Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

σχόλιο ID-ont: Καλώς την κι αυτή την καρτούλα... Άργησε λίγο αλλά κατέφθασε ασθμαίνουσα. Μιλάμε για το καθολικό ιατρικό φακέλωμα: Όλες οι ασθένειες (ιαθείσες ή μη), όλη η φαρμακευτική αγωγή που έχει λάβει ένας ασθενής, όλες οι ιατρικές επισκέψεις που έχει κάνει σε κάθε γιατρό, οι χειρουργικές επεμβάσεις, τα ψυχολογικά του ή άλλα προβλήματα κλπ κλπ. θα βρίσκονται σε αυτή την κάρτα.

Και ο στόχος όλης αυτής της προσπάθειας; Η "παρακολούθηση" του ασθενούς! Ενδιαφέρουσα η έκφραση που χρησιμοποίησε ο κος Διοικητής του ΙΚΑ. Με αυτή τη έκφραση βεβαίως εννοεί ότι θα μπορεί να παρακολουθηθεί η εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης. Την ίδια όμως έκφραση χρησιμοποιούμε κι εμείς, απλά εμείς δίνουμε στην λέξη "παρακολούθηση" το πραγματικό της νόημα: Με αυτό το σύστημα θα παρακολουθείται η ιατρική ζωή του ασθενούς, με όλες δυστυχώς τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει πιθανή διαρροή αυτών των συσσωρευμένων πληροφοριών  στη ζωή του: στα εμπόδια που θα βρει στην επαγγελματική του εξέλιξη, στην μη δυνατότητα ασφάλισής του από ασφαλιστικές εταιρείες, στην διακριτική εις βάρος του μεταχείριση από τον κοινωνικό του περίγυρο κλπ.

Άλλωστε στην Αγγλία τέτοιου είδους διαρροές είναι ρουτίνα. Δείτε παλαιότερη ανάρτησή μας από το BBC: Και στην Αγγλία προαιρετική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Όσοι όμως επιλέγουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κινδυνεύουν από διαρροές δεδομένων. 287 φορές χάθηκαν ηλεκτρονικά ιατρικά δεδομένα τα τελευταία 2,5 χρόνια, BBC Απρ 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:


Με την κάρτα υγείας θα ελέγχονται όλες οι δαπάνες.

Χαμηλότερη ήταν η φαρμακευτική δαπάνη φέτος τον Ιανουάριο σε σύγκριση με πέρυσι κατά 57 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στο ραδιοσταθμό Flash.


Τόνισε ακόμη ότι με την κάρτα υγείας των ασφαλισμένων, που θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος, θα ελέγχονται όλες οι δαπάνες: «Ο στόχος είναι με την κάρτα υγείας από το 2012 να παρακολουθούμε τη διαδρομή του ασφαλισμένου (σε εισαγωγικά ή όχι) ασθενούς, το δρόμο του χρήματος, το δρόμο των ιατρικών πράξεων, μέσα από κανόνες και προϋποθέσεις, που θα καθορίσουμε και μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και από τα διαγνωστικά πρωτόκολλα. Όλα θα ελέγχονται και όλα θα λειτουργούν στη βάση κανόνων, που μπορούμε με ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου όχι μόνο να τους θεσπίσουμε, αλλά να ελέγξουμε τη λειτουργία τους».

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/127385/meiomeni-i-farmakeutiki-dapani-ton-ianouario/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα