Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Σχόλιο ID-ont: Κατ'αρχάς κε Δρυμιώτη το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι η έλλειψη ταυτοπροσωπίας, δηλ. να μας αναγνωρίσει το Δημόσιο, αλλά αφού μας αναγνωρίσει να μας εξυπηρετήσει κι αυτό δεν το λύνει ούτε μια ούτε δύο ούτε δέκα κάρτες του πολίτη! Οργάνωση του Δημοσίου χρειάζεται κε Δρυμιώτη και όχι η Κάρτα του Πολίτη.


Δεν μας πειράζει κε Δρυμιώτη να έχουμε 5-6 διαφορετικούς αριθμούς για να κάνουμε τη δουλειά μας. Πόσος κόπος είναι δηλ. να γνωρίζουμε το ΑΦΜ μας όταν πάμε στην εφορία ή τον αριθμό δημοτολογίου όταν πάμε να ψηφίσουμε ή τον αριθμό μητρώου εργοδότη όταν θέλουμε μια εξυπηρέτηση από την υπηρεσία στην οποία εργαζόμαστε; ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως! Από την στιγμή όμως που δώσουμε τον κωδικό μας και μας αναγνωρίσει η Υπηρεσία από εκείνη την στιγμή ξεκινάει ο Γολγοθάς. Αυτό το πρόβλημα όπως είπαμε δεν το λύνει η Κάρτα του Πολίτη, αλλά η οργάνωση του Δημοσίου...
 
Αντίθετα νομίζουμε ότι ειδικά εσείς ως expert της Πληροφορικής θα γνωρίζετε πως ένας και μόνον αριθμός καθιστά πανεύκολη τη διασύνδεση των πολλών και διάσπαρτων σήμερα βάσεων δεδομένων που έχουν τα στοιχεία των πολιτών, καθιστώντας ΚΑΘΟΛΙΚΗ την πιθανή διαρροή των στοιχείων των πολιτών. Δηλαδή σε μια διαρροή δεδομένων, ένας κακός διαχειριστής ή ένας hacker, μπορεί να κλέψει κάθε πτυχή της ζωής του πολίτη και όχι επιμέρους στοιχεία του πχ το φορολογικό του προφίλ (taxisnet), το εργασιακό του, τα θέματα υγείας (ηλεκτρονική συνταγογράφηση), τα οικογενειακά του στοιχεία (δημοτολόγιο). Γιατί να δώσουμε τη δυνατότητα της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ διαρροής με την χρήση ενός κωδικού; 

Και μην μας πείτε ότι δεν γίνονται διαρροές! Εάν το ισχυρισθείτε αυτό, επιτρέψτε μας να σας απομυθοποιήσουμε από την συνείδησή μας, γιατί εμείς που δεν είμαστε ειδικοί της Πληροφορικής γνωρίζουμε ότι μεταξύ των Πληροφορικάριων το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι η "ασφάλεια". Πρόκειται για ευφάνταστο πόθο, για κάτι ανύπαρκτο ουσιαστικά. Όταν μιλάμε για ασφάλεια εννοούμε κάποια "εμπόδια" τα οποία ο "αγύμναστος" δεν μπορεί να τα υπερβεί, αλλά ο "γυμνασμένος" τα σαρώνει !!!

Επίσης στα παραδείγματα που αναφέρετε: 
α) Στην περίπτωση του εφοριακού, είναι αυτό που λέμε: Κακός Διαχειριστής του Συστήματος. Ως εφοριακός είχε το πεπόνι και το καρπούζι. Είχε τη δυνατότητα να δημιουργεί ΑΦΜ με πλαστά στοιχεία. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με αυστηρές διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου που πρέπει να έχει η εφορία και φυσικά με τη λεγόμενη "διάκριση αρμοδιοτήτων" (segregation of duties). Δεν λύνεται με την Κάρτα του Πολίτη. Από την στιγμή που είναι Κακός ο Διαχειριστής, μπορεί να χρησιμοποιήσει 200 φορές την ΙΔΙΑ Κάρτα του Πολίτη για να ανοίξει 200 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΦΜ !!! εάν δεν υπάρχουν διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου!!!

β) Εάν το Υπουργείο Παιδείας έδινε σε κάθε μαθητή (αποστολή στο e-mail του) το password του μηχανογραφικού δεν θα δημιουργήταν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Το θέμα δημιουργήθηκε γιατί οι μαθητές από αφέλεια έβαζαν ως password το κινητό τους και μετά το έλεγαν στους συμμαθητές τους!

γ) Το πρόβλημα με τις συντάξεις μαϊμού λύνεται με επαναλαμβανόμενες απογραφές των συνταξιούχων. Επίσης λύνεται με την απαγόρευση χορήγησης του σώματος του νεκρού από το νοσοκομείο, εάν προηγουμένως δεν δοθεί και καταστραφεί η αστυνομική ταυτότητα του νεκρού από τους συγγενείς του. Ένα επιπρόσθετο βήμα θα ήταν η ταυτότητα να παραδίδεται στο Ληξιαρχείο του Δήμου και ο Δήμος να ενημερώνει το νοσοκομείο για το γεγονός ότι διαγράφηκε ο νεκρός από το αρχείο του.

δ) Όταν αναφέρεστε σε κλοπή ταυτότητας στον αναπτυσσόμενο κόσμο, προφανώς αναφέρεστε και στην κλοπή των στοιχείων των RFID πλινθίων που έχουν οι Ηλεκτρονικές Ταυτότητες, τα Ηλεκτρονικά Διαβατήρια και οι πιστωτικές κάρτες των πολιτών των Κρατών του Αναπτυσσόμενου Κόσμου. Επίσης προφανώς αναφέρεστε και στο fishing και στους ιούς Tojian. Εδώ είδαμε hackers στη Γερμανία να κλέβουν Ηλεκτρονικές ταυτότητες και το ίδιο το Γερμανικό Κράτος να χρησιμοποιεί Tojian εις βάρος των πολιτών του και η Κάρτα του Πολίτη δεν τους προστάτεψε!!!

Να λοιπόν, απλές απλούστατες λύσεις, που εάν οργανωθεί το Δημόσιο είναι ΑΧΡΗΣΤΗ η Κάρτα του Πολίτη. Αντιθέτως δημιουργεί πολλά προβλήματα όπως μπορείτε να δείτε στο εξειδικευμένο φυλλάδιο : "Κάρτα του Πολίτη - Εισητήριο χωρίς επιστροφή".

 
Καθημερινή: Τι απέγινε η Κάρτα του Πολίτη;
 
 

Του Ανδρέα Δρυμιώτη
Αν κάποιος μου ζητούσε να κατονομάσω μόνο ένα θέμα που συνεισφέρει τα μέγιστα στην κακοδαιμονία της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στην ανάπτυξη της γραφειοκρατίας και της απάτης στην Ελλάδα, ανεπιφύλαχτα θα έλεγα την έλλειψη ταυτοπροσωπίας. Σήμερα ένας ενήλικας Ελληνας πολίτης χαρακτηρίζεται από τους ακόλουθους αριθμούς: ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Δημοτολογίου, Διαβατηρίoυ, διπλώματος οδήγησης και πιθανόν και μερικούς άλλους (π.χ. αριθμός μητρώου εργοδότη). Αν κάποιος «χάσει» (εκούσια) την ταυτότητά του μπορεί να πάρει άλλη, η οποία θα έχει διαφορετικό αριθμό. Με τη νέα ταυτότητα μπορεί να γίνει άλλο πρόσωπο και να απαλλαγεί από τυχόν βάρη του παρελθόντος του ή ακόμα να χρησιμοποιήσει το νέο πρόσωπό του πιο δημιουργικά, όπως περιγράφεται στην ακόλουθη ιστορία, η οποία έστω και αν φαίνεται απίστευτη είναι 100% αληθινή!

Ενας εφοριακός κατάφερε να βγάλει 200 περίπου ΑΦΜ (με εικονικά στοιχεία) και για 5 χρόνια υπέβαλλε ισάριθμες φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες ήταν όλες πιστωτικές με ποσά περίπου 1.000 ευρώ (ώστε να μην χρειάζεται έλεγχος), τα οποία έμπαιναν στον λογαριασμό του κάθε χρόνο. Την απάτη ανακάλυψε ο ΔΙΑΣ, το διατραπεζικό σύστημα, όταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν πολλές επιστροφές από την εφορία στον ίδιο λογαριασμό. Πολλά ΑΦΜ μπορούσε να βγάλει, αλλά πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορούσε να ανοίξει. Ο εν λόγω εφοριακός απολαμβάνει τους καρπούς των έργων του (περίπου 1 εκατ. ευρώ) κάπου στη Νότιο Αμερική.

Το 1992 έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών διαγωνισμός για την έκδοση νέων ταυτοτήτων με τον περίφημο ΕΚΑΜ (Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Μητρώου). Δυστυχώς, μετά τη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, και πάντα επίκαιρος Ακης Τσοχατζόπουλος, χωρίς καμία εξήγηση ακύρωσε τον διαγωνισμό.

Το θέμα επανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος το εξήγγειλε από τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2010, υποσχόμενος ότι μέσα στο 2011 θα είχε εκδοθεί η Κάρτα Πολίτη. Δυστυχώς, και στη περίπτωση αυτή δεν έγινε τίποτα.

Σε ένα σύγχρονο κόσμο είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει κανείς χωρίς κάποιο στοιχείο, το οποίο να εξασφαλίζει με απόλυτη βεβαιότητα την αυθεντικότητα και την ταυτοπροσωπία. Σχεδόν καθημερινά παρακολουθούμε από τις τηλεοράσεις τις περιπτώσεις ανθρώπων, που καλούνται να πληρώσουν ένα χρέος το οποίο άλλος δημιούργησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος. Πρόσφατα είδαμε στον Τύπο την περίπτωση παιδιών που αδυνατούσαν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους, γιατί κάποιος άλλος είχε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία τους. Ακόμα είδαμε πολλές περιπτώσεις όπου το κράτος πλήρωνε σύνταξη σε πεθαμένους.

Η κλοπή της ταυτότητας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον δυτικό κόσμο και, επιπροσθέτως σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Οι κυβερνήσεις, προκειμένου να περιορίσουν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και τη διακίνηση οικονομικών πόρων προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν καθιερώσει μια σειρά από ελέγχους στη διακίνηση χρηματικών ποσών. Οσοι θέλουν να ξεπεράσουν τους ελέγχους καταφεύγουν στην κλοπή ταυτοτήτων, η οποία μάλιστα μπορεί να είναι και μαζική.

Η Κάρτα Πολίτη θα έπρεπε να είναι η άμεση προτεραιότητα, προκειμένου να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία και την απάτη, αλλά και να διευκολύνουμε όλες τις συναλλαγές είτε διαπροσωπικές είτε εξ αποστάσεως (Ιnternet). Η πρόσφατη εξαγγελία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντικατάσταση των σημερινών πλαστικών ταυτοτήτων με άλλες μεγέθους πιστωτικής κάρτας, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υποκαθιστά την Κάρτα Πολίτη. Δυστυχώς, είναι και αυτή μια άσκηση, η οποία θα κοστίσει στους Ελληνες πολίτες περίπου 300 εκατ. ευρώ (15 ευρώ για την ταυτότητα, 15 ευρώ για τη φωτογραφία για 10 εκατ. πολίτες) και σημαντική ταλαιπωρία, χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα είμαι απολύτως βέβαιος ότι μετά θα υποχρεωθούμε να εκδώσουμε την πραγματική Κάρτα Πολίτη με βιομετρικά στοιχεία, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες.
* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/07/2012_489001 

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα