Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Τον διοικητή του ΟΓΑ Καθηγητή κύριο Ξενοφώντα Βεργίνη δέχτηκε στις 3 το μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κύριος Ιερώνυμος.Μετά το πέρας της συνάντησης έκαναν τις εξής δηλώσεις στον 89,5: ΄΄Με ιδιαίτερη χαρά είχαμε μια όμορφη συνεργασία με τον διοικητή του ΟΓΑ΄΄ τόνισε ο Μακαριώτατος.

Και συνέχισε: ΄΄Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συζητήσαμε το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως των μοναχών και της Εκκλησίας της Ελλάδος και των πρεσβυγενών Πατριαρχείων. Το ξεχωριστό στοιχείο είναι ότι οι μοναχοί που θα στηρίζονται από τον ΟΓΑ θα είναι κάθε ηλικίας, νη συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των δοκίμων. 

Το δεύτερο πολύ ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι συζητήσαμε για διάφορα προγράμματα πιλοτικών καλλιεργειών για νέους αγρότες, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της εκκλησιαστικής γης, τα οποία μπορούν να φθάσουν από τις εξειδικευμένες καλλιέργειες μέχρι τον αγροτοτουρισμό. Ο Διοικητής του ΟΓΑ από την πλευρά του δήλωσε στον 89.5:΄΄ Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μακαριώτατο γιατί με δέχτηκε. Συζητήσαμε κυρίως δύο μεγάλα θέματα. Πρώτον το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως των μοναχών από τον ΟΓΑ. Και στην Ελλάδα και στα Ιεροσόλυμα και στα άλλα Πατριαρχεία.

Ως προς το θέμα της ιατροφαρμακευτικής καλύψεως των Επισκόπων και των Πατριαρχών καταλήξαμε να τους δίνεται πρώτη θέση νοσηλείας. Ζητήθηκαν στοιχεία από τον Μακαριώτατο κ.Ιερώνυμο ώστε να έχουμε εικόνα του αριθμού των μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλοι οι μοναχοί δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ. Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν δεχθούν να πάρουν ΑΜΚΑ δεν θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κάλυψης από τον ΟΓΑ. Δεύτερον συζητήσαμε για το πώς θα μπορούσε η εκκλησιαστική περιουσία όπου είναι εκμεταλλεύσιμη να προσφέρεται σε νέους αγρότες ώστε να εκπαιδευτούν σε νέες εκτεταμένες καλλιέργειες. Με πιλοτικά προγράμματα ενισχυόμενα από κεφάλαια της Ε.Ε., ώστε να γίνουν πιλοτικά πρότυπα.

Υπάρχουν τέτοια προγράμματα στο Υπουργείο ανάπτυξης και μέσω του ΕΣΠΑ. Γι αυτό το λόγο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου ανάπτυξης με τους κ.Καρασμάνη και Ιατρίδη.¨

 

http://www.agioritikovima.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα