Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να φέρει στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών η χρήση του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου υγείας και ασφάλισης, το οποίο φέρνει στη Βουλή το επόμενο διάστημα , με νέο «επικαιροποιημένο» σχέδιο νόμου , το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το σχέδιο νόμου «εγκαινιάζει» το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας με. πιστωτικό όριο χρήσης των υπηρεσιών, ενώ προβλέπει τη δημιουργία Γενικού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στο οποίο θα συμμετέχουν όχι μόνον οι φορείς του Δημοσίου αλλά -με ειδικές προϋποθέσεις- και ιδιωτικοί φορείς.

Το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και ασφάλισης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντικαταστήσει όλα τα τρέχοντα έντυπα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους πολίτες, τους φορείς παροχής υπηρεσιών περίθαλψης (π.χ. γιατρούς, νοσοκομεία) και τους οργανισμούς Κοινωνικής ασφάλισης.
Ο καθένας από εμάς θα το φέρει συνέχεια μαζί του, όπου και όποτε χρειαστεί.

Το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και ασφάλισης μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να λύσει τα προβλήματα γραφειοκρατίας στον τομέα της υγείας.
Όπως είναι γνωστό, σε κάθε επίσκεψη του ασθενή σε γιατρό, νοσηλευτικό ίδρυμα, διαγνωστικό κέντρο δημιουργείται ένα μικρό ιατρικό ιστορικό.

Αυτό έχει ως συνέπεια τα ιατρικά δεδομένα να βρίσκονται σε πολλαπλά σημεία, να μη συσχετίζονται μεταξύ τους, να παρατηρείται πολύ μεγάλο ποσοστό απωλειών και καταστροφών ή απλώς το άτομο κατά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή της επίσκεψης του να μην έχει μαζί του τα αναγκαία έντυπα και βιβλιάρια (βιβλιάριο ασθενείας, συνταγολόγιο κ.λπ.)

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται εγγενής αδυναμία αξιόπιστης προφορικής παράθεσης του ιατρικού ιστορικού, είτε αμέσως από τον ασθενή, είτε από το συγγενικό του περιβάλλον.
Και δυστυχώς η έλλειψη του ιατρικού ιστορικού έχει πολλές φορές αποβεί μοιραία για την ζωή αρκετών συνανθρώπων μας.

Με το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και ασφάλισης σημαίνει ότι θα έχουμε α) εξάλειψη των εντύπων και όλων των ....επακόλουθων στις ιατρικές συναλλαγές, β)εξοικονόμηση και εξορθολογισμός δαπανών από τους Ιατρικούς Οργανισμούς και το Κράτος μέσα από τη μείωση των εξόδων συντήρησης εντύπων/ αρχείων , γ)εξάλειψη της αναμονής του πολίτη, τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δ)λύνει ένα χρόνιο σημαντικό πρόβλημα που αφορά την πλαστογράφηση ιατρικών βεβαιώσεων και δεδομένων με σκοπό την απάτη (π.χ. συντάξεις, επιδόματα).

Μέσα σε 5 χρόνια κάθε βιβλιάριο θα έχει μετατραπεί σε έναν πλήρη ιατρικό φάκελο για κάθε ασφαλισμένο, που θα περιλαμβάνει:Προσωπικά στοιχεία κατόχου ,πρόσωπα επικοινωνίας σε περιπτώσεις ανάγκης ,Ασφαλιστικές καλύψεις, ποσοστά συμμετοχής στην περίθαλψη, ατομικό - οικογενειακό ιστορικό, Εμβολιασμοί, αλλεργίες, επισκέψεις και διαγνώσεις, Φαρμακευτική αγωγή,νοσηλείες,παραπεμπτικά σημειώματα,αποτελέσματα εξετάσεων.

Βέβαια η χρήση του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου προϋποθέτει ενιαίο σύστημα μηχανοργάνωσης σε όλες τις υπηρεσίες υγείας (για να μπορεί να «διαβάζεται» το βιβλιάριο).
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας το ενιαίο σύστημα πληροφορικής έχει εγκατασταθεί σε περίπου 80 από τα 120 νοσοκομεία για τα οποία προορίζεται, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς.

 

Σχόλιο:

Mόνο που δεν μας είπανε τι μορφής θα είναι αυτό το ψηφιακό βιβλιάριο;

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα