Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Ευκαιρία για αναβίωση του οικουμενικού διαλόγου αναφέρει το Βατικανό
Un’occasione per rilanciare
l’impegno ecumenico
Udienza del Papa alla Apostolikí diakonía ·
Un’occasione per rilanciare l’impegno ecumenico e i rapporti di collaborazione con la Santa Sede: in questo spirito si è svolta, nella mattina di lunedì 24 marzo, l’udienza di Papa Francesco a una delegazione della Apostolikí diakonía guidata dal direttore generale, il vescovo Agathanghelos……….
Ως ευκαιρία για την αναβίωση του οικουμενικού διαλόγου, εμφανίζει την συνεργασία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Βατικανό, η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού L’ Osservatore Romano.

 

Ακολουθεί δημοσίευμα από  dogma.gr
Το δώρο της Αποστολικής Διακονίας στον Πάπα Φραγκίσκο
Κείμενο Λουδάρος ΑνδρέαςΦωτογραφίες ΡΩΜΗ | Γιώργος Φερδής
Ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό παρέδωσε σήμερα στον Πάπα Φραγκίσκο ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος. Πρόκειται για μια εικόνα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης του ιδρυτή του τάγματος των Φραγκισκανών μοναχών και προστάτη του σημερινού Πάπα Φραγκίσκου.
Το ξεχωριστό στην εικόνα αυτή είναι το γεγονός πως ο Ρωμαιοκαθολικός Άγιος, εικονίζεται με βάση την βυζαντινή τεχνοτροπία σε μια προσπάθεια οι δυο Εκκλησίες να έρθουν πιο κοντά μέσω της εκκλησιαστικής τέχνης.
Η εικόνα η οποία έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση στον Πάπα Φραγκίσκο, συνοδεύεται από την επιγραφή «Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Α. Αγιότητι τω Πάπα και Επισκόπω Ρώμης κ.κ. Φραγκίσκο, δια χειρός του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου».
Από τις γνωστότερες απεικονίσεις του Φραγκίσκου της Ασίζης είναι αυτή του Ελ Γκρέκο .


Δείτε και: -Αντιπροσωπεία της Αποστολικής Διακονίας στη Ρώμη για διαχριστιανικό συνέδριο, που πραγματοποιεί η Οικουμενιστική Παπική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα