του περί γάμου νόμου αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να διαγραφούν οι αναφορές στο νόμο και στα έγγραφα που υποβάλλονται και εκδίδονται βάσει αυτού, σε «θρήσκευμα» και «θρησκεία».
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση για την τροποποίηση έλαβε υπόψη ότι ο περί Γάμου νόμος έχει ως βασικό του αντικείμενο τη θέσπιση των διαδικασιών που ακολουθούνται για τη σύναψη πολιτικού γάμου, μολονότι, ταυτόχρονα, προνοεί και για την αναγνώριση από την Πολιτεία των θρησκευτικών γάμων που τελούνται στη χώρα μας, εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ή των δογμάτων των θρησκευτικών ομάδων που αναγνωρίζονται από το Σύνταγμα.
Η απόφαση έλαβε, ταυτόχρονα, υπόψη, σημειώνεται τα πορίσματα Έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εξέφρασε τη θέση ότι η υποχρέωση αποκάλυψης θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσω του περί Γάμου Νόμου, συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκθέτει πρόσωπα σε διακρίσεις και παραβιάζει δικαιώματα του προσώπου στο σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής και της ελευθερίας του στη σκέψη, συνείδηση και θρησκεία.
Επίσης, η απόφαση για τροποποίηση, προστίθεται, έλαβε υπόψη τη Γνωμοδότηση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία κατέληξε στα συμπεράσματά της ότι η απαίτηση έγγραφης δήλωσης της θρησκείας, υποχρεωτική ή όχι, δεν αποτελεί νόμιμη πρακτική, σημειώνοντας ότι δεν έχει εντοπίσει να ισχύουν οι εξαιρέσεις της νομοθεσίας για τη συλλογή της πληροφόρησης της θρησκείας, ότι η απαίτηση σχετικής δήλωσης παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ότι η έκδοση του πιστοποιητικού γάμου στην παρούσα μορφή του θα εξέθετε τον κάτοχο του σε διακρίσεις.
Όπως αναφέρεται με την σκοπούμενη τροποποίηση έχει συμφωνήσει και η Ένωση Δήμων Κύπρου.
Η σκοπούμενη τροποποίηση, σημειώνεται, επιτυγχάνει τη διαγραφή της υποχρέωσης έγγραφης δήλωσης της θρησκείας εκ μέρους των προτιθέμενων να συνάψουν γάμο προσώπων, καθώς και τη διαγραφή της αναγραφής της θρησκείας των προσώπων αυτών στο πιστοποιητικό γάμου που εκδίδεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Το προσχέδιο του κειμένου του τροποποιητικού νομοσχεδίου, αναφέρεται, τίθεται ταυτόχρονα με την παρούσα ανακοίνωση σε ανάρτηση, προς δημόσια διαβούλευση και καλείται το κοινό να διαβιβάσει τυχόν απόψεις και παρατηρήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016.
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα