Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Το είδαμε κι αυτό:

Οι Κυριακές είναι πάντα ωραίες. Έχουν χουζούρεμα, ενημέρωση, καφεδάκι, παρέα με τους φίλους, πρωτάθλημα (*)...
Οι Ανοιχτές Κυριακές είναι ακόμη καλύτερες, γιατί έχουν Bonus!

(*) "Ν": δε λέει ότι έχουν και εκκλησία, γιατί η εκκλησία είναι επικίνδυνη: δε σε ωθεί ν' αναζητάς τη χαρά στο να καταναλώνεις, αλλά στο ν' αγαπάς και να συγχωρείς (και να έχεις θησαυρό στον ουρανό, όχι στην τσέπη σου).

Για να υποστυλώσουν την εργασία της Κυριακής, οι Ενδιαφερόμενοι προσφέρουν bonus - λεφτά δηλαδή - στον πεινασμένο για χρήμα παραπλανημένο κοσμάκη, αν κάνει τα ψώνια του την Κυριακή. Και ονομάζουν τις Κυριακές αυτές "Ανοιχτές Κυριακές", μια και η λέξη "ανοιχτός" έχει ένα σωρό θετικές ψυχολογικές συνδηλώσεις!

 

Ανοιχτές Κυριακές με Bonus!


Εμείς όμως, οι τελευταίοι (;) ορθόδοξοι εδώ χάμου, σ' αυτό το μικρό γαλατικό χωριό, έχουμε κάποιες άλλες Ανοιχτές, Ολάνοιχτες Κυριακές, που είναι Ανοιχτές γιατί ανοίγουμε όχι το πορτοφόλι μας, αλλά την καρδιά μας προς τον αδελφό, τον πλησίον, το συνάνθρωπο, και συναντιόμαστε όλοι μαζί στην Εκκλησία του Χριστού, του Θεού μας. Του Θεού που θυσιάζεται για μας και δεν απαιτεί θυσίες από μας, όπως οι ειδωλολατρικοί θεοί, αρχαίοι και σύγχρονοι.
Μα και τις θυσίες που ζητάει από μας (από το να νηστεύουμε μέχρι το να παντρευόμαστε μια γυναίκα & η γυναίκα έναν άντρα) πάλι για χάρη δική μας τις ζητάει, για να μάθουμε ν' αγαπάμε όλο τον κόσμο, και Εκείνον, κι έτσι να Του δώσουμε την ευκαιρία να μας χαρίσει τη Βασιλεία Του, να μας κάνει βασιλιάδες στη Βασιλεία Του. Τέτοιο bonus έχεις να μου δώσεις, αδελφέ μου τραπεζίτη, αδελφέ μου επιχειρηματία;
Να ξέρεις, αδελφέ μου, πως δεν είσαι υποχρεωμένος ν' ανοίξεις το μαγαζί σου την Κυριακή. Δεν είσαι υποχρεωμένος να φέρεις τους υπαλλήλους σου εκεί την Κυριακή. Δίπλα σου, κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μια άλλη Ανοιχτή Κυριακή, με extra bonus καρδιάς στον Ουρανό! Εκεί θα είμαστε και σε καλούμε. Έλα όπως είσαι!

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα