Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Συγγενής τού Εβραίου Emmanuel Carasso , ιδρυτού τής Μασονικής Στοάς « Αναστημένη Μακεδονία » και μέλους τής εβραϊκής Υπερστοάς « Μπενάϊ Μπερίτ », η Κα Tίλντα Carasso , Δημοτική Σύμβουλος, στη Θεσσαλονίκη, τού Γιάννη Μπουτάρη ;
 


Νά 'ταν κι άλλος ο Αμπντούλ Χαμίντ... Θεμελιώδης  υπήρξε  ο ρόλος της  υπερστοάς  «Μπενάϊ  Μπερίτ» στην ίδρυση του κινήματος των Νεότουρκων, που κατέστρεψαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και εκθρόνισαν τον τελευταίο Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίντ ΙΙ.
Στο ιστολόγιο Μodern History Project, σε ένα αποκαλυπτικό ιστορικό άρθρο του J. Brewda, διαβάζουμε:
«Ο ιδρυτής των Νεότουρκων  ήταν   εξέχον μέλος της Ιταλικού παραρτήματος της Εβραιο-Μασωνικής Στοάς  Μπενάϊ Μπερίτ.  Ονομαζόταν  Emmanuel Carasso. Ο  Carasso, ήταν   Εβραίος  γεννημένος  στη  Θεσσαλονίκη.   Ίδρυσε   τη Μυστική Εταιρεία των Νεότουρκων   το  1890 στη Θεσσαλονίκη. Ο Carasso ήταν επίσης  Μέγας Διδάσκαλος της Μασονικής Στοάς «Αναστημένη Μακεδονία»  στη Θεσσαλονίκη.  Η συγκεκριμένη Στοά,   υπήρξε το  Στρατηγείο  των Νεότουρκων,  και μέλη της, υπήρξαν  όλη  η ηγεσία των Νεότουρκων!»

Σε άλλο ιστολόγιο εδώ, διαβάζουμε ότι:

«Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ο Εβραίος Carasso ανέλαβε το   Γενικό Έλεγχο  Τροφίμων στην Κωνσταντινούπολη και  σαν  συνέπεια,  πολλοί άνθρωποι πέθαναν από την πείνα. Στο μεταξύ,   συνέλεξε μια περιουσία ύψους δύο εκατομμυρίων τουρκικών λιρών η  οποία κατασχέθηκε  απ’αυτόν,  μετά τον πόλεμο.»    Υπεύθυνος δηλαδή  για το θάνατο πολλών ανθρώπων τους οποίους άφησε να λιμοκτονήσουν, ενώ εκείνος θησαύριζε παρανόμως  με το εμπόριο των τροφίμων που προορίζονταν  για εκείνους! 

«Η  Encyclopedia Britannica, 12η Έκδοση, Τόμος XXXI, σελ. 1222, τον αποκαλεί:   «Μοχθηρή  Προσωπικότητα που είναι   σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος , για την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.»


Και εδώ, στη Metapedia: «Emmanuel Carasso (1862—1934), ήταν ένας (εξ Ισπανίας)  Εβραίος  δικηγόρος  που έδρευε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν αναμεμιγμένος στην Ιταλική και την Οθωμανική Μασονία.  Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κίνημα των Νεότουρκων, και ήταν ένα από τα  πρώτα και  επιφανέστερα μέλη του κινήματος.  Ο ανηψιός του Ισαάκ Carasso   ίδρυσε  την σύγχρονη βιομηχανία γιαουρτιού, και υπήρξε και ο ιδρυτής της  Διεθνούς Βιομηχανίας Γαλακτοκομικών Danone.

Ο  Ε. Carasso υπήρξε ο Ιδρυτής, και αργότερα  Πρόεδρος  της Μασονικής Στοάς  «Αναστημένη Μακεδονία»   (Macedonia Risorta)   στη Θεσσαλονίκη,  και ήταν  πρωτοπόρος του Μασονικού Κινήματος  στο χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.»

Οι βάσεις του Τεκτονισμού στη Θεσσαλονίκη,  περιελάμβαναν  πολλά μέλη  εβραϊκής καταγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του  Τααλάτ Πασά. Οι  Μασονικές Στοές ήταν  σημεία συνάντησης για τους οπαδούς των  Νεότουρκων. Ο  Carasso ήταν μέλος της  Εταιρείας Οθωμανικής Ελευθερίας, η οποία αργότερα έγινε μέλος της Επιτροπής  Ένωσης και Προόδου (ΕΕΠ).  Όταν η   ΕΕΠ  ήρθε στην εξουσία, ο Carasso  έγινε ο αντιπρόεδρος των εκπροσώπων της Θεσσαλονίκης στο Οθωμανικό Κοινοβούλιο. Ήταν ένας από τους τρεις άνδρες που ανακοίνωσε στο σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίντ ΙΙ   ότι τον είχαν  σφετεριστεί, και ότι οι Νεότουρκοι είχαν ανακηρύξει τη Δημοκρατία, τον Απρίλιο του 1911.»


Για την εβραϊκή DANONE, που ίδρυσε ο ανηψιός του «Μοχθηρού» Carasso, εδώ. Ασχολήθηκε κι αυτός σαν τον θείο του (ελπίζουμε όχι με τις ίδιες συνέπειες) με τις μπίζνες στο χώρο των τροφίμων! Και για  τον ιδρυτή της, Ισαάκ Καράσσο, ανηψιό του  Εμμανουήλ Καράσσο, εδώ.

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς, ότι την ίδια εποχή, πολλοί Ισραηλίτες  βουλευτές έκαναν την εμφάνισή τους και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.   Αριθμούσαν τους 32 για την εικοσαετία από 1915-1936. Μεταξύ αυτών: Αλαλούφ ΔανιήλΚοέν Χαΐμ,  Κουριέλ Αλβέρτος,  Μαλλάχ Ιωσήφ, Μπεναρόγια Αβραάμ, Ματαλών Δαβίδ, Μπεσαντζή, Μεντές, κλπ.  Αργότερα, άρχιζαν να εξελληνίζουν τα ονόματά τους και η καταγωγή τους δεν ήταν εμφανής, πχ. Μαρία Δαμανάκη,  Ροζάκης (Rosenstein) κλπ.


Μάλιστα, το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων έχει εκδόσει σχετικό βιβλίο με τίτλο «Οι Ισραηλίτες Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο»   1915-1936.

Αναγνωρίζουμε  μεταξύ των Ισραηλιτών Βουλευτών, τον Μαλλάχ Ιωσήφ, παππού του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ! Διαβάστε εδώ. Πραγματική «Νέα Ιερουσαλήμ» για τους απανταχού Εβραίους η Θεσσαλονίκη  μας  !


Παρεμπιπτόντως,  πληροφορηθήκαμε  ότι η κα Τίλντα Carasso - Καββασιάδη  ήταν μία απο τους  Εβραίους  υποψήφιους με το Συνδυασμό του Κου Μπουτάρη, στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

 
Η κα Καράσσο,  είναι από τους παλαιότερους συνεργάτες της ομάδας Μπουτάρη και υπεύθυνη του Τομέα Οικονομικών του συνδυασμού, ενώ το όνομα της συνδέεται με πλήθος δραστηριοτήτων στην τοπική ζωή της πόλης όπως στην Επιτροπή Πολιτιστικών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κλπ.

Η οικογένειά της θεωρείται από τις παλαιότερες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, από το 1572.  Τότε  ήταν που εκδιώχθηκαν οι Εβραίοι από την Ισπανία.   Σεφαρδίτης Ισπανο-Εβραίος ήταν και ο Εmmanuel Carasso.
Σήμερα η κα Καράσσο είναι Δημοτική Σύμβουλος, και υπεύθυνη  για  την Οργάνωση της Α΄ Κοινότητας & τη   «μετάβαση»   στην κατάσταση Καλλικράτη.


Δείτε εδώ.

Να  είναι άραγε συγγενής  με τον  Εβραίο   Εmmanuel Carasso,  και   με τον Ισαάκ Carasso     ιδρυτή   της   DANONE,  ή πρόκειται   για  απλή συνωνυμία; Όπως και να έχει,  απόγονοι προσωπικοτήτων  σαν τον Carasso,  ζούν  και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, την οποία σταδιακά μετατρέπουν σε  «Νέα Ιερουσαλήμ»   των Βαλκανίων... Για να  ανθίσει ξανά η Mασονική   Στοά «Αναστημένη Μακεδονία» του  «μοχθηρού»   Carasso, και να ανοίξει και η εβραϊκή υπερστοά Μπενάι Μπερίτ, παράρτημα και  στη Θεσσαλονίκη...

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα