Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Aξίζει να σημειωθεί πως απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή περί της συνταγματικής αναφοράς στην επικρατούσα θρησκεία, ο υπουργός σημείωσε πως στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να συζητηθεί εαν πρόκειται για διαπιστωτική αναφορά ή για κρατική θρησκεία.

«Αποκλείεται να εκχωρήσουμε αρμοδιότητες που το Σύνταγμα έχει εκχωρήσει στο σχολικό σύστημα» είπε ο υπουργός που τάχθηκε υπέρ του «κοσμικού και δημοκρατικού» σχολείου. Ναι στις επισκέψεις μητροπολιτών αλλά όχι την ώρα του μαθήματος.

Την κάθετη αντίρρηση του Υπουργείου Παιδείας στην παρουσία κληρικών στις σχολικές αίθουσες την ώρα του ωρολογίου προγράμματος επανέλαβε από του βήματος της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης.
«Το κοσμικό, δημοκρατικό σχολείο της χώρας δεν είναι δυνατόν να δίνει βήμα μαθήματος, δηλαδή συνδιδασκαλίας, σε οποιονδήποτε τρίτο ο οποίος δεν είναι εκπαιδευτικός» είπε ο κ. Φίλης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μ. Βορίδης σχετικά με την απαγόρευση της παρουσίας του μητροπολίτη Μεσογαίας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
«Το αξίωμα του καθενός δεν σημαίνει ότι του δίνει τη δυνατότητα να εισέρχεται και να κάνει μάθημα στο σχολείο. Το μάθημα είναι δουλειά του καθηγητή» τόνισε ο κ. Φίλης ο οποίος τόνισε πως το υπουργείο δίνει άδειες αλλά για εκδηλώσεις εκτός ωραρίου.
«Εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται στα σχολεία εκτός διδακτικού χρόνου δεν πρόκειται να μετατραπούν τα σχολεία σε αγορά ομιλιών της μίας ή άλλης κατεύθυνσης» είπε χαρακτηριστικά.
«Έχετε στράτευση και είστε εμπαθής»
Ιδιαίτερα αυστηρός στους χαρακτηρισμούς του, ο κ. Βορίδης που έκανε λόγο για «γραμματείς και φαρισαίους» είπε στον υπουργό πως είναι στρατευμένος και εμπαθής απέναντι στην Εκκλησία.
Υπενθύμισε πως στη χώρα υπάρχει επικρατούσα θρησκεία και συνταγματική υποχρέωση για την καλλιέργεια θρησκευτικής συνειδήσεως. «Μέχρι να αλλάξει το Σύνταγμα η υποχρέωση του Υπουργείου στο οποίο προΐστασθε είναι να κάνει αυτά» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ.
Ο υπουργός Παιδείας που ξεκαθάρισε πως τιμά τους κληρικούς εκπαιδευτικούς και δεν έχει κανένα ζήτημα μαζί τους από την στιγμή που διδάσκουν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή περί της συνταγματικής αναφοράς στην επικρατούσα θρησκεία, ο υπουργός σημείωσε πως στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να συζητηθεί εαν πρόκειται για διαπιστωτική αναφορά ή για κρατική θρησκεία.
 
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα