Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 
 
 
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ FACE CONTROL ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΩΝ, ΤΟ 
 
ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ
 
 
Πράσινο φως για τη «βιομετρική υπογραφή»
 
 
Ενας συνδυασμός πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου, από μορφασμούς και γκριμάτσες μέχρι το χρώμα των ματιών και των μαλλιών, το μουστάκι, ακόμα και τον τρόπο βαδίσματος, θα αποτελούν το «πάσο» για να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας.
Σύντομα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή ερευνητικών προγραμμάτων για συστήματα ασφαλείας που θα καταγράφουν πολλαπλά βιομετρικά στοιχεία των ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται με αποτελεσματικότερο τρόπο η αναγνώριση και ταυτοποίηση κάθε ατόμου, για να επιτρέπεται να προσεγγίζει χώρους ευαίσθητους και κρίσιμους από πλευράς ασφάλειας. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) άναψε το «πράσινο φως» για το ερευνητικό πρόγραμμα «Βιοταυτότητα» (ανακλήσιμες βιομετρικές ταυτότητες για χρήση σε περιβάλλοντα χώρο διάχυτης νοημοσύνης) κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και της εταιρείας ασφάλειας G4S TELEMATIX Α.Ε. Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ έχει στόχο να αναπτύξει μία μέθοδο «πολυτροπικής βιομετρίας», που θα εξεταστεί πειραματικά ως εναλλακτικό και συμπληρωματικό σύστημα ασφάλειας στις συνήθεις βιομετρικές πρακτικές, που είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα, η ιριδοσκόπηση, η γεωμετρία του προσώπου.
Καταγραφή
 
 
Για την ακριβέστερη αξιοποίηση συστημάτων ελέγχου, θα καταγράφονται πλέον διάφορα χαρακτηριστικά του ατόμου που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και ως αντιδράσεις του σε εξωτερικά ερεθίσματα. Η «βιομετρική υπογραφή» που θα είναι μοναδική για κάθε άτομο, θα προκύπτει από στατικά και δυναμικά χαρακτηριστικά του προσώπου (π.χ. μορφασμοί, γκριμάτσες), τον τρόπο βαδίσματος, σε συνδυασμό με φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών και μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά κ.λπ.).
 
 
Στη δοκιμαστική λειτουργία θα συμμετάσχουν εθελοντικά υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της εταιρείας (μετά από ρητή συγκατάθεσή τους) που θα κληθούν να εκτελέσουν διάφορες καθημερινές ενέργειες (π.χ. βάδισμα, χειρισμό πίνακα ελέγχου κ.λπ.) προκειμένου μέσα από εικόνες και σήματα από ανιχνευτές βαδίσματος κ.λπ. να καταγραφούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του προσώπου, ο τρόπος κίνησης και βαδίσματος.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
 
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα