Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 Μέχρι και σήμερα οι τίτλοι προσφώνησης στα επίσημα έγγραφα ήταν συγκεκριμένοι. Γυναίκες και άντρες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στα, «Miss» και «Ms» αλλά και «Mr», «Mrs » αντίστοιχα, για το τίτλο που θα έβαζαν πριν το όνομά τους στα δημόσια έγγραφα.
sg
Όλα αυτά όμως μέχρι σήμερα που αναγνωρίζεται επισήμως ακόμα μία επιλογή για όσους δεν προσδιορίζουν το φύλο τους.
Τράπεζες, κυβερνητικά τμήματα αλλά και κάποια πανεπιστήμια αποδέχονται το «Μx» που κυρίως χρησιμοποιείται από διεμφυλικούς ανθρώπους αλλά και από αυτούς που δεν μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο τους.
Ο τίτλος προστέθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε επίσημες φόρμες και βάσεις δεδομένων ενώ πρόκειται να προστεθεί και στην επόμενη έκδοση του αγγλικού λεξικού της «Oxford».
Συντάκτης του λεξικού εξηγεί σε βρετανική εφημερίδα ότι είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία που επίσημοι, κοινώς αποδεκτοί τίτλοι αλλάζουν.
Για την ιστορία ο τίτλος «Μx» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε περιοδικό των ΗΠΑ για μονογονεικές οικογένειες το 1977.
Σημεία των καιρών…
pygmi.gr
 
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα