Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Ο Λοβέρδος, ο Ρέππας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, ο Χατζηδάκης, ο Βενιζέλος, ο ΛΑ.Ο.Σ. (και όχι μόνον αυτοί) μιλούν για «συναίνεση» και «συνεργασία».

Εκδοτικά συγκροτήματα είτε επαινούν τη «συναίνεση» στην Παιδεία και τη θεωρούν ως «γενική πρόβα» μιας ευρύτερης «συναίνεσης»,

είτε εισηγούνται τη «συναίνεση» εξακολουθητικά, αφού όπως λένε - προσπαθώντας να πείσουν το ακροατήριό τους και να στρώσουν το έδαφος - «χρειάζεται συνεργασία», «ευρεία συνεργασία», «συνεργασία κυβερνητική».

Πέρα, όμως, από το τι «χρειάζεται» ο τόπος, υπάρχει και το τι βιώνει ο τόπος.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Αυτό που βιώνει ο τόπος είναι κάτι που προέκυψε ανεξάρτητα από αυτό που εισηγούνται οι πλασιέ της «συναίνεσης»;

Η θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα δεν είναι προϊόν της πολιτικής «συναίνεσης» μεταξύ του αστικού πολιτικού κόσμου;

`Η να το πούμε διαφορετικά:

Η «συναίνεση», η οποία εμφανίζεται ως ελιξήριο για το λαό, δεν είναι πανταχού παρούσα εδώ και δεκαετίες σε όλες τις κεντρικές, τις στρατηγικές επιλογές της τάξης των καπιταλιστών και των κομμάτων τους;

Ας θυμηθούμε:

 • Στο κομβικό ζήτημα της ένταξης και συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν υπάρχει κόμμα της ολιγαρχίας που να μη «συναινεί».
 • Στο θέμα της συμμετοχής και συνενοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει κόμμα των καπιταλιστών που να μη «συναινεί».
 • Στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου, δεν υπάρχει κόμμα της πλουτοκρατίας που να μη «συναινεί».
 • Στην τακτική του καρεκλοκένταυρου καθεστωτικού συνδικαλισμού, των «κοινωνικών διαλόγων» και της ποινικοποίησης της δράσης του εργατικού λαϊκού κινήματος, δεν υπάρχει αστικό κόμμα που να μη «συναινεί».
 • Στη λαιμητόμο είτε του «παγώματος» των μισθών (επί Αντρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη), είτε του «0+0=14%» (επί Μητσοτάκη), είτε της «ήπιας προσαρμογής» (επί Κώστα Καραμανλή), είτε της μείωσης μισθών (επί Γ. Παπανδρέου), δεν υπάρχει κόμμα των αστών που να μη «συναινεί».
 • Στην πολιτική που έχει μετατρέψει σε ανέκδοτα τα περί «Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας», «Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας», «Δικαιώματος της εργασίας για όλους», δεν υπάρχει κόμμα του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των εργολάβων που να μη «συναινεί».

Αυτή είναι η αλήθεια:

Αυτό που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, η Ελλάδα του ελληνικού λαού, είναι το αποτέλεσμα της «συναίνεσης»!

Η «συναίνεση» την οποία εμφανίζουν σαν «σωτηρία» είναι παρούσα εδώ και δεκαετίες.

«Εργα» της «συναίνεσης» είναι αυτά που «πληρώνει» ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο άνεργος.

Δεν υπάρχει πλευρά που καθόρισε και καθορίζει την πορεία της χώρας, δεν υπάρχει κατεύθυνση ή σημαντική απόφαση, στην οποία τα κόμματα του κεφαλαίου και οι συνεργάτες τους να μην έχουν «συναινέσει».

Το γνωρίζουν περίφημα - και πρώτοι απ' όλους - εκείνοι που θέλουν αυτήν την αέναη πολιτική «συναίνεση» να την αναβαθμίσουν, μετατρέποντάς την και σε κυβερνητική «συναίνεση».

Και θέλουν (δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το θέλουν και το προωθούν τη στιγμή ακριβώς που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται), αναβαθμίζοντας τη δεδομένη πολιτική τους «συναίνεση» και σε κυβερνητική «συναίνεση», να τη θωρακίσουν.

Αφ' ενός, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Αφ' ετέρου, γιατί νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την οργή του λαού.

http://kostasxan.blogspot.com

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα