Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1949 αρχίζουν στην Ελλάδα οι έρευνες για την ανεύρεση πετρελαίου και ουρανίου… 

Από το 1949 και όχι από τη στιγμή που ανακάλυψε πως υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωνε άγνοια για τα κοιτάσματα στη χώρα μας…

Παρασκευή 11-12-09 συνέντευξη Τύπου του κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Προσέξτε τί απαντά στην ερώτηση του απεσταλμένου του «Βήματος» Στάθη Ευσταθιάδη (είναι ο κύριος που εμφανίζεται στην αρχή του βίντεο), ο οποίος τον ρωτάει πόσο θα μάς κοστίσει η περίφημη «Πράσινη Ανάπτυξη» της Τίνας της Μπιρμπίλη.

Ακούς ΓΑΠ… Το 1949 άρχισαν στην Ελλάδα οι έρευνες για την ανεύρεση πετρελαίου και ουρανίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο


«ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!.. Ή, τουλάχιστον, μέχρι τώρα δεν έχουν βρεί παρά ελάχιστα!!.
2 χρόνια μετά ο ΓΑΠ ανακαλύπτει πετρέλαιο…

10 Σεπ.2011 ομιλία του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ:

"Ανακοινώνω σήμερα ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα"


ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1946
ΑΟΖ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Από την εκπομπή του Ιωάννη Παπαζήση Πόση αλήθεια αντέχειs; στις 4-10-2013
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟY 1997!!!


ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ

Α.ΦΩΣΚΟΛΟΣ: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα.

Στο ελληνικό υπέδαφος υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα άμεσα εκμεταλλεύσιμα φυσικού αερίου και κοιτάσματα πετρελαίου (κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Ελλάδα) που θα απέδιδαν στα κρατικά ταμεία ετησίως 250 -300 δισ. ευρώ. Δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης αντί να είναι αιχμάλωτη του Δ.Ν.Τ.

Όμως η μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η πορεία προς μια συνδιαχείριση του Αιγαίου απαγορεύουν κάθε προσπάθεια αυτή την στιγμή εκμετάλλευσης του ελληνικού υπόγειου θησαυρού.

Οι φοβερές αυτές αποκαλύψεις έγιναν χθες (9/11/2010) στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «Αθέατος Κόσμος» στο Alter από Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων και Αμερικανούς ερευνητές του ελληνικού υπεδάφους.
Παράλληλα, ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών κ. Αβραάμ Ζελιλίδης έκανε την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη: «πριν δύο χρόνια σε απλή εξόρυξη για ανεύρεση νερού στο Τυμπάκι της Κρήτης πετάχτηκε από το υπέδαφος με μεγάλη πίεση φυσικό αέριο που το καίγαμε επί μία εβδομάδα.

Ζητήσαμε επειγόντως έγκριση τοποθέτησης αγωγού για την εκμετάλλευση της τεράστιας ποσότητας φυσικού αερίου που υπάρχει στο υπέδαφος της Μεσσαράς της Κρήτης και η απάντηση από το υπουργείο Ενέργειας ήταν να στείλουν συνεργεία της νομαρχίας και να κλείσουν με τσιμέντο τις οπές από όπου έβγαινε το φυσικό αέριο».

Επίσης ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κ. Αντώνης Φώσκολος με επίσημους γεωλογικούς χάρτες έδειξε ότι στη θαλάσσια λεκάνη νότιας της Κρήτης υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου μεγέθους σχεδόν του κοιτάσματος της Αλάσκας.

Ενώ τα κοιτάσματα αυτά τα κλέβουν Αιγύπτιοι, Λίβυοι και Αλγερινοί με εξέδρες εξόρυξης που έχουν ήδη στήσει, η Ελλάδα κρύβει ακόμα και τις μελέτες των επιστημόνων στην περιοχή.

Στη διάρκεια της εκπομπής όλη τη νύχτα χιλιάδες τηλεθεατές μιλούσαν για εθνική προδοσία και για μία μυστική διπλωματία, η οποία καταδικάζει την Ελλάδα σε επαίτη της Ευρώπης.

* Ομότιμος Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Από την εκπομπή του ALTER:
«Αθέατος Κόσμος»
9 Νοεμβρίου 2010
Ελληνικά Υποθαλάσσια Κοιτάσματα: Αντώνης Φώσκολος 2014
Εδώ και 16 Χρόνια Ξέραμε ότι Υπήρχαν Σημαντικά Κοιτάσματα Υδρογονανθράκων στη Χώρα μας!!>

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΑ «ΚΡΥΦΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ… ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ…


Πηγή