Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Αρκούσε η παρουσία μιας χούφτας στην κυριολεξία χριστιανών Ορθοδόξων έξω από το θέατρο Χυτήριο για να αποτρέψει την βλασφημία προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και τους Αποστόλους, την ημέρα της εορτής του πρώτου Επισκόπου Αθηνών Αγίου Ιεροθέου! Οι συντελεστές της χυδαίας και βλάσφημης παράστασης Corpus Christi  και οι υποτιθέμενοι υβριστές -«ηθοποιοί» με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί οι πρόβες την ματαίωσαν, λησμονώντας ωστόσο να κατεβάσουν πανό στην είσοδο που ενημέρωνε ότι η έναρξη των παραστάσεων θα ξεκινούσε την 4 Οκτωβρίου...

Την ίδια στιγμή στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων οι δικαστικές αρχές απόρριπταν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τρεις δικηγόροι και ζητούσαν την ακύρωση της βλάσφημης παράστασης που παραβιάζει το ελληνικό Σύνταγμα και τους προβλεπόμενους εξ αυτού νόμους προκαλώντας απορίες και εύλογα ερωτηματικά περί της κατρακύλας τα τελευταία χρόνια της ελληνικής δικαιοσύνης.

 

Οι λιγοστοί συγκεντρωθέντες Ορθόδοξοι Χριστιανοί που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία απόρησαν όταν είδαν μπροστά στην είσοδο του θεάτρου να έχουν παραταχθεί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και μια διμοιρία αστυνομικών. Και απόρησαν διότι με την παρουσία τους ουσιαστικά εμμέσως υπεράσπιζαν την παρανομία! Ο επικεφαλής αξιωματικός υποστήριξε ότι απέβλεπαν στη διατήρηση της τάξεως, η οποία ωστόσο διασαλευόταν αφού ουσιαστικά με την παρουσία τους προστάτευαν την παρανομία που πραγματοποιούταν μέσω της κακόβουλης βλασφημίας των θείων. Φανταστείτε καλοί μου Χριστιανοί για να καταλάβετε πως κατάντησε η ευλογημένη πατρίδα μας τις διμοιρίες των ΜΑΤ να παρατάσσονταν μπροστά από μία τράπεζα για να προστατεύσουν τους ληστές που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα ληστεία...  

Έτσι θα κατανοήσετε καλύτερα πως λειτουργούσε η παρουσία τους έναντι του βαρύτατου εγκλήματος της βλασφημίας του Θεού, το οποίο ο Αλβανικής καταγωγής παραγωγός και σκηνοθέτης εμμένει να θεωρεί σε αντίθεση με τη λογική ως δήθεν τέχνη. Άραγε γι’ αυτόν θα αποτελούσε τέχνη να ανέβαζαν θεατρική παράσταση που θα παρουσίαζε τον νεωκόρο στο επάγγελμα πατέρα του ως μαστροπό και την μητέρα του ως πόρνη; Ο επικεφαλής αξιωματικός των αστυνομικών δυνάμεων διαβεβαίωσε πως οι παραστάσεις προσωρινά ματαιώθηκαν και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου! Ωστόσο, αναρτημένο πανό στην είσοδο του θεάτρου ανέφερε ως ημερομηνία έναρξης την 4 Οκτωβρίου. Οι συγκεντρωθέντες αρχικά ζήτησαν ευγενικά να ζητήσει από τους ιθύνοντες του θεάτρου να κατεβάσουν το πανό. Εκείνοι αρχικά αρνήθηκαν. Κάποιοι χριστιανοί επιχείρησαν να το κατεβάσουν και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια, μ’ αποτέλεσμα οι ιθύνοντες με την παρέμβαση της αστυνομίας να πεισθούν τελικά να το κατεβάσουν. Μέχρι αργά το βράδυ πάντως Χριστιανοί στεκόντουσαν μπροστά στο θέατρο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 11 Οκτωβρίου 2012.

 

 Απάντηση του Μαξίμου

 

 Εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας εξάλλου δέχθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από χριστιανούς που ευγενικά ζητούσαν να εφαρμοστεί ο νόμος περί κακόβουλης βλασφημίας! Από το γραφείο του πρωθυπουργού η γραμματέας του διαβεβαίωνε τους χριστιανούς ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει το θέμα και θα επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά.  

 

Συζήτηση και στην Ιεραρχία

 Το θέμα απασχόλησε και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ύστερα από παρέμβαση των Μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ και Παροναξίας Καλλινίκου. Οι δύο Ιεράρχες ζήτησαν από το σώμα να εκδώσει μία καταδικαστική ανακοίνωση που στην ουσία θα αποτελούσε μαρτυρία και ομολογία ενώπιον του Θεού αλλά και του Χριστεπώνυμου ποιμνίου. Ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις στην έκδοση μιας καταδικαστικής  ανακοίνωσης για τη βλάσφημη παράσταση από τους γνωστούς πλέον δακτυλοδεικτούμενους Ιεράρχες. Πρόκειται για ρασοφόρους  που προτιμούν διακαώς να αρέσουν στους κοσμικούς κύκλους.

 

Για ρασοφόρους που προτιμούν να εντυπωσιάζουν με καινοτόμες θέσεις και προτάσεις πιστεύοντας πως θα καταγραφούν ως νεωτεριστές και εκσυγχρονιστές ποδοπατώντας την ορθόδοξη παράδοση και ζωή! Ρασοφόρους που είναι για όλα ικανοί αφού ως αρχιμανδρίτες και με στόχο την αναρρίχησή τους στον επισκοπικό βαθμό έφθαναν στο σημείο Χριστιανοί μου να τελούν ορισμένοι εξ αυτών και αγιασμούς σε σκοτεινές στοές της μασωνίας... Αυτοί λοιπόν αντέταξαν ότι μια δήθεν τέτοια ομολογία θα λειτουργούσε ως αρνητική διαφήμιση και θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από το προσδοκώμενο!!!

Και εμείς δεν γράφουμε το όνομά τους για να μην τους κάνουμε αρνητική διαφήμιση που θα λειτουργήσει επαινετικά γι’ αυτούς στους κύκλους της ανομίας ενώπιον των οποίων συνηθίζουν να υποκλίνονται! Εκμεταλλευόμενος την διαμορφωθείσα κατάσταση ο κατά γενική ομολογία άτολμος -«εφησυχάζων» Αρχιεπίσκοπος μας Ιερώνυμος ανέλαβε να διευθετήσει προσωπικά το θέμα υποσχόμενος ότι θα μεταβεί στον εισαγγελέα υπηρεσίας και θα του ζητήσει να πράξει τα δέοντα ώστε να εφαρμοσθεί ο νόμος περί της κακόβουλης βλασφημίας. Μάλιστα υποστήριξε πως επειδή το θέατρο βρίσκεται σε περιοχή δικαιοδοσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα επιληφθεί ο ίδιος... Το περίεργο πάντως είναι πως αν και η χυδαία παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ως επιχώριος Επίσκοπος όχι μόνο δεν προέβη σε κάποια κίνηση αλλά δημοσίως μέσω του γραφείου τύπου «άδειασε» και τους χριστιανούς εκείνους που διαπιστώνοντας την επισκοπική αβουλία του πήραν την πρωτοβουλία να καταθέσουν μήνυση. «Δεν δώσαμε σε κανένα εντολή να προβεί σε μηνύσεις κατά της παράστασης» είχε αναφέρει  τότε ο «εφησυχάζων» Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!!! Τι μέλλει γενέσθαι Χριστιανικά σωματεία και σύλλογοι και οι χριστιανοί που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ικανοποιημένοι επειδή ματαιώθηκε η βλάσφημη παράσταση την ημέρα μνήμης -εορτής του Αγίου Ιεροθέου, πρώτου Επισκόπου Αθηνών.

 

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18 μ.μ. Συντάκτης: Διονύσης Μακρής

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Στύλος Ορθοδοξίας

 

Πηγή

 

 Δείτε και σχετικό βιντεο

Δυστυχώς αρκετοί οπως το Newsbeast και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν την ειρηνική  συγκέντρωση ως οπισθοδρομικές αντιδράσεις παραθρησκευτικών ομάδων !!!!

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα