Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Η επίσκοπος της Στοκχόλμης EvaBrunneπρότεινε μια εκκλησία στην επισκοπή της να αφαιρέσει κάθε σημάδι σταυρού και να τοποθετήσει μάλιστα και μια σήμανση που να δείχνει την κατεύθυνση προς τη Μέκκα προς όφελος των μουσουλμάνων πιστών!

 
 
Η Brunne, η οποία έγινε η πρώτη ανοιχτά λεσβία επίσκοπος του κόσμου στην εκκλησία της Σουηδίας το 2009 και έχει ένα μικρό γιο με τη «σύζυγό» της και συνάδελφο λεσβία ιερέα GunillaLinden, έκανε την πρόταση να γίνουν «πιο ευπρόσδεκτοι» εκείνοι που έχουν άλλα δόγματα.
 
Η εκκλησία που μπήκε στο στόχαστρο της επισκόπου είναι η εκκλησία των ναυτικών στα ανατολικά ναυπηγεία της Στοκχόλμης. Η επίσκοπος πρότεινε στον ιερέα να εξηγήσει τι θα έκανε αν το πλήρωμα του πλοίου ερχόταν στο λιμένα και δεν ήταν χριστιανοί, αλλά ήθελαν να προσευχηθούν.
 
Αποκαλώντας τους μουσουλμάνους επισκέπτες στα εκκλησία «αγγέλους», η επίσκοπος έγραψε αργότερα στο επίσημο blog της ότι η αφαίρεση των χριστιανικών συμβόλων από την εκκλησία και η προετοιμασία του κτιρίου για τη μουσουλμανική προσευχή δεν κάνει έναν ιερέα λιγότερο υπερασπιστή της πίστης. Μάλλον, αν δεν το κάνει, θα είναι ένας «τσιγκούνης απέναντι σε ανθρώπους άλλων θρησκειών».
 
Η επίσκοπος επέμενε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα, αφού ήδη όλα τα αεροδρόμια και τα νοσοκομεία έχουν πολυθρησκευτικά δωμάτια προσευχής. Η ανακοίνωση πάντως, προκάλεσε διαμαρτυρίες.
 
Ο πατέρας PatrikPettersson, ένας από τους ιερείς στην επισκοπή και ενεργός στην ίδια ενορία διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσε να εξισωθεί μια αφιερωμένη εκκλησία με ένα δωμάτιο προσευχής, παρατηρώντας «Θα περίμενα ένας  επίσκοπος να είναι σε θέση να πει τη διαφορά». Αποκάλεσε δε τα λόγια της επισκόπου «απερίσκεπτα θεολογικά».
 
Ιερέας στην επίμαχη εκκλησία είναι γυναίκα, η KikiWetterberg, η οποία και ερωτώμενη είπε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους ή τους ινδουιστές ναυτικούς που έρχονται εδώ και να προσευχηθούν. Αλλά πιστεύω ότι είμαστε μια χριστιανική εκκλησία, οπότε πρέπει να κρατάμε τα σύμβολα. Αν επισκεφθώ ένα τζαμί δεν θα τους ζητήσω να κατεβάσουν τα σύμβολά τους. Είναι δική μου επιλογή μου να πάω εκεί».
 
Τα ανώτερα κλιμάκια της Εκκλησίας της Σουηδίας, όπως και άλλες εκκλησίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, φαίνεται να επενδύουν στην ‘ποικιλομορφία’. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εκκλησία στον πολυπολιτισμικό παράδεισο Malmö δήλωσε ότι θα πρέπει να κάνει λειτουργία «αλληλεγγύης» με την τοπική μουσουλμανική κοινότητα ως διαμαρτυρία εναντίον πορεία από την αντι-ισιλαμιστική κίνηση PEGIDAστην πόλη.
 

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα