Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Ομάδα ακαδημαϊκών προειδοποιεί τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ότι πρέπει να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του διογκούμενου προβλήματος με μια ποικιλία γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου, η οποία δείχνει να χάνει την αποτελεσματικότητά της κατά των εντόμων.

Όπως αναφέρει το Reuters, η επιστολή που εστάλη στην Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) αφορά μια ευρέως καλλιεργούμενη ποικιλία με ανθεκτικότητα στο σκαθάρι χρυσομήλη. Πρόκειται για μια ποικιλία αραβόσιτου της Monsantο, η οποία περιέχει το γονίδιο μιας βακτηριακής τοξίνης (Bt) που απωθεί τα έντομα χωρίς να βλάπτει τον άνθρωπο.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ανθεκτικότητας του εντόμου στην τοξίνη BT. Η τυχόν εξάπλωση του προβλήματος είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες όχι μόνο για την αγροτική οικονομία των ΗΠΑ αλλά και για το περιβάλλον, αφού οι αγρότες θα έπρεπε να καταφύγουν και πάλι στον ψεκασμό του εδάφους με εντομοκτόνα (η χρυσομήλη καταστρέφει τις ρίζες και ο επιφανειακός ψεκασμός δεν έχει αποτέλεσμα).

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα