Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 
ΑΘΗΝΑ 10-5-2014.
 
Σαν σήμερα στις 10 Μαΐου 1956 πέρασαν στην αιωνιότητα και στο πάνθεον των Ηρώων τού Ελληνικού Έθνους οι Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου. Τούς κρέμασαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες γιατί θέλησαν Κύπρο ελεύθερη και ελληνική. Γιατί θέλησαν την κόρη Κύπρο στην αγκαλιά τής μητέρας Ελλάδος κι όχι στην μέγγενη τού νεοταξισμού.
 
Υπήρχαν στον σπουδαίο αγώνα τής ΕΟΚΑ όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των απελευθερωτικών αγώνων τής Φυλής μας. Υπήρξαν οι προδότες συνεργάτες τού εχθρού, οι φρόνιμοι τάχα μα προσκυνημένοι στην πραγματικότητα ταγοί, οι διεθνιστές λάτρεις τής υπαγωγής των Ελλήνων στην εξουσία των Μεγάλων Δυνάμεων – Τυράννων. Υπήρξε όμως και ο αποφασισμένος ελληνικός λαός ενωμένος κάτω από τα λάβαρα τής Ελληνικής Φυλής. Η Ελληνική Νεολαία, οι Έλληνες τής Αγροτιάς, του Κάματου, τής Πίστης σε Θεό και Πατρίδα, της προσήλωσης στο Ηρωικό Ήθος τού Ελληνισμού.
 
Ο Μιχαήλ Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου και όλοι οι κατοπινοί συναγωνιστές τους που έπεσαν στον καλό αγώνα, έδωσαν την μαρτυρία τού αδούλωτου φρονήματος, τής ακλόνητης πίστης και τής αδάμαστης θέλησης για την ανάσταση τής Μεγάλης Ελλάδος σε όλα τα ιστορικά της και ματωβαμμένα χώματα.
 
Συνέχισαν με καρτερία και προσήλωση την Παράδοση τής Φυλής μας που θέλει τα παιδιά της να διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο τής ανηφοριάς για τη δόξα και την αξιοπρέπεια ενάντια στον κατήφορο τού ραγιαδισμού. Οφείλουμε λοιπόν να τιμήσουμε τούς ήρωες κρατώντας τους αιώνια στην καρδιά και ολοκληρώνοντας το έργο τής Ενώσεως τής Κύπρου με την Ελλάδα. Τίποτα λιγότερο από αυτό. Καραολής και Δημητρίου, Αθάνατοι!!!
 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας ΔημητρίουΟ Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας ΔημητρίουΣτις 28 Αυγούστου 1955, μαζί με τον συναγωνιστή του Ανδρέα Παναγιώτου σκότωσαν τον αστυνομικό Ηρόδοτο Πουλλή, την ώρα που παρακολουθούσε μια συγκέντρωση του ΑΚΕΛ.

Ο Παναγιώτου διέφυγε, ενώ ο Καραολής συνελήφθη σε ενέδρα από τις αγγλικές δυνάμεις και φυλακίστηκε στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας.

Στις 28 Οκτωβρίου καταδικάσθηκε σε θάνατο, παρότι η σφαίρα που σκότωσε τον ελληνοκύπριο αστυνομικό προέρχοταν από το όπλο του Παναγιώτου.

Ο Διγενής σε πολλά μηνύματα του έγραφε: «κάντε το αδύνατο δυνατό, ελευθερώστε τον Καραολή». Οι Άγγλοι, όμως, δεν του συγχώρησαν ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν είχε αποκαλύψει τους συναγωνιστές του.

Στις 10 Μαΐου 1956, ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας.

Η στιγμή όπου ο Μιχαλάκης Καραολής, οδηγείται στο κατοχικό Δικαστήριο όπου εκτελέσθηκε με απαγχονισμό Η στιγμή όπου ο Μιχαλάκης Καραολής, οδηγείται στο κατοχικό Δικαστήριο όπου εκτελέσθηκε με απαγχονισμό Η γενναία στάση τους μπροστά στους δημίους τους και το γεγονός της θανάτωσής τους προκάλεσαν παγκόσμια αντίδραση και κατακραυγή.

Την ώρα που οδηγήθηκαν στην αγχόνη τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Όμως ο Μιχαλάκης Καραολής εκτελέστηκε πρώτος λέγοντας: : «Εμένα δεν πρέπει να με λυπάστε, αφού εγώ δεν βρίσκω λόγο για να με κλαίω, ούτε οι συγγενείς μου πρέπει να με κλαίνε». 

Οι Άγγλοι δεν επέτρεψαν στην οικογένειά του να πάρει το σώμα του και να το θάψει, αλλά αντ' αυτού το έθαψαν οι ίδιοι σε ένα περιφραγμένο χώρο εντός των φυλακών, τα λεγόμενα Φυλακισμένα Μνήματα.

Άγαλμα προς τιμήν του Μιχαλάκη Καραολή στη ΛευκωσίαΆγαλμα προς τιμήν του Μιχαλάκη Καραολή στη ΛευκωσίαΗ εκτέλεση αυτών των Κυπρίων αγωνιστών προκάλεσε εντονότατο ρεύμα αγανάκτησης σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν πολλές συγκεντρώσεις και πορείες.

 Τιμής ένεκεν ο Δήμος Αθηναίων μετονόμασε την οδό Λουκιανού όπου και το οίκημα της Αγγλικής Πρεσβείας σε οδό Καραολή και Δημητρίου, το ίδιο έπραξε και ο Δήμος Πειραιά μετονομάζοντας την οδό Ναυάρχου Μπητ στη σημερινή οδό Καραολή και Δημητρίου.

Επίσης, στην Καισαριανή δύο δρόμοι φέρουν τα ονόματα των δύο αγωνιστών, ο ένας του Μιχαήλ Καραολή και ο άλλος του Ανδρέα Δημητρίου.

 

Ο Μιχαλάκης Καραολής κατά την διάρκεια της κράτησης του ανέφερε σε ένα γράμμα προς τους φίλους του τα παρακάτω: "Τα ελληνόπουλα δεν ξέρουν μόνο πως πρέπει να ζουν. Ξέρουν και πώς να πεθαίνουν Kαι πως την πατρίδα να τιμούν".

 

Πηγές

 

http://stellaioannidou.blogspot.gr/2014/05/blog-post_10.html#.U25v4z-G6So

http://zeronews.gr/index.php/archives/2536-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα