Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Φωτογραφία για Από την εποχή του βιβλιαρίου περίθαλψης, στην 'έξυπνη' κάρτα, περνά ο ΟΠΑΔ.

 

Η διοίκηση του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην ανατροπή αδυναμιών και δυσλειτουργιών που έχουν εδραιωθεί σε βάθος χρόνου, με προσδοκόμενα αποτελέσματα:

 

Τη θωράκιση της υγείας των ασφαλισμένων. Τη διαρκή επικαιροποίηση του μητρώου ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ. Την καταπολέμηση της απάτης και της σπατάλης. Την κατάργηση της ετήσιας θεώρησης του ασφαλιστικού βιβλιαρίου.

 

Την καταγραφή της πλοήγησης των ασφαλισμένων στο πλέγμα παροχής υπηρεσιών Υγείας, που θα συμβάλλει καθοριστικά στο σχεδιασμό πολιτικών Υγείας. Τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των παρόχων υπηρεσιών Υγείας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Οργανισμού.

 

O πρόεδρος του ΟΠΑΔ, κ. Μιχάλης Κούτρας, ανέφερε ότι το επόμενο βήμα στη χρήση των καρτών ασφάλισης μπορεί να είναι η κάρτα αυτή:

 

Να προδιαγραφεί και ως Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ), κάτι που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία της, θα απαλείψει το λειτουργικό κόστος της ξεχωριστής έκδοσης αυτής και θα καταργήσει την ανάγκη προσέλευσης του κοινού στον ΟΠΑΔ για την έκδοσή της.

 
Να προδιαγραφεί ώστε να καταγράφονται επ’ αυτής τα barcode των συνταγών φαρμάκων και ιατρικών πράξεων, θέτοντας έτσι το θεμέλιο του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενών. Θα μπορεί έτσι να καταργηθεί η ανάγκη εκτύπωσης των συνταγών, με μείωση του λειτουργικού κόστους των παρόχων και μετάβαση σε ένα επόμενο στάδιο, αληθούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό αποτελεί η έκδοση από την ΗΔΙΚΑ καρτών πιστοποίησης σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας της χώρας και η προμήθεια από τους τελευταίους των αναγκαίων καρταναγνωστών.


Συνταγές

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Βλάσης Σφυρόερας έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί ένα από τα λίγα έργα της τελευταίας διετίας το οποίο προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και σχεδόν χωρίς καθόλου χρηματοδότηση.

Τόνισε πως σε κανένα άλλο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παγκοσμίως δεν έχει σημειωθεί διείσδυση σε ποσοστό 92% του συνόλου των συνταγών που εκτελούνται ηλεκτρονικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρέθεσε στατιστικά στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από το σύστημα επιχειρησιακής ευφυΐας (Business Intelligence) που διαθέτει η ΗΔΙΚΑ:

Το μέσο κόστος ανά συνταγή, με το οποίο επιβαρύνονται τα Ταμεία, έχει μειωθεί κατά 30% από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα.

Κάθε μήνα εξοικονομούνται 30 εκατομμύρια ευρώ από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που σημαίνει περιστολή της δαπάνης κατά 300 εκ. περίπου το χρόνο.

Η εξοικονόμηση με την εισαγωγή της τιμής αναφοράς του φαρμάκου υπολογίζεται στα 14 εκ. ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ το πρόγραμμα στοχεύει στην ανατροπή αδυναμιών και δυσλειτουργιών που έχουν εδραιωθεί σε βάθος χρόνου, με προσδοκόμενα αποτελέσματα:

 • Τη θωράκιση της υγείας των ασφαλισμένων
 • Τη διαρκή επικαιροποίηση του μητρώου ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ
 • Την καταπολέμηση της απάτης και της σπατάλης
 • την κατάργηση της ετήσιας θεώρησης του ασφαλιστικού βιβλιαρίου
 • την καταγραφή της πλοήγησης των ασφαλισμένων στο πλέγμα παροχής υπηρεσιών υγείας, που θα συμβάλλει καθοριστικά στο σχεδιασμό πολιτικών υγείας
 • τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των παρόχων υπηρεσιών υγείας
 • τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Οργανισμού

Το επόμενο βήμα στη χρήση των καρτών ασφάλισης μπορεί να είναι η κάρτα αυτή :

α) να προδιαγραφεί και ως Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ), κάτι που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία της, θα απαλείψει το λειτουργικό κόστος της ξεχωριστής έκδοσης αυτής και θα καταργήσει την ανάγκη προσέλευσης του κοινού στον ΟΠΑΔ για την έκδοσή της και

 β) να προδιαγραφεί ώστε να καταγράφονται επ’ αυτής τα barcode των συνταγών φαρμάκων και ιατρικών πράξεων, θέτοντας έτσι το θεμέλιο του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενών. Θα μπορεί έτσι να καταργηθεί η ανάγκη εκτύπωσης των συνταγών, με μείωση του λειτουργικού κόστους των παρόχων και μετάβαση σε ένα επόμενο στάδιο, αληθούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό αποτελεί η έκδοση από την ΗΔΙΚΑ καρτών πιστοποίησης σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας της χώρας και η προμήθεια από τους τελευταίους των αναγκαίων καρταναγνωστών.


IATRONET

Healthview.gr

 

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα