Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

 Η θέση της Κυβέρνησης γι αυτούς που δεν δέχονται τον ΑΜΚΑ
Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσαν πρόσφατα οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας σχετικά με το θέμα της άρνησης χορήγησης σύνταξης και παροχής ασφάλειας σε άτομα που δε δέχονται το ΑΜΚΑ για θρησκευτικούς λόγους απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας.


Η επιτροπή αγώνων διωκόμενων Χριστιανών είχε αποστείλει επιστολή ένα περίπου μήνα πριν προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου, με την οποία τους γνωστοποίησε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μερίδα ατόμων στερείται τη σύνταξη, τους μισθούς και την ιατρική τους περίθαλψη για το λόγο ότι αρνείται να αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για θρησκευτικούς λόγους.
Στην εν λόγω επιστολή οι διαμαρτυρόμενοι διερωτώνται γιατί δεν μπορεί το κράτος να δώσει λύση στο πρόβλημα και απαιτούν ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους πολίτες του ελληνικού κράτους. Ακόμη, αναφέρουν ότι απευθύνθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία τους έκλεισαν την πόρτα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας απάντησε στην αναφορά των δύο βουλευτών για το συγκεκριμένο θέμα ότι «η χορήγηση του ΑΜΚΑ σε όλους τους συνταξιούχους των ασφαλιστικών ταμείων κρίθηκε απαραίτητη ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τους συνταξιούχους της και να αποφεύγεται η επιβάρυνση των προϋπολογισμών των ταμείων». Ακόμη, επισημαίνει ότι «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την απόδοσή του».
Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης τόνισε ότι « η μοναδικότητα του ΑΜΚΑ είναι ένας ενιαίος και μοναδικός αριθμός, όπως ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους αριθμούς μητρώου που τηρούνται στους ασφαλιστικούς φορείς».


dogma.gr

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα