Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 
Αυτή την εβδομάδα η Microsoft παρουσίασε τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος που θα λέγεται Windows 10. Κατά την παρουσίαση του η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα και τις τεχνικές προδιαγραφές και από αυτό έγινε σαφές ότι το νέο λειτουργικό συλλέγει… τα πάντα.
Στο κεφάλαιο Insider Program του Windows 10 Technical Preview αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή θα συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες και με την αξιολόγηση αυτών των στοιχείων θα διαμορφωθεί η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Επειδή όμως οι περισσότεροι χρήστες έχουν συνηθίσει να πατάνε απλά το κουμπί «αποδοχή» κατά την εγκατάσταση χωρίς να διαβάσουν τους όρους χρήσης ο

Wang Wei του TheHackerNews μας ενημερώνει για το τι ακριβώς θα διαβάσει η Microsoft:

Τα password σας και το περιεχόμενο των αρχείων σας

Η Microsoft χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα συλλογής δεδομένων μεταξύ των οποίων είναι και οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης αλλά και η πλήρης ανάγνωση των αρχείων σας. Αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης δίνετε τη δυνατότητα στην Microsoft όχι μόνο να διαβάσει αλλά και να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται τα αρχεία σας.

Συλλογή φωνητικών δεδομένων

Εκτός όμως τα κλειδιά η Microsoft λέει ότι θα συλλέγει ακόμα περισσότερα δεδομένα. Η εταιρία στους όρους χρήσης αναφέρει ότι θα παρακολουθεί τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες και θα συλλέγει φωνητικές πληροφορίες όποτε χρησιμοποιείτε προγράμματα που δέχονται φωνητικές εντολές. Αυτές οι πληροφορίες στοχεύουν στην βελτίωση της ικανότητας του συστήματος στις φωνητικές εντολές σύμφωνα με τη Microsoft.

Παρόλο που ο Wei σημειώνει ότι η Microsoft δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα συλλέγει για να κλέψει τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, ωστόσο θα υπάρχει πλέον αυξημένος κίνδυνος κάποιος να βρει ένα παράθυρο ασφαλείας (δεν θα ήταν η πρώτη φορά που γίνεται στα Windows) και να αποκτήσει πρόσβαση τα πιο ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα.

Ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο του iCloud της Apple που πρόσφατα ανοίχτηκε από τους hackers η Microsoft ίσως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική. Θυμίζουμε μάλιστα ότι στη μάχη της για την επικράτηση του Outlook κόντρα στο Gmail η εταιρία του Bill Gates είχε ξεκινήσει μια καμπάνια με τον τίτλο «Εμείς δεν συλλέγουμε και δεν διαβάζουμε τα δεδομένα σας»… Αλλά αυτά φαίνεται ανήκουν στο παρελθόν.


thepressproject.gr

http://eleftheroiellines.blogspot.gr/2014/10/windows-10.html
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα