Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο Χριστόφιας:


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έκανε σήμερα στην Πάτρα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που ανεγέρθηκε για τον αγνοούμενο πατρινό λοχία Χρίστο Γρίβα στην πλατεία Αχαιών Πεσόντων.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι «το μνημείο, μπροστά στο οποίο με ευλάβεια στεκόμαστε, είναι μια συμβολική επιστροφή του Χρίστου στη γη που τον γέννησε», ενώ πρόσθεσε ότι «το μνημείο θα αποτελεί σημείο αναφοράς, πως η προσφορά του Χρίστου και όλων των αγνοουμένων μας, το δράμα της οικογένειάς του, και το δράμα όλων των άλλων οικογενειών των αγνοουμένων, δεν θα ξεχαστεί».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα υπογράμμισε ότι «η Κύπρος δεν είναι μόνη, αλλά έχει δίπλα της τον ελληνικό λαό, την ελληνική πολιτεία, την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο της χώρας».
Όσον αφορά την λύση του Κυπριακού ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι «είναι καθήκον μας να προσπαθήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για μια λύση του Κυπριακού, που θα επιτρέπει στα παιδιά μας να ζουν ειρηνικά και χωρίς φόβο σε μια ενωμένη πατρίδα, μιαν επανενωμένη Κύπρο απαλλαγμένη από την κατοχή».
Αργότερα κατά την διάρκεια ειδικής τελετής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο Δημήτρης Χριστόφιας αναγορεύθηκε σε επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Κατεύθυνσης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από το κυπριακό τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Προοπτικές για λύση υπάρχουν, αλλά για να μπορέσουν αυτές τελικά να ευοδωθούν, επιβάλλεται η τουρκική πλευρά να προσέρχεται στην διαπραγμάτευση με πιο εποικοδομητικές θέσεις και κυρίως να αφήσει περιθώρια διαπραγμάτευσης στον τουρκοκύπριο ηγέτη».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δημήτρης Χριστόφιας σημείωσε ότι επειγόμαστε για λύση και πρόσθεσε: «Ο χρόνος παγιώνει επί του εδάφους τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και δημιουργεί νέα προβλήματα. Ο παράγοντας του χρόνου είναι κρίσιμης σημασίας, αλλά για χάρη του χρόνου δεν πρόκειται να θυσιάσουμε την ποιότητα της λύσης. Δεν αποδεχόμαστε την όποια λύση, που δεν θα πληροί κάποιες βασικές αρχές δικαιοσύνης και λειτουργικότητας. Δεν αποδεχόμαστε λύση που δεν θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού».

Λυση να δωσεις κε Χριστοφια χωρις ομως να πουλησεις την Κυπρο ακουσες;
Θα μας βρεις μπροστα σου.
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα