Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Σε ανακοίνωσή της η Greenpeace σημειώνει ότι την ώρα που οι πολυεθνικοί κολοσσοί αγροτεχνολογίας Monsanto και BASFαποσύρονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει να ‘σερβίρει’ τα μεταλλαγμένα από την πίσω πόρτα. Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 11ης Φεβρουαρίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών θα ψηφίσουν την πρόταση για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 της εταιρείας Pioneer-DuPont.

 greenpeace logo

H Greenpeace και χιλιάδες καταναλωτές ζητούν από τον υπουργό εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να διατηρήσει τη σταθερά αρνητική στάση της Ελλάδας και όχι απλώς να καταψηφίσει, αλλά και να ηγηθεί – με την ιδιότητά του ως προεδρεύων – ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την απόσυρση της πρότασης έγκρισης του μεταλλαγμένου καλαμποκιού.

 

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών καλείται να ανταποκριθεί στην επιθυμία των Ελλήνων πολιτών που δεν θέλουν να καταναλώνουν μεταλλαγμένα και έχουν πρωτοστατήσει στις διεθνείς προσπάθειες για την απόρριψη τους. Επιπλέον καλείται να ζητήσει απόσυρση της πρότασης για καλλιέργεια του καλαμποκιού 1507 βάση επιστημονικών και νομικών δεδομένων. Η ίδια η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων), ήδη από το 2011, εντόπισε επιπτώσεις της τοξίνης του συγκεκριμένου μεταλλαγμένου καλαμποκιού σε ωφέλιμα έντομα, ενώ επιπλέον δεν έχουν εκτιμηθεί επαρκώς οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτενούς καλλιέργειάς του.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που δόθηκε έγκριση για μεταλλαγμένο φυτό για καλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το 2010 για την μεταλλαγμένη πατάτα της εταιρείας BASF (περιείχε γονίδιο ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά). Τότε η Greenpeace είχε συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο υπογραφές από πολίτες που ζήταγαν να παγώσει η έγκριση της πατάτας αλλά και όλες οι εγκρίσεις των μεταλλαγμένων. Αυτή η πατάτα θεωρήθηκε μεγάλη εμπορική αποτυχία και η BASF αποφάσισε να την αποσύρει από την αγορά.

 

«Η Ευρώπη κινδυνεύει να “κυλήσει” στα μεταλλαγμένα, η Ελλάδα όμως έχει τη δύναμη να φωνάξει “Όχι στα μεταλλαγμένα” και μάλιστα έχει την ιδανική ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία του περιβάλλοντος, της τροφής μας και του μέλλοντος της γεωργίας. Περιμένουμε από τον κ. Βενιζέλο να κρατήσει τα μεταλλαγμένα μακριά από την Ελλάδα, αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη!», είπε η Ελενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

 

Η Greenpeace και οι χιλιάδες καταναλωτές που πρωτοστατούν στην απόρριψη των μεταλλαγμένων και την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας, καλούν τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να καταψηφίσει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση καλλιέργειας του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 και να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την απόσυρση της πρότασης.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα