Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Χιλιάδες έλληνες πολίτες που δεν έχουν καμία προστασία

H νέα υπόθεση υποκλοπών της εταιρείας drin drin που προσέφερε τη δυνατότητα παρακολούθησης κινητών ανέδειξε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην προστασία των κατόχων κινητών τηλεφώνων.

«Μια αναζήτηση σε διαφημίσεις στο Ιντερνετ αλλά και σε πλήθος εντύπων θα δείξει πως η «υπόθεση drin drin» ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν δεκάδες γραφεία ερευνών που προσφέρουν έναντι μικρού τιμήματος τη δυνατότητα στον καθένα να παρακολουθεί όποιον θέλει».

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η υπόθεση της εταιρείας drin drin, η οποία πρόσφερε τη δυνατότητα με 20 ευρώ τον μήνα εταιρείες να παρακολουθούν στελέχη τους ή να διαπράττουν βιομηχανική κατασκοπεία, δικηγορικά γραφεία να παρακολουθούν αντιδίκους και εφοπλιστές να γνωρίζουν σε «ανοιχτή ακρόαση» τα επιχειρηματικά σχέδια των αντιπάλων τους, απλώς ανέδειξε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην προστασία των κατόχων κινητών τηλεφώνων και ειδικά των smartphones....
.

«Σε περίπτωση που εγκατασταθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης στο κινητό, ο χρήστης έχει δύο τρόπους να καταλάβει πως παρακολουθείται», λέει στα «ΝΕΑ» ο ιδιωτικός ερευνητής Νίκος Πελεκάσης. Ο πρώτος είναι από τον αναλυτικό λογαριασμό που του στέλνει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, όπου θα πρέπει να ελέγχονται τυχόν διπλές χρεώσεις.

«Το λογισμικό παρακολούθησης ειδοποιεί αυτόν που παρακολουθεί κάθε φορά που το «θύμα» λαμβάνει μια κλήση και αυτός επιλέγει εάν θα ήθελε να την καταγράψει. Με τον τρόπο αυτόν όμως χρεώνεται ένα μήνυμα στο τηλέφωνο του κοριού. Επίσης, εάν το θύμα στείλει ένα SMS και ο κοριός θέλει να το παραλάβει και αυτός, τότε το μήνυμα θα χρεωθεί δυο φορές», επισημαίνει ο Νίκος Πελεκάσης.

Ενας δεύτερος τρόπος που μπορεί να βάλει σε υποψίες κάποιον πως το τηλέφωνό του παρακολουθείται είναι η γρήγορη κατανάλωση της μπαταρίας. Με το πρόγραμμα παρακολούθησης ο κοριός έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί το τηλέφωνο και να το μετατρέπει ακόμη και σε μικρόφωνο εν άγνοια του θύματος που θεωρεί πως έχει ένα απενεργοποιημένο τηλέφωνο!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν βγάλει μπλοκάκια και σημείωναν τα όσα τους αποκάλυπτε ο 33χρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας drin drin και διαπίστωναν καταστάσεις που θύμιζαν περισσότερο κατασκοπευτική ταινία του Χόλιγουντ. «Και όμως πρόκειται για την πραγματικότητα που βιώνουν εν αγνοία τους χιλιάδες έλληνες πολίτες που δεν έχουν καμία προστασία», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σε μια από τις εφαρμογές που αποκάλυψε ο 33χρονος, το πρόγραμμα παρακολούθησης μπορούσε να ενεργοποιήσει ακόμη και την κάμερα του κινητού και να στέλνει απευθείας στον κοριό οπτικό υλικό απ' ό,τι έκανε το «θύμα» της παρακολούθησης. Κάπως έτσι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού μειώνεται και ο παρακολουθούμενος έχει μια πρώτη ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά.

Ηδη σε πολλές κρίσιμες συσκέψεις μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και κρατικών οργανισμών ζητείται από τους παρευρισκομένους να αφαιρούν την μπαταρία και να νεκρώνουν το τηλέφωνο. Διαφορετικά, όπως λένε ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «ακόμη και κλειστό το κινητό, μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει».

Στα αρχεία που κατασχέθηκαν στην έδρα της εταιρείας βρέθηκαν 2.500 ονόματα ατόμων που παρακολουθούνταν. «Αυτός ο αριθμός αφορά μόνο τους παρακολουθούμενους από ορισμένες εταιρείες που είχαν ζητήσει την έκδοση τιμολογίων, διότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν το συγκεκριμένο κονδύλιο από τον προϋπολογισμό τους. Υπολογίζουμε πως ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ξεπερνάει τους 10.000» είναι η εκτίμηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα