Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την άποψη, με παράθεση ιστορικών στοιχείων, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατάγεται από την εβραϊκή μειονότητα των Εβραίων Καραϊτων του Καυκάσου, διατυπώνει ο γνωστός Τούρκος ιστορικός και ερευνητής, Yalçin Küçük, (στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστός από μια παλιά του συνέντευξη όπου είχε ομολογήσει ότι είχε πάρει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και είχε αηδιάσει από τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων), σε μια εκπομπή στο τουρκικό κανάλι, Oda.tv που προβλήθηκε στην συνέχεια σε πολλές τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

 

ερντογαν-νταβουτογλου

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΚΑΡΑΪΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ

Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό, το πραγματικό επίθετο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, είναι Davudoff, ενώ το όνομα του, Νταίβιντ, παραπέμπει σε εβραϊκή ρίζα. Όπως αναφέρεται ενδεικτικό επίσης της εβραϊκής καταγωγής του Νταβούτογλου είναι τα ονόματα της οικογένειας του. Συγκεκριμένα οι δυο κόρες του ονομάζονται, Sefure και Buke και ο εγγονός του Aybike, όλα κλασικά ονόματα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου. Η κόρη του Sefure παντρεύτηκε ένα γνωστό Καραΐτη της οικογένειας των Özokur, ένα κλασικό επίθετο των Εβραίων Καραϊτών που σημαίνει στην διαλεκτό των Καραϊτών, «Καθαροί Καραϊτες», (Pure Karaite). Η πεθερά της κόρης του, Ahsen Özokur, είναι γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της λίστας Forbes και έχει, όπως αναφέρεται, αυτοκρατορική καταγωγή. Τρανή απόδειξη της εβραϊκής της καταγωγής είναι ότι ήταν γραμμένη στην κοινότητα των Εβραίων Σεφαρδίμ της Κωνσταντινούπολης.

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι επίσης εβραϊκής καταγωγής από την εβραϊκή κοινότητα των Καραϊτών του Καυκάσου, αναφέρεται πως είναι και η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, Emine Gülbaran-Erdoğan. Σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία που παραθέτει ο Τούρκος ιστορικός, Yalçin Küçük, η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, κατάγεται από το Χαλέπι της Συρίας όπου υπήρχε μεγάλη κοινότητα Εβραίων Καραϊτών και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη περιοχή του Σιΐρτ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Από την ίδια κοινότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου είναι και ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Cemil Çiçek, που στο παρελθόν διατέλεσε και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν.

Η κοινότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου, σύμφωνα με τις διάφορες ιστορικές αναφορές προέρχεται από το εβραϊκό βασίλειο των Χαζάρων που άκμασε από τον έβδομο μέχρι και τον δέκατο αιώνα στην περιοχή του νοτίου Καύκασου. Οι Χαζάροι, παρά τις προσπάθειες των βυζαντινών να τους προσηλυτίσουν στον χριστιανισμό, (γνωστός είναι και ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Λέων ο τέταρτος ο Χαζάρος, γιος του Κωνσταντίνου Ε’ και της πριγκίπισσας των Χαζάρων Σισάκ η οποία μετονομάστηκε Ειρήνη), είχαν ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία μοναδικό γεγονός στην εβραϊκή ιστορία που κάποιος λαός πλην των κλασικών Εβραίων να προσηλυτιστεί στον Ιουδαϊσμό. Την ύπαρξη των Χαζάρων Εβραίων και των απογόνων τους Καραϊτών, έκανε παγκοσμίως γνωστή για πρώτη φορά ο γνωστός Ούγγροεβραίος συγγραφέας και μελετητής, Arthur Koestler, στο περίφημο βιβλίο του, «Η Δεκάτη Τρίτη Φυλή», «The Thirteenth Tribe». Στο βιβλίο αυτό ο Κέσλερ υποστηρίζει ότι η μεγάλη συγκέντρωση Εβραίων στις αρχές του εικοστού αιώνα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία και στην Ρωσία, δεν μπορούσε να εξηγηθεί ιστορικά από τις μετακινήσεις του Μεσαίωνα. Ο Koestler απέδιδε τις συγκεντρώσεις αυτές σε απογόνους των Εβραίων του Καυκάσου οι οποίοι μετά την κατάλυση του κράτους των Χαζάρων διασκορπίστηκαν στην ανατολική Ευρώπη. Η θεωρία αυτή δεν ασπάζεται από την επίσημη εβραϊκή ιστοριογραφία, αλλά για πολλούς ιστορικούς εξηγεί την τότε ύπαρξη τόσων μεγάλων εβραϊκών κοινοτήτων, ειδικά στην Πολωνία, 3.000.000 Πολωνοεβραίοι και στην σημερινή Ουκρανία όπου επίσης υπήρχαν μεγάλες εβραϊκές συγκεντρώσεις. Οι Εβραίοι αυτοί μιλούσαν την Γίντις, μια γερμανόφωνη διάλεκτο, αλλά υπήρχαν και μικρές κοινότητες που είχαν κρατήσει την παλιά τουρκογενή γλώσσα. Σήμερα υπάρχουν ακόμα κάποιες εβραϊκές κοινότητες στον Καύκασο απομεινάρια μάλλον της αυτοκρατορίας των Χαζάρων.

Από όλα αυτά φαίνεται πως και ο Νταβούτογλου είναι άλλη μια περίπτωση μπερδεμένης καταγωγής της τουρκικής ελίτ που έχει σκόπιμα αποκρυφτεί από την δημοσιότητα. Αλλά, μέχρι πότε;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα