Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2011
 

 
"Ορθόδοξο Παρατηρητήριο":
Ζητούμε  συγνώμη απο τον φίλο και συνεργάτη id-ont.blogspot.com  που του γεμίσαμε την  αναδημοσιευθείσα ανάρτησή του  με δικές μας  παρατηρήσεις, όμως ήταν αδύνατον να αφήσουμε ασχολίαστες όλες αυτές τις ανοησίες που εξήλθαν απο τα στόματα  των  συνεντευξιαζομένων  μελών της trilateral  κυβέρνησης.
Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, για τη δημοπράτηση του έργου του «Εθνικού Ληξιαρχείου».

Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης έγινε αναφορά και στην Κάρτα του Πολίτη
Ας δούμε τις αναφορές τους:

ΠΑΡΙΣ  ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
(Υφυπουργός Εσωτερικών):
...............................
Και το επόμενο βήμα βέβαια δεν είναι άλλο από την κάρτα του πολίτη. Έχουμε χάσει πάρα πολύ χρόνο στην Ελλάδα συζητώντας περί του αν πρόκειται για ηλεκτρονικό φακέλωμα ή οτιδήποτε άλλο και χάνουμε πολύτιμο χρόνο και εξακολουθούμε να δίνουμε συντάξεις σε αποθανόντες, να μην μπορούμε να συνενώσουμε αρχεία, να μην ξέρουμε καν τον πραγματικό πληθυσμό της χώρας τη δομή και τη σύνθεσή του, θεμελιώδη εργαλεία για να παρθούν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.
1ο Σχόλιο "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου":
Ο κ. Κουκουλόπουλος  όπως και όλοι  οι συμμετέχοντες στο τρικομματικό  αντισυνταγματικό μόρφωμα  με την  ονομασία  "μεταβατική  κυβέρνηση", δεν  μας εξέπληξε με τις ανακρίβειες και τις γενικότητες  που έτσι κι αλλιώς έμαθε  να χρησιμοποιεί  ήδη απο το καιρό του  πρώτου μνημονίου.
Όχι  μόνο ψεύδεται  αλλά  υποτιμά και τη νοημοσύνη μας όταν  ισχυρίζεται ότι δήθεν έχασαν πολύ χρόνο  "συζητώντας περί του αν πρόκειται για ηλεκτρονικό φακέλωμα ή οτιδήποτε άλλο".Να του θυμίσουμε  μόνο  ότι  ο τρόπος  αλλά και ο χρόνος της δημόσιας διαβούλευσης   για αυτό το  ζήτημα που απασχολεί  εκατοντάδες χιλιάδες  ενημερωμένους συμπολίτες μας, ήταν ποιοτικώς απαράδεκτος  και  χρονικά  ελάχιστος  και πάντως  απολύτως  ασύμβατος  με τα γενικά  χαρακτηριστικά  μιας ευνομούμενης  δημοκρατίας.Με απλά λόγια έβαλαν  προσχηματικά  και υποκριτικά σε "δημόσια διαβούλευση" το ζήτημα της κΤπ  χωρίς να περιγράφουν  με ακρίβεια και ειλικρίνεια  τα λειτουργικά και τεχνικά  της χαρακτηριστικά, δεν απάντησαν   ούτε σε ένα απο τα  επιστημονικά  καταρτισμένα  και εμπεριστατωμένα  σχόλια και ερωτήσεις που κατατέθηκαν σε αυτήν την ...διαβούλευση , κορόϊδεψαν την ειδική προς τούτο  συνοδική επιτροπή   που είχε ορίσει η  Ιεραρχία  της Εκκλησίας της Ελλάδος  και προχώρησαν  γράφοντας  στα παλιά  τους τα παπούτσια  και την  διαδικασία που  εκείνοι  είχαν ορίσει και τις απόψεις  της Εκκλησίας , του Αγίου Όρους  και  δεκάδων  χιλιάδων  επωνύμων Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης.
Αν  κύριε Κουκουλόπουλε  δίνετε  συντάξεις  σε πεθαμένους  ή  δεν μπορείτε  να μοιράσετε  "δυό γαϊδουριών το άχυρο", δεν  φταίει  η  απουσία  ενός  "πανόπτη  οφθαλμού" που  μέσω μιας  "έξυπνης  κάρτας" θα  καταγράφει ακόμα  και το πόσες φορές  αναστενάξαμε ακούγοντας  τα γκαιμπελίστικα  κηρύγματά σας, αλλά η ανικανότητά σας να  υπηρετήσετε  ως  γνήσιοι Έλληνες  το δημόσιο συμφέρον  και η προσήλωσή  σας  στις εντολές  των   ξένων  τραπεζοπολιτικών  δυνάμεων κατοχής.
Πρέπει να είναι κανείς  όχι μόνο αφελής αλλά και λοβοτομημένος  για να πιστέψει ότι  ένα  ηλεκτρονικό χαφιεδοσύστημα  θα  διορθώσει όσα  ενσυνειδήτως καταστρέψατε   τα τελευταία χρόνια.
Ο  λαός  έχει αντιληφθεί ότι  έχετε αποτύχει  σε κάθε τομέα  ευθύνης και  έχει αγανακτήσει να σας ακούει να επιρίπτετε διαρκώς τις ευθύνες  αλλού.Φταίνε οι εφοριακοί ,φταίνε οι καθηγητές  που τα παιδιά μας  δεν έχουν ακόμα βιβλία, φταίνε οι ένοπλες δυνάμεις  που  τα τούρκικα  αεροπλάνα και οι φρεγάτες  κάνουν σουλάτσο  στην θάλασσα και τον ουρανό της πατρίδας μας, φταίνε  οι συνταξιούχοι  που ζούνε  πολλά χρόνια , φταίνε οι  πολίτες  που  πέφτουν  πάνω στα γκλομπς της  αστυνομίας σας η των "αντιεξουσιαστών" σας , φταίνε  οι γονείς  των παιδιών  με  καρδιοπάθεια  που έκλεισε το μοναδικό  δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο, φταίνε  οι πυροσβέστες που  δεν έπιασαν  τους  Τούρκους πράκτορες εμπρηστές,φταίει ο ασφαλισμένος που  μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος αρπάξατε  όλα  τα λεφτά  που είχαν καταθέσει υποχρεωτικά με νόμο του Σημίτη  τα ασφαλιστικά  ταμεία,φταίει ο  "διεφθαρμένος" κατά τον Παπανδρέου  και  "μ.....ας" κατά τον Πάγκαλο  ελληνικός λαός, που  δεν αφήσατε τίποτα όρθιο.
Κ. Κουκουλόπουλε , εσείς και οι υπόλοιποι  της τρικομματικής  χούντας, δεν έχετε το δικαίωμα  να μιλάτε για ευνομία και ευταξία.Το μόνο δικαίωμα που έχετε είναι να επιλέξετε  αν θα φύγετε  με ελικόπτερο όπως έφυγε ο τέως πρόεδρος της Αργεντινής  ή με  υποβρύχιο όπως  έφυγε  ο τέως  υπουργός οικονομικών της Αργεντινής  κ, Καβάγιο , ο οποίος  ειρήσθω εν παρόδω  μας κουβαλήθηκε πρόσφατα εδώ  για να μας πεί  μέσω του κ. Παπαχελά πως πρέπει να κάνουμε ότι μας πεί το ΔΝΤ και η Τρόϊκα.
..............................
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ 
(Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης):
...............................
Το δεύτερο ερώτημα όσον αφορά την κάρτα του πολίτη:
 
Κοιτάξτε, είναι κάτι που ουσιαστικά αφορά όλη την Ευρώπη και είναι κάτι που συζητιέται σε όλες τις χώρες. Άλλες χώρες είναι πάρα πολύ προχωρημένες, άλλες χώρες είναι αρκετά πίσω πάνω σε αυτό
2ο Σχόλιο "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου": 
Όπως π.χ η κυβέρνηση  της Μ. Βρετανίας  η οποία αφουγκράστηκε  τη φωνή του λαού  σεβάστηκε  την ελευθερία  των πολιτών και  την κατάργησε .
 
Εμείς νομίζουμε το εξής: Ότι ουσιαστικά όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά Μέσα, δηλαδή να μπορώ ηλεκτρονικά να κατεβάζω τα πιστοποιητικά μου, να μπορώ ηλεκτρονικά να υποβάλλω όλα αυτά τα θέματα, αυτοί θα πρέπει να έχουν έναν τέτοιο κωδικό πρόσβασης που θα έχει και την ψηφιακή τους υπογραφή, για να διευκολύνεται η ζωή τους, για να μπορούν να το κάνουν. Αν η γιαγιά μου στο χωριό θέλει να έχει την παλιά της ταυτότητα για να πάει να κάνει τις συναλλαγές της, πιθανό θα μπορεί να την έχει. 
Άρα ουσιαστικά δεν πάμε μ’ αυτό τον τρόπο να επιβάλλουμε κάτι, ειδικά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο. Ουσιαστικά το internet το επέβαλλε κανείς? Το internet ήρθε στο σπίτι μας γιατί αποδείχθηκε ότι είναι φοβερά χρήσιμο και χρηστικό. Άρα η δική μου αρχή είναι όχι μέσα από νόμο να προσπαθείς να επιβάλλεις, αλλά να είναι τόσο χρηστικό που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να το χρησιμοποιήσει.    
Όσον αφορά τώρα το κομμάτι του 666 σε όλα αυτά είναι απόλυτα σεβαστό, σε στενή συνεργασία με την Εκκλησία δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο τέτοιο θέμα γι’ αυτό το κομμάτι, και γι’ αυτό θα υπάρξει και η έννοια της προαιρετικότητας με την έννοια ότι αν κάποιος δε θέλει να το κάνει μπορεί να παραμείνει στην κλασική του ταυτότητα.
3ο Σχόλιο "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου": 

Όσο κι αν θέλουν  να κρυφτούν  πίσω απο  κακοφτιαγμένες μουτσούνες δημοκρατικότητας , δεν τα καταφέρνουν.
Τι μας  λέει ο κ. Τζωρτζάκης;
Ότι   στην αρχή ίσως  να είναι  προαιρετική  η  παραλαβή   της  κάρτας του πολίτη , αφήνοντας  σαφώς να εννοηθεί ότι μετά  θα είναι υποχρεωτική. Αποκρύπτει   με την  γνωστή  νεοταξική  πονηριά  ότι  με τις προβλέψεις  του νομου  για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση  που  έχουν ήδη ψηφίσει, οταν θα  αρχίσει το  μοίρασμα της  "ηλεκτρονικής χειροπέδας" η ζωή  εκείνων που δεν θα δεχτούν  να την παραλάβουν  (και οι οποίοι θα είναι  πάρα πολλοί  αφού αρχικά θα είναι προαιρετική η παραλαβή της), θα γίνει  ακόμα πιο μαύρη  αφού  σχεδόν  τα πάντα  θα πρέπει  να γίνονται  μέσω  ανταλλαγής ψηφιακών  δεδομένων και ψηφιακών "υπογραφών" ή ταυτοποιήσεων .
Αφού λοιπόν  μας έκαναν  "πρεζάκηδες"  που περιμένουν  την επόμενη δόση  απο  τα χέρια του ΔΝΤ της ΕΚΤ και της Ε.Ε για να ζήσουν, θέλουν τώρα να μας  κάνουν και  ...ψηφιακά "σεσημασμένους".
Σχετικά με τον δυσώνυμο αριθμό , που  για  μας τους Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης αποτελεί   "κοκκινη γραμμή", πίσω απο την οποία δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε  μισό βήμα, ο υφυπουργός  ή δεν ξέρει καλά ελληνικά  ή  ισχύει  και στην δική του περίπτωση   το ρητό  "γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει".
Απο τη μία μας λέει πως  " ...το κομμάτι του 666 σε όλα αυτά είναι απόλυτα σεβαστό, σε στενή συνεργασία με την Εκκλησία δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο τέτοιο θέμα γι’ αυτό το κομμάτι..." και απο την άλλη  ότι " ...γι’ αυτό θα υπάρξει και η έννοια της προαιρετικότητας..".Μα αν δεν θα υπάρχει  πρόβλημα με αυτό το "κομμάτι", της ύπαρξης  δηλαδή  του δυσώνυμου αριθμού, τότε γιατί  θέτει  ως επιχείρημα  την  ύπαρξη  της προαιρατικότητας η οποία εξ άλλου  όπως δήλωσε  ο ίδιος  πιθανόν να ισχύει μόνο τον πρώτο καιρό της εφαρμογής.Δηλαδή μας δουλεύει κανονικώτατα  νομίζοντας ότι  απευθύνεται  σε πολίτες μειωμένης αντίληψης.
Στο θέμα  της  "στενής συνεργασίας με την Εκκλησία" ,άραγε "τι θέλει να πεί ο ποιητής";
Ποιά είναι τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά  αυτής  της "στενής συνεργασίας" , και πως μπορεί  να "συνεργασθεί"  η Εκκλησία  της Ελλάδος με μία  κατοχική  κυβέρνηση ,όταν μάλιστα  το λαμπρό παράδειγμα  του  μακαριστού Αρχιεπισκόπου  Χρύσανθου   δεν αφήνει και πολλά περιθώρια  παρανοήσεων  της λέξης  "συνεργασία"  
Μήπως εννοεί ότι  "κάτι"  θα δώσει η κυβέρνηση  και στο τέλος "θα τα βρούν" με την   διοίκηση  της  Εκκλησίας της Ελλάδος , ώστε να βγάλει   μια ανακοίνωση  που θα μας "διαβεβαιώνει" πως  η  Κάρτα του Πολίτη  είναι  αθώα και δεν περιέχει τον  αριθμό 666;
Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν είναι  ούτε  ανόητοι  ούτε  "όχλος  θρησκευομένων"  (όπως μας χαρακτήρισε πρόσφατα   "επίσημος πνευματικός" κόμματος), αλλά  σκεπτόμενοι πολίτες που δεν τρώνε  "κουτόχορτο".
Όλοι  πλέον   ξέρουν   τι σημαίνει  "επαναπρογραμματιζόμενο microchip" (η κυβέρνηση  το λέει "πλινθίο" για να μην μας ..τρομάζει).Ξέρουν δηλαδή ότι στην  "καρδιά" της κάρτας του πολίτη  μπορούν  να  βάλουν και να βγάλουν  ανά πάσα  στιγμή ότι  θέλουν και φυσικά όσους αριθμούς θέλουν  όπως  π.χ το 666.
Αυτοί λοιπόν  που  έχουν αποδείξει με τον πιο προκλητικό τρόπο, ότι μισούν  οτιδήποτε έχει σχέση με  Χριστό και Ορθοδοξία και που  διαρκώς υποσκάπτουν  τα αξιακά  θεμέλια  της  ελληνικής   κοινωνίας,  χρησιμοποιώντας  την πασίγνωστη στην Ευρώπη μέθοδο της αποχριστιανοποίησης και αποεθνοποίησης, πως είναι δυνατόν να γίνουν πιστευτοί  ότι θα σεβασθούν  την  "ευαισθησία" μας  σχετικά με την  χρήση του 666  και το Θεόσδοτο  δώρο της ελευθερίας το οποίο προφανώς  ανήκει  στο ...άλλο  "κομμάτι"  για το οποίο  δεν λένε φυσικά ούτε κουβέντα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν μπορείτε να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υπάρξει η κάρτα του πολίτη μιας και αποτελεί το επόμενο βήμα μετά το Μητρώο Πολιτών και το ρωτώ αυτό γιατί υποτίθεται, με βάση όσα είχαν ακουστεί και από την προηγούμενη ηγεσία και ό,τι ενημέρωση υπήρχε, μέσα στο 2012 θα υπήρχε η Κάρτα του Πολίτη. Τώρα φαίνεται ότι πάει τουλάχιστον 2,5 χρόνια μετά. Αυτό είναι το ένα.
    Και το δεύτερο, όσον αφορά τον εθελοντικό χαρακτήρα της, πάλι με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά, η κάρτα του πολίτη θ’ αντικαθιστούσε βασικά έγγραφα μεταξύ των οποίων και την αστυνομική ταυτότητα. Δε θα είναι έτσι όταν λειτουργήσει; 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ: Μάλλον η προηγούμενη πολιτική ηγεσία εννοούσε την κάρτα του πολίτη με την έννοια αυτή που είπα, της ψηφιακής πρόσβασης στην πληροφορία. Για να μπορέσεις να έχεις όμως όλο αυτό το πράγμα, και σας μιλάω τεχνοκρατικά, αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να υπάρξουν αυτά τα μητρώα και να λειτουργήσουν. Μα βλέπουμε τώρα εδώ ότι αυτό το εθνικό μητρώο του Ληξιαρχείου δεν υπάρχει.
    Ξέρουμε ότι στο ΑΜΚΑ υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που είναι επικάλυψη γιατί είχαμε μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία, είχαμε στην Ελλάδα 40 Ασφαλιστικά Ταμεία. Το κάθε Ασφαλιστικό Ταμείο έκανε τα δικά του. Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται, αλλά υπάρχουν ακόμα προβλήματα εκεί. Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι είναι κάτι εύκολο και θα πατήσουμε το κουμπί και θα βγει η χοντρή ας πούμε. Δε γίνεται αυτό. 
 4ο Σχόλιο "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου":
Είναι ηλίου φαεινότερον, εξ αλλου  μας το λέει  ξεκάθαρα  ο  Τζωρτζάκης, ότι  για να  λειτουργήσει  αποτελεσματικά  το σύστημα  διαχείρισης  της ελευθερίας μας  και για να είναι αποτελεσματική  η  ηλεκτρονική χειροπέδα  πρέπει  να κατασκευασθεί μια  τεράστια  πλατφόρμα  ( εθνικό μητρώο) πάνω στην οποία  θα πατήσουν  ή θα διασυνδεθούν , όλες οι υπόλοιπες βάσεις δεδομένων, οι φανερές και οι μυστικές υπηρεσίες ,  και κάθε άλλος  "ενδιαφερόμενος"  για το μέλλον  και τη ...σωτηρία  της πατρίδας ή  για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους  της μελλοντικής δουλοπαροικίας.Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο   Ευρωπαίος  αρμοστής  κ. Ράϊχενμπαχ, πριν ακόμα κάτσει στη βελούδινη καρέκλα που του  πρόσφεραν  οι  Έλληνες δωσίλογοι, χαρακτήρισε  ως  πρώτης προτεραιότητας ζήτημα  την  εφαρμογή  και λειτουργία  της  ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης.
Για τη σοβαρότητα  του  κ. υφυπουργού  δεν έχουμε να πούμε τίποτα,  η φράση  του  "θα πατήσουμε το κουμπί και θα βγει η χοντρή "τα λέει όλα.Μόνο που  ξέχασε ότι αυτήν την φράση  την έλεγαν οι  Έλλληνες στην κατοχή με σκωπτική διάθεση εναντίον των Γερμανών κατακτητών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα ουσιαστικά πού τοποθετείται;
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ: Άρα ουσιαστικά αυτό που λέω, τα βήματα είναι τα εξής:  
Βήμα πρώτο, ο εκκαθαρισμός  και η πλήρης λειτουργική ενοποίηση των μητρώων. Αυτό θα πάρει τον επόμενο ενάμισι με δυο χρόνια για να φτάσουμε σ’ ένα τέτοιο επίπεδο. 
 Βήμα δεύτερο: Η ψηφιακή υπογραφή να πει σε όλα τα βασικά επαγγέλματα και σε όλους τους Έλληνες πολίτες και επίσης σαν κινητήριο μοχλό, να χρησιμοποιήσουμε και να μπορεί να μπει σε κάθε κινητό τηλέφωνο. Άρα η ψηφιακή υπογραφή να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
 5ο Σχόλιο "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου":
 
Άρα μας κοροϊδεύεις κ. υφυπουργέ  όταν μας λές έστω και για προσωρινή  εφαρμογή της προαιρετικότητας.Δηλαδή θα εχουμε αρχικά το "δικαίωμα"   να μην παραλάβουμε την  κάρτα του πολίτη αλλά δεν θα μπορούμε να κάνουμε σχεδόν καμία  συναλλαγή.
Μας λές ότι  δεν θα μας στείλεις να κάνουμε παρέα  στον  π. Εφραίμ αν δεν πάρουμε τη κάρτα,  αλλά  πολύ απλά δεν θα μπορούμε  να ζήσουμε  χωρίς αυτήν.Αν αυτό δεν λέγεται ωμός εκβιασμός , ειλικρινά  δεν  ξέρουμε  πως να το χαρακτηρίσουμε.

   Αυτά τα δυο θα έρθουν να συγκλίνουν και θα φτάσουμε σ’ ένα επίπεδο της ψηφιακής κάρτας ή της Κάρτας Πολίτη. Δε θεωρώ ότι θα μπορούμε να έχουμε κάποιες εκδόσεις μέσα στο 2012, ίσως κάτι απλό για να έχει κάποιος πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, αλλά δε θεωρώ ότι θα είναι θεαματική παραγωγή και θ’ αντικαταστήσει τα πάντα. Τουλάχιστον δεν είμαστε έτοιμοι σ’ αυτή τη φάση.
    Αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι αρκετά σύντομα, όπως είπε ο Υπουργός, θα κάνουμε μια παρουσίαση που θα βάλουμε όλα αυτά και θα βάλουμε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αλλά νομίζω είναι σημαντικό να πούμε την αλήθεια, ότι ουσιαστικά αυτή τη στιγμή για να μπορέσει να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξουν και να λειτουργήσουν τα Μητρώα. Για μένα πολιτικά θα ήταν εύκολο να επιμείνω στην Κάρτα Πολίτη γιατί πολιτικά είναι πιο πιασάρικο. Τα μητρώα είναι όμως δουλειά υποδομής. Άρα, αν δεν κάνουμε τα μητρώα, μη συζητάμε για κάρτα.

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή ρωτάνε πολλοί για την κάρτα πάντως, πρέπει να επαναλάβω το εξής: Στην Ελλάδα σήμερα πας με την ταυτότητά σου και σου λένε «φέρε και το πιστοποιητικό γέννησης». Είναι έτσι; Δεύτερον, πληρώνουμε σε θανόντες σύνταξη και σε 30άρηδες σύνταξη, μου είπαν νωρίτερα ότι σε άνθρωπο 35 χρόνων του ήρθε σύνταξη και το αντίστροφο.. Δηλαδή σε σφύζοντα υγείας, του ήρθε σύνταξη, ακριβώς γιατί υπάρχει θέμα, οι ληξιαρχικές πράξεις είναι χειρόγραφες αν δεν καταλάβατε, όπως είπε ο κ. Τζωρτζάκης, πολλάκις και δυσανάγνωστες.
 
  6ο Σχόλιο "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου":
 
Όχι κ. Κουκουλόπουλε δεν είναι έτσι.Εδώ και χρόνια οι υπηρεσίες  είναι υποχρεωμένες να δέχονται  αντί πιστοποιτικού γέννησης  το δελτίο  της αστυνομικής ταυτότητας .Όσον  αφορά  το γεγονός  ότι πληρώνετε συντάξεις σε πεθαμένους αυτό είναι  ένα  απο τα πολλά  προβλήματα που ταλανίζουν την δημόσια διοίκηση,  τις λειτουργίες της οποίας σκοπίμως  υποβαθμίσατε  διορίζοντας σε θέσεις - κλειδιά, όχι μόνο  "ημετέρους" αλλά  άχρηστους  και ανίκανους.Το επιχείρημά σας για τις χειρόγραφες και δυσανάγνωστες ληξιαρχικές πράξεις, είναι απο τα πιο ανόητα επιχειρήματα  που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.Αν κάποιος  απο τους "Καλλικρατικούς" σας Δήμους  έχει μείνει  στο στυλό και στο χαρτί  και άν  σε αυτόν υπάρχει κάποιος υπάλληλος με βαριά μορφή δυσλεξίας, τότε δεν έχετε  παρά  είτε να τους  πάρετε έναν  υπολογιστή και έναν εκτυπωτή είτε να στείλετε κάποιον  που να ξέρει να γράφει.Δεν χρειάζεται να  σπαταλήσουμε  τόσα δισεκατομμύρια  μόνο και μόνο για  να σταματήσουμε  να δίνουμε συντάξεις σε πεθαμένους ή να   διαβάζουμε  εύκολα τις ληξιαρχικές πράξεις. Έλεος! Τέτοιες  αρλούμπες δεν τις έχει  πεί ούτε  ο  μέχρι στιγμής  αρχηγός  του (απο)κόμματός σας.
  Και έχουν στα ΚΕΠ, που πραγματικά είναι μια δικαιωμένη πρωτοβουλία στη Δημόσια Διοίκηση, έναν τρομακτικό όγκο περιττών από κάθε άποψη πιστοποιητικών που εκδίδονται, ακριβώς γιατί δε λειτουργούν τα συστήματα. Όλο αυτό έρχεται ν’ αντιμετωπισθεί με την υλοποίηση αυτού του έργου που μας επιτρέπει να έχουμε μητρώα πλέον σοβαρά και ενιαία. Και χρειάζεται συνέργεια και συνεργασία από πάρα πολλούς, πρέπει το κάθε Ληξιαρχείο του Δήμου να συνεργαστεί και αυτό που σας είπα εγώ στο τέλος είναι ότι επειδή θα έχουμε τα 325 με τον "Καλλικράτη" Ληξιαρχεία, γιατί μέχρι τώρα έχουμε 1.034 εκ των οποίων στους 1.034 Δήμους δεν είχαν όλοι λειτουργικά συστήματα, είχαμε στο 90% του πληθυσμού περίπου αλλά όλο τον πληθυσμό πάντως, αυτό συνεχίζουμε, μετά την ηλεκτρονική προσαρμογή που έχει γίνει στους καλλικρατικούς Δήμους, αυτό συνεχίζουμε τώρα.
    Θα έχουμε σε λίγο 325 Δημοτολόγια και Ληξιαρχεία, γι’ αυτό ακριβώς και θα μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα από το Μάρτη μήνα στην κατάργηση διαφόρων πιστοποιητικών. Και μετά είναι το βαρύ έργο όπως είδατε και τα πολλά λεφτά, γιατί είναι ακριβώς δουλειά θα τολμούσα να πω σχεδόν χειρωνακτική που λέμε, δηλαδή πρώτα πρέπει να σκανάρεις ό,τι υπάρχει και να έχεις μια ολόκληρη ομάδα πίσω σου να τα υποστηρίζει, να τα ξαναγράφει, να ελέγχει τυχόν λάθη γιατί αλίμονο αν γίνουν λάθη σε αυτή τη διαδικασία, τότε θα κάνουμε τη ζωή μας πολύ δυσκολότερη απ’ ό,τι σήμερα. Η κάρτα είναι επόμενο στάδιο, όπως και να τη δει κανείς.

 

 

 

http://klassikoperiptosi.blogspot.com

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα