Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 


"..ας μην βιαστούν να σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτη. Δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.Αν οι διεθνείς αγορές δήθεν κρυολόγησαν με το «ελληνικό ζήτημα», η πιθανή εισαγωγή στην εντατική ενός πιο ισχυρού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιφέρει επιδημία..."

Τα spreads δείχνουν την πόρτα του ΔΝΤ. Η ευρωβοήθεια με την «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε αυτή την ώρα το χρεοστάσιο. Οι ξένοι Οίκοι, πάντως, δεν πείθονται ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους και αντιμετωπίζουν την παροχή βοήθειας όπως η παράταση ζωής ενός κλινικά νεκρού ανθρώπου με την παροχή μηχανικής υποστήριξης.
Οι οικονομολόγοι αλλάζουν εύκολα άποψη και σε κάθε περίπτωση έχουν αποδειχτεί ανίκανοι να προβλέψουν το μέλλον. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και είναι χαρακτηριστική η επιμονή τους να βλέπουν συνεχώς το ποτήρι μισοάδειο.
Δεν...
είναι εύκολα τα πράγματα. Γνωρίζουν όλοι ότι η αύξηση των φόρων δεν είναι η λύση στο πρόβλημα και ότι σύντομα θα αναγκαστούμε «υπό την πίεση του ΔΝΤ» να λάβουμε σκληρά μέτρα που θα έχουν κοινωνικές επιπτώσεις.

Παρ΄ όλα αυτά, ας μην βιαστούν να σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτη. Δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Αν κάτι, λοιπόν, θα έπρεπε να τους ανησυχεί περισσότερο δεν είναι η Ελλάδα, όπου τα πράγματα έχουν πάρει με τον άλφα ή βήτα τρόπο τον δρόμο τους, αλλά η πιθανότητα να επέλθει το χάος από μία μεγαλύτερη χρεοκοπία. Αν οι διεθνείς αγορές δήθεν κρυολόγησαν με το «ελληνικό ζήτημα», η πιθανή εισαγωγή στην εντατική ενός πιο ισχυρού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιφέρει επιδημία...

Το μεγάλο ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσουν οι διεθνείς Οίκοι είναι το πώς τα κράτη, ανάμεσα σε αυτά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Μεγάλη Βρετανία θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Το να κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά το να συμβεί κάτι τέτοιο με έναν από τους στυλοβάτες του καπιταλισμού, αυτό ξεπερνά τους εφιάλτες και των πιο απαισιόδοξων.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν καταλαβαίνουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Είναι έξυπνοι άνθρωποι με πολλά ντοκτορά και επιστημονικές διατριβές επί αυτών των αντικειμένων. Αυτό που μπορούμε να υποψιαστούμε είναι ότι αυτή τη στιγμή παίζεται ένα μεγάλο παιγνίδι με στόχο ακριβώς το να διασωθούν τα προσχήματα σε μία πιθανή διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.

Χρειάζεται ένα άλλοθι για να μπορέσουν να συγκροτήσουν μία νέα Ε.Ε. με μέλη τον σκληρό πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης. Θα πουν δηλαδή ότι για την διάλυση δεν έφταιγε ο τρόπος συγκρότησης της Ε.Ε., αλλά οι «απατεώνες οι Έλληνες και μερικοί ακόμη». Πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτόν θα διασώσουν ό,τι μπορούν περισσότερο. Ακόμη κι αυτό το σενάριο, όμως, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: Πως θα αποπληρωθούν τα τεράστια χρέη των χωρών.
Η Ιστορία, όμως, άλλα μας διδάσκει. Ότι οι κρίσεις αυτής της μορφής οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακραίες καταστάσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και μέχρι τον πόλεμο..

 

 

Πηγή

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/04/blog-post_2696.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα